Underholdning direkte fra sofaen
Underholdning direkte fra sofaen

La kroppen bli hjemme, mens sjelen drar på eventyr

Tiden kommer for å reise igjen, men nå er det viktig å holde seg hjemme. Savner dere å komme ut og oppleve nye ting, utforske horisonter og forlokkende natur? Så behøver dere ikke vente! For selv om den fysiske kroppen din er fastlåst i hjemmet, kan sjelen fortsatt dra på virtuelle opplevelser og reiser, og virkelig holde reiselysten i live. Det fins en rekke online opplevelser som bare venter på å bli utforsket. Her har dere en oversikt over noen fantastiske kultur- og naturopplevelser som dere kan nyte hjemmefra, godt tilbakelent i sofaen!

Dra på virtuelle rundturer til verdens underverk

Petra, Jordan

Petra er en UNESCO-beskyttet destinasjon som tiltrekker seg reisende fra fjern og nær, og ligger i spennende Midtøsten. Med sin fantastiske storhet og unike plassering midt i den tørre, okergule ørkenen, venter en fantastisk virtuell rundtur som gir et uforglemmelig innblikk i dette storslåtte underverket. Len dere godt tilbake, la hverdagen forsvinne og nyt denne fantastiske virtuelle opplevelsen.

Den Kinesiske Mur

Kina og Asia er kanskje ikke det som står øverst på listen over reisemål i øyeblikket, men Asia er ikke desto mindre et fortryllende reisemål med utrolige opplevelser i alle retninger. Mens dere sitter hjemme skader det jo ikke å drømme seg vekk til varmere himmelstrøk og spennende opplevelser, som f.eks. den kinesiske mur. Dette storslåtte synet kan dere nyte på en virtuell rundtur allerede nå og vurdere om denne destinasjonen skal utforskes nærmere ved en senere anledning. Dere behøver verken finne frem passet eller pakke kofferten for her er det bare å slenge seg på sofaen og la tankene vandre. 

USAs nasjonalparker

Storslåtte USA er kjent for sine enorme vidder og varierte landskap, som spesielt kan nytes i landets vakre og naturskjønne nasjonalparker. Nyt denne smakebiten og synet av den fantastiske og overveldende naturen som kan få enhver til å føle seg liten. Dere får virkelig følelsen av hva som venter dere i en amerikansk nasjonalpark gjennom disse virtuelle rundturene, og dere kan oppleve hele 5 forskjellige. 

Vakker arkitektur og spennende museumsbesøk

Louvre Museum, Paris

Kunstmuseet Louvre i Paris er verdens største av sitt slag og er et vakkert, historisk monument som franskmennene stolt kan slå seg i brystet med. Dere kan besøke Louvres fantastiske utstillinger online og få en liten smakebit på hva som venter dere når dere besøker museet i Frankrikes romantiske hovedstad. Sett dere godt til rette med en café au lait og en croissant og ta en virtuell tur i Louvre. 

Guggenheim Museum, New York

Midt i pulserende New York på Upper East Side på Manhattan finner dere The Solomon R. Guggenheim Museum, bedre kjent som Guggenheim. Selv om dere går glipp av New Yorks pulserende stemning, er dette et virkelig godt tips til kunstelskere. Gjennom dette virtuelle besøket har dere muligheten til å se forskjellige utstillinger gjennom dataskjermen, helt uten forstyrrelser og så lenge dere ønsker. 

Slottet Versailles i Frankrike

Dere har nok utforsket hjemmets fire vegger veldig nøye den siste tiden, så hvorfor ikke vende nesen utover og dra på en online oppdagelsesferd i en mildt sagt overdådig bygning? Ta turen gjennom den berømte speilsalen og nyt de fantastiske grønne slottshagene, og drøm dere vekk til fransk romanse og alle opplevelsene som venter der ute. 

Kom tett på dyrelivet

Monterey Bay Aquarium i USA

Har dere allerede sett alle favorittfilmene og har behov for en pause fra boken, så kan dere ta en virtuell tur i akvariet i Monterey Bay i California, USA. Her kan dere følge med på livekameraene som sender direkte fra de enorme akvariene med allverdens fargesprakende, fantastiske og fryktinngytende havdyr. Følg med i livet under vannoverflaten så lenge dere har lyst. Det kan nesten være en mediterende opplevelse å observere dyrenes hverdag i sitt våte element. 

San Diego Zoo

Selv om de zoologiske hagene er stengt, er dyrene så klart tilstede. I San Diego Zoo kan dere, gjennom livekamera, følge med på de forskjellige spennende dyreartene. Dette er en utmerket avveksling fra den lokale matbutikken eller nærområdet, og en god måte å komme litt nærmere dyrelivet i deres vante omgivelser på, helt live. 

Great Barrier Reef

Great Barrier Reef i Australia er nok verdens mest ettertraktede og berømte korallrev, og er uten tvil verdt et besøk iført dykkermaske og snorkel. Før dere får oppleve det lunkne vannet og komme helt nært det fantastiske korallrevet, har dere mulighet til å være med på virtuelt dykk ned under havoverflaten. Her kan dere oppleve korallrevets storhet og lære mer om de korallene og dyreartene som man finner i Great Barrier Reef - og det helt uten saltvann i øynene. 

Nå er dere forhåpentligvis litt bedre utrustet til å holde dere hjemme samtidig som at reiselysten er bevart! Hvis dere vil utfordre dere selv litt, kan dere ta denne quizzen og teste kunnskapene om de underverkene som venter på dere ute i verden på den andre siden.

Når kroppen igjen kan følge med sjelen på eventyr i den store verden, er vi i BENNS klare til å hjelpe dere med å skreddersy drømmereisen. 

Hold dere hjemme, men hold reiselysten i live
Hold dere hjemme, men hold reiselysten i live