1. Los Angeles, California

Englenes by, Los Angeles, er et 'must see' og kan kombineres med både stjernestøv og strender. Shopping på Rodeo Drive, guidet tur gjennom Beverly Hills med utsikt til stjernenes hus og filmkulisser i Universal Studios er noen av klassikerne. Men også berg og dalbanene i Disneyland, badelivet i kystbyene Santa Monica og Santa Barbara og den danske kolonien Solvang er verdt et besøk.

2. Las Vegas, Nevada

Glitrende lys, støyende spillemaskiner og enorme hoteller, alt dette midt i ørkenen. Las Vegas skal oppleves – uansett om dere kommer for å spille på de døgnåpne kasinoene eller kun for å kjenne på stemningen. The Strip med eksklusive restauranter og et hav av shoppingmuligheter er også et must. Kanskje kan ørkenbyen til og med friste med et Drive in-bryllup hvor dere ikke behøver å stige ut av bilen.

Las Vegas
Las Vegas

3. Death Valley, California

Fascinerende natur, unike kaktuser og ekstrem varme. Om sommeren stiger temperaturen seg i gjennomsnitt opp til 47 grader i Death Valley National Park. Så hold dere i skyggen i de varme sommermånedene eller besøk Death Valley om våren, hvor parkens mange ørkenplanter blomstrer. Og husk et besøk til Scotty’s Castle i den nordlige delen av parken som ble bygget av en velstående mann på 1920-tallet.

4. Grand Canyon, Arizona

Bratte skråninger og fantastiske panoramaer. Grand Canyon er en av USA’s største attraksjoner med over 5 millioner besøkende hvert år. Og det er det en grunn til. Den overveldende kløften er 30 kilometer bred, 446 kilometer lang og over halvannen kilometer dyp. Dette gjør at man lett kan bruke flere dager på å utforske området, spesielt hvis dere ønsker å kravle ned i selve kløften og få opplevelsen fra dypet med.

 

Utrolige Grand Canyon
Utrolige Grand Canyon

5. Yosemite, California

Frodig natur, vakre fossefall og fantastiske klippeformasjoner. Yosemite National Park sprer seg over et gigantisk område, og Yosemite Valley er hovedattraksjonen i Yosemite. De berømte fossefallene plasker ned i dalen, når smeltevannet fra Sierra Nevada fjellene sender tonnevis av vann ned i Yosemite Valley. Og så er den høye El Capitan-klippen i parken populær til fjellklatring.

6. Bryce Canyon, Utah

Spisse klippesøyler og unike soloppganger. Bryce Canyon bør være på must see-listen over nasjonalparker på vestkysten. Veien gjennom parken er 30 kilometer lang, og dere bestemmer om dere selv vil kjøre og komme dypere inn i parken, eller om dere vil om bord på de bussene som frakter turister rundt til de mest spektakulære utsiktspunktene. Ved hvert utsiktspunkt fører bratte naturstier ned i selve dalen.

7. Palm Springs, California

Fjell, kløfter og skogområder. Palms Springs er kjent som et fantastisk ferieområde. Om sommeren byr byen på sol, strand og vann, mens om vinteren er byen en lekeplass for mange rike og berømte, som kommer for å stå på ski. Utover sol og ski er området også kjent for et stort utvalg av golfbaner og treningssentre.

8.  Zion National Park, Utah

Zion National Park byr på et vell av dype kløfter, overveldende klippeformasjoner og labyrinter av smal gange. Dere kan ikke selv kjøre, men fraktes rundt i busser mellom de forskjellige severdighetene. Herfra kan dere vandre, seile i kajakk, sykle eller ri. Om dagen kan dere blant annet spotte slanger, skilpadder og hjort, og om natten kommer pumaene frem og jager.

Zion National Park
Zion National Park

9. San Francisco, California

Puls, kultur og coolness. Byen med de bratte gatene ved Stillehavet er San Francisco den mest liberale storbyen i USA og bestemt et besøk verdt. Dere bør oppleve klassikere som Golden Gate Bridge, Alcatraz-fengselet og Chinatown. Men også Walt Disney Family Museum, de homofiles høyborg Castro og utsiktspunktet Twin Peaks med utsikt over byen anbefales.

10. Highway 1, California

Fra San Francisco til Los Angeles på egen hånd. Turen på Highway 1 foregår uten overdrivelse på en av verdens vakreste kyststrekninger, så hvis dere har tid, lyst og overskudd, så unn dere selv den opplevelsen. Og nyt utsikten underveis. På den måten bestemmer dere selv, hvor og når dere stopper på deres vestkyst-eventyr.

Les mer om USA her.