1. Great Barrier Reef

Langs den nordøstlige kysten av Australia ligger ett av verdens 7 naturlige underverk og en verdsatt UNESCO-skatt, nemlig verdens største korallrev. Great Barrier Reef er hele 2.300 km langt og under vannoverflaten skjuler det seg en helt eventyrlig og fascinerende verden. Her lever blant annet mer enn 1.600 fargerike fiskearter, foruten ulike typer rokker og skilpadder som svømmer rundt blant en magisk skog av harde og bløte koraller.

De mest populære inngangsportene til Great Barrier Reef er Cairns og Port Douglas, da man herfra kommer seg fort og enkelt ut til barriererevet. Revet kan utforskes på en båt med glassbunn eller du kan bli med i en katamaran som tar deg til noen av de paradislignende øyene i området. Selvsagt blir det også tilbudt spennende dykke- og snorkleutflukter. 

Korallrevet har de siste årene blitt påvirket av unormalt høye havtemperaturer, noe som dessverre har ført til at noen områder av Great Barrier Reef er rammet av korallbleking. Dette er mest dramatisk nord for Port Douglas, i det uberørte området av revet.  Gå ikke glipp av dette overdådige undervannsparadiset i solskinnsstaten!

Les mer om Great Barrier Reef her.

Great Barrier Reef - Topp 10 attraksjoner i Queensland
Great Barrier Reef - Topp 10 attraksjoner i Queensland

2. Øygruppa Whitsundays

Ønsker du å oppleve Australias vakreste øyer og strender, er Whitsunday Islands stedet for deg. Whitsunday består av hele 74 øyer, hvor de fleste er ubebodd og ligger midt i hjertet av Great Barrier Reef. Med andre ord vil du i dette fantastiske øyhavet få noen uforglemmelige naturopplevelser både til lands og til vanns!

Her ligger også den verdensberømte stranda Whitehaven Beach, som byr på 7 kilometer med finkornet, hvit sand og krystallklart vann. De fleste seiler rundt mellom øyene på guidede turer, men du kan også selv leie en båt og være kapteinen på skuta! Fire av øyene kan skilte med ulike innkvarteringer tilpasset de fleste lommebøker og behov.

Whitsunday - Topp 10 attraksjoner i Queensland
Whitsunday - Topp 10 attraksjoner i Queensland

3. Fraser Island

Det er ikke bare klodens største korallrev Queensland og Australia kan skilte med, men også verdens største sandøy, nemlig Fraser Island. Dette er selve lekegrinda for de eventyrlystne! Og eventyret på øya foregår med firehjulstrekkere langs de evigvarende strendene som fungerer som områdets motorvei. Det hele toppes med det berømte skipsvraket, Maheno, fra 1935, som ligger i strandkanten, og imponerende sanddyner. På øya finnes det dessuten over 100 ferskvannsinnsjøer som dere kan bade i, slik som vakre Lake McKenzie, og frodige regnskoger til spennende fotturer.

Enda en dimensjon til eventyret er dyrelivet her. På land lever det flere dingoer som dere bør unngå å komme i nærkontakt med og i havet omkring øya svømmer det haier, noe som dessverre gjør at man ikke kan bade på de flotte strendene her. Men til gjengjeld kan du se disse mektige skapningen med det blotte øye!

Les mer om Fraser Island her 

Fraser Island. Foto: Queensland Tourism - Topp 10 attraksjoner i Queensland
Fraser Island. Foto: Queensland Tourism - Topp 10 attraksjoner i Queensland

4. Undara Volcanic nasjonalpark

Opplev Queenslands barske «outback» i Undara, 300 km sørvest for Cairns. Undara betyr på aboriginerspråket «lang vei». Parken beskytter en av de lengste lavaganger i verden som snor seg 100 km under jorden. Det er en helt unik opplevelse å utforske disse lavagangene som ble til etter et stort vulkanutbrudd for 190.000 år siden! Bli med Undara Experience på en guidet tur.

Undara Experience tilbyr besøkende ulike fasiliteter og utflukter, samt en annerledes innkvartering i ødemarken, tilpasset ulike ønsker og budsjett. Man kan blant annet bo i gamle togvogner som er innredet til både hotellrom og slappe av ved bassenget. Campingplassen midt ute i naturen gjør at det er stor sannsynlighet for at du får se emuer og kenguruer ute i det fri!

 

Opplev kenguruer ute i det fri - Topp 10 attraksjoner i Queensland
Opplev kenguruer ute i det fri - Topp 10 attraksjoner i Queensland

5. Australia Zoo

Er det noe Australia er kjent for, så er det landets unike og endemiske dyr. Derfor er en opplagt attraksjon å besøke dyreparken til den kjente krokodillejegeren Steve Irwin i byen Beerwah. Australia Zoo er et levende minne om Irwin og hans dedikerte arbeid i å beskytte Australias natur. Det finnes flere dyreparker i Queensland, men dette er den mest kjente.   

I Australia Zoo er det en stor samling av de farligste krypdyrene i Australia og digre krokodiller. Her er det flere interessante utstillinger og forestillinger, hvor høydepunktet er foringen av krokodillene! Hvis krypdyr ikke er noe for deg, så fortvil ikke! Her bor det også kenguruer, emuer, koalaer og andre søte dyr. 

Koalaer er noe av det du kan oppleve i Australia Zoo- Topp 10 attraksjoner i Queensland
Koalaer er noe av det du kan oppleve i Australia Zoo- Topp 10 attraksjoner i Queensland

6. Daintree nasjonalpark

Verdens eldste regnskog ligger i Queensland, i Daintree nasjonalpark, ca. 100 km nordvest for Cairns. I tillegg til den urgamle, tropiske regnskogen, er Daintree nasjonalpark kjent for sitt spennende dyreliv, sjeldne plantearter og lange sandstrender. Og med mer enn 430 fuglearter, er Daintree et paradis for fugleinteresserte.

I Daintree kan man bli med på forskjellige utflukter. Daintree River, Bloomfield River og Mossman River løper gjennom parken, og hvis dere tørr, hopp om bord på en båt og dra på krokodillesightseeing! Det er også mulig å oppleve parken på egen hånd med leiebil. Veien er i god stand frem til Cape Tribulation beach, men ganske smal. Herfra kan man kun kjøre med firehjulstrekkere.

Daintree nasjonalpark - Topp 10 attraksjoner i Queensland
Daintree nasjonalpark - Topp 10 attraksjoner i Queensland

7. Kuranda Scenic Railway & Skyrail Rainforest Cableway

Nyt den frodige regnskogen og utsikten med en fantastisk tur på Kuranda Scenic Railway. Ta et stopp i Kuranda Village og nyt den lokale kunsten, hyggelige markeder og historiske bygninger, eller ta den historiske togreisen til Barron Gorge nasjonalpark.  

Kuranda er dessuten hjemstedet for Skyrail Rainforest Cableway. På denne 7,5 km lange taubaneturen vil dere sveve over tretoppene og beundre en 360 graders utsikt over regnskogen.

Les mer om taubaneturen her

Skyrail Rainforest Cableway - Topp 10 attraksjoner i Queensland
Skyrail Rainforest Cableway - Topp 10 attraksjoner i Queensland

8. Noosa og Sunshine Coast

En av Queenslands mest populære attraksjoner er Solskinnskysten som strekker seg fra Caloundra til Noosa Heads. Landskapet her varierer fra sandrike bukter, avgrenset av bratte klipper og kystnære elver.

Strandbyen Noosa er det perfekte stedet for par, familier eller venner som ønsker strandliv, shopping og solrike dager. Stedets vakre natur går hånd i hånd med byens stilfulle arkitektur. Noosa omfatter områdene Noosa Heads, Noosaville og Noosa Junction, som hver og en byr på ulike opplevelser. Her kan du handle på flotte designbutikker i Hastings Street, oppleve delfiner mens du er på kajakkpadling, spille golf, slikke sol på de fantastiske strendene og mye mer. Aktivitetene står i kø!

Noosa Heads - Topp 10 attraksjoner i Queensland
Noosa Heads - Topp 10 attraksjoner i Queensland

9. Dreamworld

Hvis du har barn med til Queensland, bør dere besøke Dreamworld nord for Gold Coast. Dette er Australias største fornøyelsespark, fylt med adrenalin, dyreliv og morsomme aktiviteter til både barn og voksne. Med over 40 karuseller og attraksjoner, inkludert fem berg- og dalbaner, skal det godt gjøres å kjede seg her. Parken er inndelt i flere forskjellige temaer. I Dreamworld Corroberee kan du hilse på Australias ville dyreliv og på Tiger Island kan du få et unikt møte med 12 tigere! 

10. Lamington nasjonalpark

To timer med bil sør for Brisbane, ligger nasjonalparken og verdensarvområdet Lamington. Blant restene av en gammel vulkan, huser nasjonalparken spektakulær natur med bratte kløfter, vakre fossefall, tropiske og subtropiske regnskoger og høye bøkeskoger.

Gå høyt over bakken på O’Reilly’s Tree Top Walks og se om du får øye på noen av de 190 fugleartene som lever i parken. Med over 150 km av turstier kan du også selvsagt nyte naturen i all sin prakt med beina plantet i bakken.

Vakkert fossefall i Lamington nasjonalpark - Topp 10 attraksjoner i Queensland
Vakkert fossefall i Lamington nasjonalpark - Topp 10 attraksjoner i Queensland

Se våre turer til Queensland og Australia 

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Queensland. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.