23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Paparoa nasjonalpark

Med sine velkjente Pancake Rocks og de tre utrolige 'blowholes' ved Dolomite Point, har nasjonalparken Paparoa en rekke spennende ting å by på. La deg bergta med alt fra fortryllende urskog, kalksteindaler og delikate grotteformasjoner. Nasjonalparken fikk sin status i 1987 og da parken ble etablert ble det virkelig tatt hensyn til naturen. 

Økosystemet i Paparoa

Noe som er interessant med denne nasjonalparken er at den gang den ble etablert tok de en vitenskapelig interessant tilgang til grensesettingen. Det ble nemlig valgt å legge grensene på en måte at de fikk inkorporert en komplett bredde av landskap og økosystem, så fra granitt- og gneistopper i Paparoa-kjeden til de lagvise steinformasjonene i Punakaiki.

Pancake Rocks

De spektakulære kalksteinsformasjonene, som navnet tilsier, ligner en haug pannekaker og ble dannet for mer enn 30 millioner år siden. Formasjonene er oppstått ved at planter og avdød maritimt dyreliv har ligget på ca 2 km dyp og dermed under høyt press, noe som over tid har gjort dem til solide fragmenter. Over tid er seismikken løftet over havoverflaten og ved hjelp av vind og vann har de mest utrolige formasjonene blitt til. 

Turmuligheter i Paparoa

Det er en rekke flotte turstier i nasjonalparken, som varierer i omfang fra 30 minutter, som den populære Truman Track, til 3 dagers langtur. I starten av 2020 åpnet den nye Paparoa Track som er en 2-3 dagers tur og anses som det nyeste tilskuddet til New Zealands ‘Great Walks’.

Grottevandring

Ut over de spennende gåturmulighetene, byr Paparoa på noen helt fantastiske grottevandringer. Dra f.eks. til Punakaiki grotten som ligger i umiddelbar nærhet til kystmotorveien, og hvor det eneste du trenger er godt fottøy og en lommelykt. Litt lengre nord finner man de populære grottene kalt Fox River Cave og det beregnes ca 1,5 gåtur i disse spennende grottene. Det er også en rekke grotter hvor man skal være mer erfarne og her skal man ha adgangsbevis fra parkens besøkssenter før man får lov å gå inn.

Kajakkturer

Det er også gode padlemuligheter i nasjonalparken, hvor man kan med kajakk oppleve Poroaro River. Her er det bare å nyte de fredelige omgivelsene med flotte kalksteindaler og nydelig fuglesang.

Hvordan komme seg til Paparoa nasjonalpark

Beliggende på Sørøyas vestkyst, ligger nasjonalparken langs den veldig sceneriske SH6 motorveien. De nærmeste byene er Westport, Punakaiki og Greymouth. 

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Paparoa nasjonalpark. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Pancake Rocks | Credit: Fraser Clements
Pancake Rocks | Credit: Fraser Clements
Spektakulære huler og klipper langs Truman Track
Spektakulære huler og klipper langs Truman Track
La deg imponere av de spektakulære Pancake Rocks
La deg imponere av de spektakulære Pancake Rocks
Forlokkende jungel, her ved Cave Creek
Forlokkende jungel, her ved Cave Creek
Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Oseania?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Oseania!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: