Klimaet i det sørlige Australia

Australias størrelse byr på mange klimatiske variasjoner - men uten alvorlige ekstremer. Den sørlige tredjedelen av landet byr på kalde (generelt ikke frost) vintre i perioden juni til august. Tasmania og det alpine Victoria og New South Wales blir dog spesielt kjølig i samme periode.

Sommerperioden ligger i perioden desember til februar og er behagelig og varm, men til tider temmelig varmt. Våren (september til november) og høsten (mars til mai) er overgangmånedene som stort sett byr på det samme klimaet som i Europa og Nord-Amerika.

Klimaet i det nordlige Australia

Når man kommer lenger nordpå endrer klimaet seg dramatisk. Sesongsvingningene blir færre, inntil du langt mot nord, omkring Darwin og Cairns, befinner deg i et monsunbelte med kun to årstider: "Varmt og vått" og "Varmt og tørt". Den tørre perioden løper fra ca. april til september og den våte fra oktober til mars.

Great Barrier Reef

Regntiden i Australia

Klimaforholdene i Australia er preget av at nesten halvdelen av landet ligger i den tropiske sonen. Det betyr at reiser til Australia kan bli en våt opplevelse hvis man reiser i regntiden, som grovt sagt faller fra desember til mars, selv om det er lokale svingninger i nedbøren og regntiden.

Oppbygningen til den våte sesongen (fra begynnelsen av ​​oktober) er, når luftfuktigheten er på sitt høyeste, og når de lokale tilstår å være i deres mest irritable hjørne. I midten av ​​landet er det som oftest varmt og tørt i løpet av dagen, men ofte veldig kaldt om natten.

Beste reisetidspunkt å dra til Australia

Faktum er at Australia er reisevennlig rent klimamessig året rundt. Men allikevel bør man dog planlegge reisen til Australia etter vær og klima. For når det er kaldt nede sørpå, er klimaet storslått i nord og ”In the centre”. Og omvendt, når varmen blir for ulidelig i nord, byr de sørlige statene på fint klima og vær.

Sommeren er også skolenes ferieperiode, og dermed høysesongen for de fleste steder. Så med mindre du ønsker å konkurrere med horder av lokale turister, bør du forsøke å unngå Australias mest populære destinasjoner i januar og på helligdagene. På denne tiden vil du sannsynligvis også støte på spontane stigninger i prisen på alt fra overnatting til bensin.

I noen deler av landet minner Australias klima om det man finner i Middelhavsområdet. Og Australia har behagelige temperaturer som de fleste nordmenn sukker etter, selv om det blir for varmt for noen!

I den tropiske sommeren er det høy blå himmel, lange og varme dager, som mange steder akkompagneres av kjølige netter. Kan det bli bedre? Kontakt BENNS for å høre mer om reiser til Australia, og for å forhøre om beste reisetidspunkt, så du får den beste reiseopplevelsen i Australia.

Daintree

Vi er alltid klare til å hjelpe dere med å skreddersy deres drømmeferie til Australia. Kontakt en av våre reiseeksperter og start planleggingen nå.

Les mer om Australia her.