Rocky Mountains

Reiser man til de canadiske Rocky Mountains, er det ingen tvil om at naturopplevelsene venter i kø. Her blir man møtt av snøkledde fjelltopper, elver så vakre man tror det er uekte og imponerende isbreer. Det er også i Rocky Mountains at man har mulighet til å komme tett på noe av Canadas unike dyreliv. F.eks. så kan man av og til se den sorte bjørnen når man kjører gjennom landskapet.

De utrolige elvene og nasjonalparkene

Elvene i de canadiske Rocky Mountains er uten tvil en av grunnene til at mange nettopp kjører denne ruten. Noen av elvene dere absolutt bør ta turen innom er:

  • Lake Louise
  • Morraine Lake
  • Emerald Lake

Alle de tre elvene er utrolig vakre, og vi anbefaler dere å gå rundt i området og nyte det vakre synet. Dere kan også velge å leie en kano i de forskjellige elvene, og se naturen fra elven. Uansett hvilken måte dere velger å oppleve disse elvene på så vil dere uten tvil bli imponert over den klare blåfargen.

I de to mest kjente nasjonalparkene i Rocky Mountains, Banff og Jasper National Park, finnes det utallige turstier og campingplasser. Parkene er gode steder for å se noe av Canadas ville dyreliv. Her lever grizzlybjørner og svartbjørner fritt sammen med elg, ulv, ørn og mye mer. Områdene byr på et enormt og rikt dyreliv, som man ikke finner bedre av noe annet sted i resten av Canada.

Columbia Icefield & Icefield Parkway

På en reise gjennom de canadiske Rocky Mountains bør dere legge veien forbi den utrolige Columbia Icefield langs den berømte Icefield Parkway. Det enorme isbreområdet dekker nesten 325 km² og dominerer landskapet rundt. Her er det mulighet for å komme opp på isbreen, bl.a. via en "Ice Explorer" tur. Ta en tur opp på Glacier SkyWalk - en plattform, laget i glass som strekker seg 30 meter over Sunwapta Canyon.

Icefield Parkway

Vancouver Island

En reise til Vancouver Island er en utrolig opplevelse, og er noe vi anbefaler hvis dere er i den vestlige delen av Canada. Vancouver Island byr på imponerende fjell, frodig skog, brede sandstrender, vakre fjorder og barske klipper. Reiser dere til Vancouver Island vil dere uten tvil få noen fantastiske opplevelser. Det er enkelt å komme til Vancouver Island, da det går ferger fra både Vancouver og Seattle (USA).

Pacific Rim National Park

130 km langs øyas vestkyst dekkes av nasjonalparken Pacific Rim. Turen dit tvers over øya er utrolig vakker, og vi oppfordrer at dere gir dere god tid til å kunne gjøre stopp ved de mange vakre fossefallene og utkikkspunktene. Det mest populære område i Pacific Rim er Long Beach, en 11 km lang sandstrand med klippefremspring. Like bak Pacific Rim ligger en vakker regnskog.

Strathcona Provincial Park

Parken ligger rett i hjertet av Vancouver Island hvor det fortsatt er endel regnskog igjen. I Strathcona Provincial Park finner dere bl.a. et av verdens største fossefall – Della Falls. Fossen er Canadas høyeste og har et fall på mer enn 440 meter i tre nivåer. Et helt utrolig syn.

I Stratcona Provincial Park finnes seks ut av de syv høyeste fjellene på øya samt Comox Glacier. For de erfarne vandrerne byr parken på noe av det mest ville og uberørte natur. Den eneste måten å komme rundt i parken på er via fot, hvilket gjør at mange av de fantastiske naturskapningene som ligger i utkanten av parken, krever en del vandring for å komme til.

Bjørn spottet i naturen

Det østlige Canada

Selv om Rocky Mountains nok er det mest kjente naturområde i Canada, så byr det østlige Canada bestemt også på naturopplevelser. Når man snakker om østlige Canada, kan man ikke unngå å tenke på Niagara Falls.

Niagara Falls

På grensen mellom Canada og USA bruser Niagara Falls med voldsomme krefter. Den mest berømte delen av fossefallet er Horseshoe Falls med det store hesteskoformede fossefallet. Horseshoe Falls går mellom Canadas fastland og Goat Island i USA. De to andre delene av Niagara Falls går under navnet American Falls mellom Goat Island og USA's fastland. Gjennom tidene har mange prøvd krefter med å krysse Niagara Falls, det er dog ikke alle som er sluppet levende fra det.

Niagara Falls fra den beste siden

Det beste stedet å oppleve dette enorme fossefallet på er fra den Canadiske side. Her finner man også en hyggelig by med butikker og restauranter. Det er også herfra at båtene "Maid of the Mist" seiler turister helt opp foran det buldrende fossefallet - en utrolig opplevelse å komme så tett på. På den vakre seilturen merkes suset fra de enorme fossefallene og de mange kreftene som er bak. 

Algonquin Provincial Park

Et annet område i det østlige Canada som er verdt å besøke når det kommer til den canadiske naturen er Alqonquin. Rundt om i Algonquin Provincial Park finner man ikke mindre enn 2.500 elver, hvor den eldste og kjente fuglen i verden – Lommen - trives som den gjorde for 10.000 år siden. 

Algonquin er helt klart et sted som bør ses fra kano. Man skal ikke langt nordpå langs Canoe Lake før motorbåtene og turistene fortoner seg. Lenger fremme møter kanofolket bevere, rådyr, ulv og bjørn, som alle lever i et med den flotte naturen.

Niagara Falls

Av andre naturområder i Canada som kunne være interessante å besøke på en reise til Canada kan det nevnes:

  • Nova Scotia - et område som er mindre besøkt, men utrolig spennende
  • Drumheller & Badlands - øst for Calgary er et vakkert område med mange geologiske vidundere, bl.a. hoodos.

Uansett om man reiser til Canada på en rundreise, i bobil, på en bilferie eller en helt annen måte, så venter det uten tvil utallige opplevelser.

BENNS kan alltid hjelpe med å skreddersy en reise til Canada. Kontakt oss på 23 10 23 80.