23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Aoraki Mount Cook nasjonalpark

Nasjonalparken som huser New Zealands høyeste fjell, Mount Cook på hele 3.724 m.o.h., og de lengste isbreer, byr på et helt fortryllende alpint landskap. Ifølge legenden var Aoraki og hans tre brødre, som var sønner av Himmelfaren, ute på reise da kanoen deres tippet. Da brødrene klatret opp på kanoen gjorde den isende søravinden dem til sten. Kanoen ble til sørøya mens brødrene ble til toppene av de sørlige alpene.

Turmuligheter i Aoraki Mount Cook

Dette eldoradoet for naturinteresserte har mange spennende aktiviteter å velge mellom. Det er 10 korte turer som starter i nærheten av Mt. Cook som alle er godt merket og velholdte. For dere som ønsker lengre turer, er det tre alpine turer som går gjennom fjellpassene Mueller, Copland og Ball. Området er kjent for å være et av de beste områdene for fjellklatring i Australasia og det er utallige fantastiske turstier for enhver erfaring.

Isbreer

Nasjonalparken har en rekke spektakulære isbreer som blant annet den enorme Tasman Glacier som dere kan oppleve ved hjelp av et skifly eller helikopter. Herfra kan man enten oppleve breen til fots eller på ski, og begge er uten tvil en opplevelse som sent vil glemmes. For de mer erfarne, anbefales også skiturer på isbreene Murchison, Darwin og Bonney. 

Dark Sky Preserve

Ut over det spektakulære landskapet er området også det stedet med mørkest himmel i verden, som vil si at det er her man finner minst lysforurensning. Det er faktisk 1 av 5 steder i verden som har status som ‘mørk himmel reservat' (dark sky perserve (DSP)). Dette betyr at man kan oppleve en spektakulær stjernehimmel. Et supert sted å se på stjernene er ved foten av Mt. Cook på ‘Big Sky Stargazing’ eller ved å tilmelde seg en av turene til ‘Dark Sky Project’ hvor dere drar til Tekapo’s Mt John Observatory.

Hvordan komme seg til Aoiraki Mount Cook nasjonalpark

Nasjonalparken ligger sentralt på Sørøya, dypt i hjertet av de sørlige alpene. Landsbyen Aoraki/Mount Cook ligger i selve parken, mens Twizel er den nærmeste landsbyen på utsiden. 

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Aoraki Mount Cook nasjonalpark. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Hooker Valley Mount Cook National Park | Credit: Miles Holden
Hooker Valley Mount Cook National Park | Credit: Miles Holden
Kom nært isbreene | Credit: Miles Holden
Kom nært isbreene | Credit: Miles Holden
White Horse Hill stedet for å oppleve den fantastiske mørke himmelen
White Horse Hill stedet for å oppleve den fantastiske mørke himmelen
Opplev innsjøen med smeltevann fra Tasman Glacier
Opplev innsjøen med smeltevann fra Tasman Glacier
Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Oseania?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Oseania!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: