Klima i Australia

Våren er fra september til november, sommer fra desember til februar, høst fra mars til mai og vinter fra juni til august. Man kan reise til Australia hele året, men det er verdt å planlegge reisen etter vær og klima.

Klima-forholdene i Australia er preget av at nesten halve landet ligger i den tropiske sonen. Det betyr at det å reise til Australia kan bli en våt opplevelse hvis man reiser i regntiden, som grovt sagt faller fra desember til mars, selv om det er lokale forskjeller i nedbøren og regntiden.

Klimaet i noen deler av Australia minner om det man finner i Middelhavsområdet, og landet har en behagelig temperatur som de fleste ønsker, selv om det kan bli for varmt for noen.

I den tropiske sommeren er det blå himmel og varme dager, som mange steder etterfølges av kjølige netter. Kan det bli bedre? Kontakt BENNS for å høre med om reiser til Australia, og for å forhøre deg om det beste reisetidspunktet, så du får det beste klimaet i Australia underveis.

Tidsforskjell i Australia

Tidsforskjellen mellom Norge og Australia varierer alt etter hvor man oppholder seg i landet, og om det er sommer- eller vintertid i Norge.

Sommertid (okt. - mar.)
Nordøst / Sydøst (ATC, NSW, QLD, TAS, VIC): +10
Queensland (har ikke sommertid) + 9
Central (NT & SA) +9,5
Northern Territory (har ikke sommertid) +7,5
Western Australia (WA) +8

Vintertid (apr.-sep.)
Nordøst / Sydøst (ATC, NSW, QLD, TAS, VIC): +8
Queensland (har ikke sommertid) + 8
Central (NT & SA) +7,5
Northern Territory (har ikke sommertid) +6,5
Western Australia (WA) +6

Pass & Visum

Det kreves et 3 måneders visum for å komme inn i landet når du reiser til Australia. Det kan kjøpes hos BENNS og koster kr. 250,-. Ved ankomst til Australia skal returbilletten forevises, samt skal man kunne dokumentere at man kan klare seg økonomisk under oppholdet.

Reiseforsikring

Alle reisende bør ha en reiseforsikring i tilfellet man mister bagasjen eller hvis det oppstår en ulykke på reisen.

Flybilletter Australia

De fleste flyselskaper benytter seg av et billettløst e-ticket system. Det betyr at man ikke får en fysisk billett, men et bookingnummer. Vi utsteder disse billettene med en kvittering, med påtrykt ordrenummer, som fremvises ved innsjekking på flyplassen. Noen flyselskaper skal også bruke passet ditt ved innsjekking.

Bagasje

Den tillatte bagasjen varierer mellom de forskjellige flyselskapene. Vær oppmerksom på at flyselskapene tar ekstra betaling for overvekt hvis en koffert veier mer enn det som er tillatt.

Sørg for at kofferten din aldri er låst når du skal ut å fly. Av sikkerhetsmessige grunner skal flyplasspolitiet alltid kunne sjekke kofferten din uten hindringer. 

Håndbagasje

Den tillatte håndbagasjen varierer fra flyselskap til flyselskap, men pleier å ligge mellom 7-10 kg. Man kan medbringe væske og flytende stoffer som er mindre enn 100ml per enhet i håndbagasjen. 

BYO (Buy your own)

Flere restauranter skilter med 'BYO' som betyr at det er tillatt å medbringe sin egen vin når man er ute og spiser.

Tips

Det er frivillig om man ønsker å gi tips, men god betjening belønnes normalt med 10 % eller at regningen rundes opp.

Drikkevann

Man kan godt drikke vannet i springen, men i storbyene skal man være oppmerksom på at det er tilsatt klor.

Elektrisitet

I Australia bruker man strømkilde med 220-240 volt. Man trenger en adapter ettersom de bruker trebenskontakt i Australia.

Fakta om Australia

På ikke mindre enn 7.682.300 km2 utfolder Australia seg med sin storslåtte natur og sitt unike dyreliv. Med en kystlinje på 36.735 km får Australia besøk av bølger fra tre verdenshav (Det Indiske Hav, Stillehavet og Sørishavet) og fire mindre hav.

Det bor over 24.900.000 mennesker i Australia, hvor over 600.000 tilhører de opprinnelige folkeslagene som bodde på kontinentet.

Når du reiser til Australia betaler du med australske dollars (AUD), måler og veier i metersystemet og kjører på venstre side av veien. Vil du ringe til Australia innen ferien din er den internasjonale landskoden + 61.

Australia er delt opp i 6 delstater som varierer mye i klima. Cirka 40 % av landet ligger i den tropiske sonen og skaper et varmt klima, som du kan nyte godt av på ferien din i dette landet. Utover hovedøyen, består Australia av en rekke mindre øyer hvor den største er Tasmania, som ligger sør for Australia.

Hovedstaden Canberra ligger i det sørøstlige Australia, hvor millionbyene Melbourne og Sydney også ligger. Størstedelen av den australske befolkningen bor i denne delen av landet omkring de fruktbare kystarealene som adskilles fra ørkenen og ødemarken av fjellkjeden Great Dividing Range.

Helligdager i Australia

1. januar: Nyttårsdag
26. januar: Australia Day
Langfredag, påskelørdag og 2. påskedag
25. april: Anzac Day
2. mandag i juni: Dronningens fødselsdag
1., 2. og 3. juledag

Nødhjelp

Ved nødstilfelle ringer man 000 for å komme til alarmsentralen, og dette nummeret gjelder både til politi, ambulanse og brannvesen.

Vi er alltid klar til å hjelpe dere med å skreddersy deres drømmeferie til Australia. Kontakt en av våres reiseeksperter og start planleggingen nå.

Les mer om Australia her.

 

Sist oppdatert: 21. februar 2019.