23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Arthur's Pass nasjonalpark

Som den høyeste passasjen over søralpene, er Arthur’s Pass historisk bedre kjent som et viktig jaktsted for Maoriene, så vel som veien mellom øst og vest. Østsiden av nasjonalparken kjennetegnes av vide, grusfylte elvebredder og store bøkeskoger. Vestsiden byr på et fuktig klima og har brusende elver som slynger seg mellom frodig regnskog.

Arthur's Pass fikk sin status allerede i 1929 og er den tredje nasjonalparken på New Zealand, og den aller første på Sørøya. Nasjonalparken ligger virkelig som et hjerte i søralpene og er omgitt av høye, imponerende fjell. 

Turmuligheter i Arthur's Pass

Midt i det hele finner man passasjen som er en alpin drøm med snøkledde fjelltopper, isbreer og forlokkende turer. Det er flere topper som er over 2000 meter og det høyeste fjellet er 2400 meter og heter Mount Murchison. Landsbyen som ligger ved Arthur’s pass er et godt utgangspunkt for mange flotte turer, som varierer i lengde og vanskelighetsgrad. Uansett hvilken tur dere ønsker å ta kan dere være sikre på å møte på de utrolig nysgjerrige, sosiale og berømte alpine papegøyene Kea.

Fjellklatring

Ut over gåturer er området et mekka for fjellklatrere og isbreklatrere da det er en rekke muligheter til å utleve sin villeste fjellgeitfantasi. For de alpintinteresserte er det også gode muligheter med flotte løyper og bakker.

Jacks Hut

På midten av 1800-tallet ble det funnet gull på vestkysten av Sørøya noe som skapte et virkelig gullrush. Arthur Dudley Dobson var den første europeer som krysset passet i 1864, noe som førte til at veien fort ble etablert for å koble østkysten til Christchurch. Dette førte også med seg en rekke hytter som ble bebodd av menn som bygde og vedlikeholdt veien frem til de motoriserte kjøretøyene meldte sin ankomst. I dag er Jacks Hut et sjeldent eksempel på ei veihytte som har overlevd siden 1879, og som i 2004 ble restaurert.

Hvordan komme seg til Arthur's Pass nasjonalpark

De fleste ankommer nasjonalparken i bil, hvor dere kan oppleve ingeniørkunst på sitt beste med viadukter, broer og fosser som elegant blir geleidet over i renner. Her kan man ta State Highway 73 som er hovedveien mellom Greymouth Og Christchurch. En annen måte å oppleve nasjonalparken på er med tog (TranzAlpine Train), som starter i Christchurch, tar dere med til passet hvor dere kan nyte en god lunsj på en lokal kafé, før dere returnerer til Christchurch.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Arthur's Pass nasjonalpark. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Bealy Valley | Credit: Tourism NZ
Bealy Valley | Credit: Tourism NZ
Den nysgjerrige papegøyen Kea
Den nysgjerrige papegøyen Kea
De spektakulære Søralpene på New Zealand
De spektakulære Søralpene på New Zealand
Spektakulære områder i Arthur's Pass nasjonalpark
Spektakulære områder i Arthur's Pass nasjonalpark
Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Oseania?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Oseania!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: