Verden er fylt med uforglemmelige og fortryllende steder som er verdig en plass på bucketlisten din. Det er vanskelig å velge, men vi har samlet 15 steder som er en fryd for både kropp og sjel, så bli med på en tur til verdens vidunderlige underverk. 

1: Fiorland National Park, New Zealand

New Zealand er i det store og hele et land med et helt utrolig naturlandskap som er et utmerket sted for en bilferie som tillater dere å oppleve alle de vakre synene helt nært og i eget tempo. Et absolutt must er en seiltur ved Fiordland National Park, med Milford Sound og Doubtful Sound.

Fiorland National Park, New Zealand
Fiorland National Park, New Zealand

2: Ha Long Bay, Vietnam

Vi fortsetter på vannet med et minicruise i det billedskjønne Ha Long Bay i Vietnam, hvor de grønnkledde klippene møter det azurblåe vannet i en vakker harmoni. 

Ha Long Bay, Vietnam
Ha Long Bay, Vietnam

3: Red Centre, Australia

Midt i den australske Outbacken finner man Red Centre, Australias hjerte og en del av landets DNA. En helt utrolig sanselig opplevelse går inn under huden på én i det man setter foten på den røde jorden. Det er bl.a. her dere kan besøke den ikoniske røde klippen, Uluru/Ayers Rock som er hellig for Australias opprinnelige folk, aboriginerne. 

Uluru/Ayers Rock, Australia
Uluru/Ayers Rock, Australia

4: Victoria Falls, Zimbabwe

Utover unike safariopplevelser byr Zimbabwe i Afrika på et fantastisk naturlandskap. Opplev uforglemmelige Victoria Falls og la dere imponere over dette spektakulære synet!

Victoria Falls, Zimbabwe
Victoria Falls, Zimbabwe

5: Vulkanen Gunung Bromo, Java, Indonesia

Indonesia byr på de vakreste øyperlene som f.eks. velkjente Bali, men det er på fantastiske Java at dere kan oppleve denne spektakulære vulkanen. Den aktive vulkanen Gunung Bromo er hele 2.329 m.o.h. og et helt uforglemmelig syn. 

Vulkanen Gunung Bromo, Java, Indonesia
Vulkanen Gunung Bromo, Java, Indonesia

6: Sossusvlei, Namibia

Namibia byr på unik natur og et fantastisk dyreliv. Her finner man blant annet de velkjente røde og høye sanddynene i Sossusvlei, og de mest kjente kalt 'Big Daddy' på over 300 meter og 'Dune 45' på 80 meter.

Sossusvlei, Namibia
Sossusvlei, Namibia

7: Yosemite Valley, USA

Med hele 58 av sitt slag, kan USA virkelig betegnes som et mekka for nasjonalparker, og her er det flere som fortjener en plass på bucketlisten din. Yosemite National Park med Yosemite Valley, fortjener en helt egen plass på listen, med sin uforglemmelige fjell, innsjøer og frodige natur. 

Yosemite Valley, USA
Yosemite Valley, USA

8: Moraine Lake, Canada

Dra på bilferie eller bobilferie i Canada, og nyt en av de beste måtene å oppleve det skiftende landskapet som gjemmer seg på disse breddegrader. Et virkelig verdig stopp er i Moraine Lake og her er det bare å la seg imponere. 

Moraine Lake, Canada
Moraine Lake, Canada

9: Great Ocean Road, Australia

På samme måte som Canada er Australia et land som bør oppleves i bil eller bobil. Her er the Great Ocean Road, med de 12 Apostles, et stopp dere bare må få med dere. Stig ut av bilen og nyt det skjønne synet og den forfriskende havbrisen.

De 12 Apostlene, Great Ocean Road, Australia
De 12 Apostlene, Great Ocean Road, Australia

10: Serengeti Safaripark, Tanzania

Man kan ikke si Afrika uten å si safari, og man kan ikke si safari uten å si Tanzania og Serengeti. Her har dere muligheten til å oppleve The Big 5 og helt utrolig natur i en firehjulstrekker med vind i håret. 

Safari i Serengeti, Tanzania
Safari i Serengeti, Tanzania

11: Petra, Jordan

Oldtidsbyen Petra i Midtøsten er en berømt samling av templer og gravkammer, uthugget i de røde sandsteinsklippene og har eksistert i over 2500 år. Allerede ved inngangen til byen blir man helt imponert av den UNESCO-beskyttede storheten som dukker opp midt i ørkenen. Og det stopper ikke der - den gamle byen byr på det ene fortryllende synet etter det andre. 

Petra, Jordan
Petra, Jordan

12: Angkor Wat, Kambodsja

Reis til Kambodsja, et vakkert land med en sterk historie. Dette inspirerende landet huser også et av verdens underverker, nemlig det storslåtte tempelkomplekset Angkor Wat som er en del av UNESCOs verdensarvliste.

Angkor Wat, Kambodsja
Angkor Wat, Kambodsja

13: Antelope Canyon, USA

Nordøst for sin verdenskjente storebror, Grand Canyon i USA, ligger Antelope Canyon, som kanskje er litt mindre storslått men en vakrere opplevelse. Her møtes lys og farger i et vakkert sammensurium og hvor naturen har satt sitt helt fantastiske preg og gitt de nakne stenene et fløyelsesaktig uttrykk. 

*Antelope Canyon kan kun oppleves via guidet tur til området.

Antelope Canyon, USA
Antelope Canyon, USA

14: Fakarava, Fransk Polynesia

Mange drømmer nok om en reise til Bora Bora i Fransk Polynesia, men kan vi istedet foreslå en tur til Fakarava? Atollen er den 2. største i Fransk Polynesia, og er en av øy-statens best bevarte hemmelighet. Her er sanden hvit (og rosa!), vannet krystallklart og alt oser av fred og ro. Fakarava er dessuten et UNESCO-beskyttet biofærereservat med masse sjeldne dyre- og plantearter! 

Fakarava, Fransk Polynesia
Fakarava, Fransk Polynesia

15: Christ the Redeemer, Brasil

Fargerike Brasil i Sør-Amerika, er i seg selv en fantastisk kulturell og naturskjønn opplevelse. En gåtur opp til toppen av fjellet med Art Deco statuen Christ the Redeemer, byr på en uforglemmelig opplevelse og en fabelaktig utsikt over Rio de Janeiro. 

Christ the Redeemer, Rio de Janiero
Christ the Redeemer, Rio de Janiero

Det er vanskelig å stoppe når man først er kommet i gang, og det er utallige fantastiske steder i verden som fortjener en plass på bucketlisten din. Hva er dine favoritter?

Vi i BENNS står alltid klare til å hjelpe dere å skreddersy drømmereisen, så dere får krysset av så mange punkter på bucketlisten deres som mulig!