6. Shark Beach i Sydney

Vi har undersøkt hvor de lokale i Sydney foretrekker å nyte sola og vannet, borte fra turistenes lysløype. En av byens skjulte strandperler er Shark Beach i Nielsen Park. Bare selve navnet gjør at stranda kanskje ikke tiltrekker seg mye oppmerksomhet fra omverden, men la det være sagt med en gang: Du kan trygt svømme her. Shark Beach er perfekt for familien, da vannet her er mye roligere enn på eksempelvis Bondi Beach. Nielsen Park ligger i den østlige forstaden Vaucluse, ca. 8 km nordøst for sentrum.

Shark Beach, Vaucluse. Foto: Destination NSW
Shark Beach, Vaucluse. Foto: Destination NSW

5. Cottlesloe Beach, Perth

En halvtimes kjøretur fra Perth i Western Australia ligger Cottesloe Beach, en populær strand for både innbyggere og enkelte turister. Her venter det en 1 km lang sandstrand, som er et av byens aller beste steder for svømming, snorkling og surfing. Dette er den perfekte stranda for å nyte en piknik og se solen gå sakte ned i Det indiske hav. Er du her i mars måned får du oppleve Sculpture by the Sea, hvor hele stranda blir omgjort til et utendørs kunstgalleri av imponerende sandskulpturer!

Cottlesloe Beach, Perth
Cottlesloe Beach, Perth

4. Brighton Beach, Melbourne

Planlegger du en strandferie i Melbourne, anbefaler vi å besøke Brighton Beach, som ligger i en av byens mest velstående forsteder. Stranda er kjent for sine 82 ikoniske strandhytter i ulike lystige farger som står i sterk kontrast til den hvite sanden, så her vil du få noen fargeglade bilder på kamera! Noen av disse strandhyttene ble bygget i Victoriatiden, hvor sømmelighet var den viktigste dyd. Man synes nemlig på den tiden at det var "offentlig umoralsk" av kvinner å skifte til badeklær synlig på stranda. Kvinnene måtte derfor skifte i strandhyttene. På Brighton Beach ligger det også flere hyggelige restauranter og butikker.

Brighton Beach, Melbourne, med sine fargerike strandhytter
Brighton Beach, Melbourne, med sine fargerike strandhytter

3. Alexandria Bay i Noosa, The Sunshine Coast

De fleste vil nok være enige i at strendene i Noosa er i en klasse for seg selv, men i høysesongen kan det titt og ofte være sparsomt med plass for de som ønsker å boltre seg i sanden og i vannet.

Derfor anbefaler vi deg til å gå en tur gjennom Noosa National Park og utforske Solskinnskystens gjemte strandperle, Alexandria Bay. Her kan du dessuten selv velge om du vil beholde badebuksa på eller ikke - ja du leste riktig: Dette er et sted hvor både nudister og påkledde badeløver kommer for å nyte sola i Queensland.  

Alexandria Bay i Noosa National Park
Alexandria Bay i Noosa National Park

2. Wineglass Bay, Tasmania

Tasmania kan fort komme i skyggen når en tenker på Australias strender. Men når du får se bilde av for eksempel Wineglass Bay i Freycinet National Park, så forstår du fort at Tasmania er verdt å besøke. Wineglass Bay har fått navnet sitt fra sin perfekte, vinglassformede bukt og med den kritthvite stranda viser det turkisklare vannet seg fra sin beste side. Gå en fjelltur til Mt. Amos og se dette naturunderet fra oven! Det tar ca. 3 timer å kjøre fra Hobart til Wineglass Bay. Herfra er det dessuten ikke langt til noen av landets beste vingårder.

Wineglass Bay i Freycinet National Park. Foto: Tourism Tasmania & Supplied Courtesy of Wineglass Bay Cruises
Wineglass Bay i Freycinet National Park. Foto: Tourism Tasmania & Supplied Courtesy of Wineglass Bay Cruises

1. Rottnest Island utenfor Perth

Det er ikke bare strendene på Australias fastland som bør oppleves på en badeferie «Down under». 19 km utenfor kysten til Perth i Western Australia, ligger det en spennende øy, Rottnest Island. Til tross for sitt kanskje ikke så innbydende navn, som på folkemunne blir kalt "rotto", har øya utallige lekre strender.

Her kan du velge og vrake mellom 60 bortgjemte, pittoreske strender og 20 bukter, omringet av et fargerikt korallrev. Det er umulig å velge ut én favoritt, men høyt på lista ligger Pinky Beach, The Basin, Little Parakeet Bay, Little Salmon Bay og Geordie Bay. Det går daglig ferger fra Perth ut til øya.

Pinky Beach, en av Rottnest Islands nydelige strender. Foto: Rottnest Island Authority
Pinky Beach, en av Rottnest Islands nydelige strender. Foto: Rottnest Island Authority

Rottnest Island har dessuten en helt spesiell attraksjon som også er selve opphavet til øyas navn. Her lever de søte pungdyrene «quokkas». Da en nederlandsk oppdager kom hit i 1696, trodde han at disse skapningene var digre rotter og døpte øya «Rattennest». Så feil kan man ta!

En quokka på Rottnest Island. Foto: Tourism Western Australia
En quokka på Rottnest Island. Foto: Tourism Western Australia

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Australia. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.