23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Westland Tai Poutini nasjonalpark

Også kjent som ‘isbreland’ er Westland Tai Poutini nasjonalparken en perle i seg selv. Nasjonalparken har eksistert siden 1960 og er virkelig et område med enorme kontraster. Området er dekt av høye fjelltopper, isbreer som strekker seg helt ned i dalene og frodig regnskog som når helt ut til det Tasmanske Hav. Opplev alle kontrastene mellom tuelandskapet, den nydelig kysten, vakre innsjøer, brusende elver og et spennende våtmarksområde.

Fox og Franz Josef isbreene

Her finner man de to velkjente isbreene Fox og Franz Josef Glacier, og for de fleste er dette hovedgrunnen til å ta turen hit. Franz Josef Glacier er en 12 km lang isbre skapt av snøen fra New Zealands sørlige alper. Dette naturunderet ligger mindre enn 300 meter over havet i den tempererte regnskogen i Westland Tai Poutini nasjonalpark på vestkysten av Sørøya.

Kun 20 km sør fra Franz Josef kan du oppleve en annen fascinerende isbre, nemlig Fox Glacier. Det omkringliggende området til disse to isbreene er en del av verdensarvområdet Te Wahipounamu. Det er flere måter å oppleve de uforglemmelige isbreene på, fra fottur til starten av breene, guidede turer på breene eller ovenfra i helikopter eller fly.

Turmuligheter

Ut over isbreene byr Westland Tai Poutini nasjonalpark på en rekke flotte gåturer. Her kan det blant annet anbefales å ta turen til Welcome Flat Hot Pools, hvor man har en overnatting i en turisthytte (skal bookes på forhånd) før man returnerer. Det kreves en moderat god fysisk form for å dra hit da det er partier hvor det kreves at dere klatrer mer enn dere går.

Fugletitting

Nasjonalparken byr også på spennende fugleliv med blant annet hvite hegrer (kotuku), Okarito Brown Kiwi og toppdykkere (kamana). Under hekkesesongen er det mulighet for å være med på en guidet tur hvor dere kommer helt nært de vakre hvite hegrene kotuku.

Hvordan komme seg til Westland Tai Poutini nasjonalpark

Nasjonalparken ligger halvveis nedover vestkysten på Sørøya. Den eneste måten å komme til nasjonalparken er via veien SH6, enten via Hokitika i nord eller Haast i sør. Landsbyene knyttet til isbreene, Waiau for Franz Josef og Weheka ved Fox, ligger i selve nasjonalparken, mens landsbyen Okarito ligger på parkgrensen. 

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Westland Tai Poutini nasjonalpark. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Fox Glacier | Credit: Legend Photography
Fox Glacier | Credit: Legend Photography
De vakre hvite hegrene, Kotuku
De vakre hvite hegrene, Kotuku
Fox Glacier | Credit: Miles Holden
Fox Glacier | Credit: Miles Holden
Helikopter på Franz Josef Glacier
Helikopter på Franz Josef Glacier
Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Oseania?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Oseania!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: