23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Nelson Lakes nasjonalpark

Med sitt fortryllende alpine landskap, skapt av massive isbreer, med høye fjelltopper, skog og nydelige alpinsjøer, har nasjonalparken Neslon Lakes mye å by på. Nasjonalparken, som fikk sin status i 1956, ligger nord på Sørøya av New Zealand og ligger et par timers kjørsel fra byen Nelson. Her kan man finne alt fra flotte turer langs ved innsjøene til spennende fjellturer, og det er virkelig noe for alle og enhver.

Turmuligheter

Det er utallige spennende turmuligheter i nasjonalparken og det er lagt opp til lange og kortere turer. Ønsker man en lengre gåtur, kan det anbefales at man tar en 3 dagers tur rundt Lake Angelus, eller 5 dagersturen ‘The Travers-Sabine’. Det er naturligvis en rekke spennende mindre turer i området som Whiskey Falls, St. Arnaud Range Track og Speargrass Track. Fellesnevneren for alle turene i nasjonalparken er at alle byr på vakkert og variert landskap.

Ut over fotturmulighetene og det yrende fuglelivet er nasjonalparken kjent for sine gode skimuligheter med utgangspunkt fra landsbyen St. Arnaud. 

Rotoroa og Rotoiti

De to nydelige alpine innsjøene Rotoroa (den store innsjøen) og Rotoiti (den lille innsjøen), utgravd av isen, danner hjertet til denne 102.000 hektar store nasjonalparken. Maori legenden har det til at høvdingen Raikaihautu kom til området med folket sitt og gravde ut to enorme hull med staven sin, som han fylte med vann og mat. Begge innsjøene er omgitt av høye fjell som igjen er omkranset av vakker honningdugg bøkeskog. Lake Rotoroa har også en flott fiskehytte fra 1920, som er en utmerket base for ørretfiske.

Honningdugg bøkeskogen

Dette fortryllende og drømmende landskapet huser også en rekke sangglade nektarfugler, som er med på å gjøre hele området eventyraktig og uforglemmelig. Honningduggen som er navnet på sevjen som finnes i denne bøkeskogen, er rent sukker og er for mange av fuglene, insektene og reptilene som lever her en viktig næringskilde. Det pågår et stort konserveringsarbeid av denne skogen, som igjen er en viktig del av konserveringen av de endemiske fuglene kaka, kakariki og buskerødstruper.

Hvordan komme seg til Nelson Lakes nasjonalpark

Nasjonalparken ligger nord på Sørøya og inngangen til parken er fra den sjarmerende og pittoreske landsbyen St. Arnaud, som igjen ligger 1-2 timers kjørsel fra både Nelson og Blenheim. St. Arnaud og Lake Rotoiti er tilgjengelig via veien SH63 fra Blenheim. 

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Nelson Lakes nasjonalpark. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Lees Creek Hut tursti, Nelson Lakes nasjonalpark
Lees Creek Hut tursti, Nelson Lakes nasjonalpark
Den sjeldne kaka papegøyen
Den sjeldne kaka papegøyen
Angelus Lakes stien, Nelson Lakes nasjonalpark
Angelus Lakes stien, Nelson Lakes nasjonalpark
Innsjøen Rotoiti
Innsjøen Rotoiti
Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Oseania?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Oseania!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: