23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 10.00 - 14.00
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Send reiseforespørsel

På en reise til Kina vil du oppleve et land som fascinerer, forundrer og imponerer alle dine fem sanser. Kina er et land av kontraster og har noe å vise frem for alle og enhver – fra Tibets høye sletter i vest til de historiske byene Xian og Beijing i nord, og selvsagt den pulserende metropolen, Shanghai.

Det myldrende folkelivet vil nok være en av de aller største opplevelsene på en ferie i Kina, da dette tross alt er det mest folkerike landet i verden. Det er virkelig spennende å utforske byenes boligkvartaler med smale gater, små bakgårdshager og endeløse murer. På de lokale markedene vil du kunne både se, kjenne lukten av og smake Kinas lekre kjøkken, hvor balanse er hovedingrediensen.

Ferie i Kina – Rik historie, spennende kultur og vakker natur

Kina er et land med en helt utrolig og unik historie, og sammen med en eksotisk kultur og vakre landskap, danner dette rammen for en uforglemmelig ferie.

Landet byr på store, åpne vidder, hektisk storbyliv i Shanghai, terrakottahæren i Xi’an, for å ikke snakke om den imponerende Kinesiske mur. Mangfoldigheten av Kinas terreng tar dere fra støyende byer til isolerte fjelltopper og Ming-dynastiets landsbyer.

Kineserne har modernisert landet en god del. De har blant annet bygget «en hær» av moderne hotellpalasser som er en keiser verdig. Etter den kinesiske tankegangen, kan det aldri bli for stort eller flott nok! Her kan turister bo i luksuriøse omgivelser.

Den kinesiske mur – Ett av verdens moderne underverk

En times kjøring fra Beijing finner du verdens lengste og største byggverk; Den kinesiske mur. Dette forsvarsverket er hele 8850 km langt. Bygget stod ferdig under Ming-dynastiet og skulle beskytte Kina mot angrep fra tyrkiske og mongolske stammer. De fleste besøker partiene ved Badaling. Opplev ett av verdens moderne underverk!

Reiser til Beijing – Kinas politiske og kulturelle sentrum

Beijing er Kinas hovedstad og neststørste by med sine 21.5 millioner innbyggere. Byen er kjent for å være landets politiske og kulturelle sentrum og bør absolutt oppleves på en reise i Kina. Beijing er i konstant utvikling, med nye imponerende og innovative bygninger, men byen har også tatt vare på Kinas rike historie.

To av de beste eksemplene på dette er det tidligere keiserpalasset, Den forbudte by, og verdens største tog, Den himmelske fredsplass, med plass til 1 millioner mennesker – begge severdighetene er fra Ming- og Qing-dynastiene fra 1400-tallet. Sist, men ikke minst, er Beijing den perfekte inngangsporten til å oppleve landets kanskje største attraksjon, nemlig Den kinesiske mur.

Hva kan man oppleve i Beijing?

Beijing er for mange en uoversiktlig by på grunn av dens enorme størrelse og man må ofte bevege seg over store avstander for å se byens mange attraksjoner. Derfor er det viktig med god planlegging. Her er noe av det du må oppleve på en reise til Beijing:

Byens landemerker

Den himmelske fredsplass: Byens sentrum og mest kjente landemerke, beliggende i distriktet Dongcheng. Plassen er omringet av vakre bygninger, slik som Folkets store hall, byporten Qianmen, og Den forbudte by, i tillegg til spennende museer; Det kinesiske nasjonalmuseum og Militærmuseet og Mao Zedongs mausoleum.

Beijings nasjonalstadion: Kinas nasjonale sportsarena, også kalt «Fuglereiret». Stadion ligger i Chaoyang-distriktet og er selve symbolet på Sommer-OL i 2008 som byen var vert for. Visste du forresten at Beijing også skal arrangere Vinter-Ol i 2022? Da blir Kinas hovedstad den eneste byen i historien som har vært vert for begge.

To moderne bygninger i samme distrikt er hovedkvarteret til Kinas største fjernsynsselskap, China Central Television Headquarters (CCTV-bygningen) og China World Trade Center Tower 3 – begge er eksempler på imponerende arkitektoniske byggverk fra vår tid.

Parker, palasser og historiske templer

Byens mange grønne oaser er en perfekt avveksling fra å gå i byens smale hutonger og evigvarende boulevarder. Både lokale og turister strømmer til byens palasser, parker og templer når tiden tillater det.

Tre av Beijings vakre parker:

 • Zhongshanparken – dette er en tidligere keiserpark og er kjent for Jord- og innhøstingsalteret fra 1421, hvor keisere fra Ming- og Qing-dynastiene ga offergaver til gudene.
 • Behaisparken – En enorm park på 700.000 m2, hvor Behaisjøen tar opp mer enn halve arealet. På parkens høyeste punkt ligger den «hvite dagoba».
 • Chaoyangparken – Byens største park. Her kan du blant annet nyte synet av fargerike blomsterhager og landskapskapsarkitektur, samt more deg i fornøyelsesparken.

Den forbudte by – åpnet for offentligheten

Den forbudte by i distriktet Dongvheng er uten tvil Beijings viktigste palass, med Den himmelske fredsplass i forgrunnen. Som navnet tilsier, var området kun tilgjengelig for keiserfamilien under. Her finnes det over 800 bygninger! Området blir også kalt for Palassmuseet. Her kan du oppleve en imponerende samling av kunst fra Ming- og Qing-dynastiene. Den forbudte by står oppført på UNESCOs verdensarvliste og bør virkelig oppleves!

Himmelens tempel – et arkitektonisk mesterverk

Himmelens tempel fra 1420 kan sies å være selve symbolet på Beijing. Tempelet skal uttrykke et møtested mellom himmel og jord, og er et unikt eksempel på Kinas særegne arkitektur. Omkranset av Tiantan-parken med sine mange furutrær og parken er et livlig samlingspunkt for byens innbyggere.

Et annet tempel som er verdt å oppleve er Yonghetempelet, også kalt Lama-tempelet – tidligere et keiserlig palass som ble omgjort til et tibetansk buddhistisk kloster.

Reiser til Shanghai – en fantastisk blanding av øst og vest

Med over 24 millioner innbyggere, er Shanghai Kinas største by og ligger i tillegg på 1.plass over verdens havnebyer. I de tradjonelle shikumen-husene blandes kinesisk arkitektur med europeisk design og byen er dessuten kjent for sine mange Art Deco-bygninger. Shanghai byr ikke på Kinas mest kjente kulturelle severdigheter, men til gjengjeld for du en storbyopplevelse fra A til Å.

Østens Paris

Flere steder i byen vil du merke “Østens Paris” sin metropoliske atmosfære. I Shanghai vil du kunne oppleve alt som kjennetegner en storby: tårnhøye skyskrapere, livlige utesteder, gastronomiske opplevelser og selvsagt optimale muligheter til shopping.

Folk kommer fra hele Kina med drømmer om et bedre liv og ambisjoner i kofferten, fra bønder som søker fabrikkarbeid til ferdigutdannede som vil ha en kickstart på karrieren. Men i de siste årene har prisene på bolig blitt skyhøyt, og det er nesten umulig å kjøpe seg et sted å bo. Dette gjenspeiler seg i det kjente uttrykket om storbyen: «Shanghei er himlen for de rike, et helvete for de fattige»

Tips til hva man kan gjøre i Shanghai

 • Bli med på en båttur på Huangpu-elva– en perfekt måte å ta innover seg Shanghais imponerende Skyline.
 • Besøk en av byens mange tehus
 • Ta med familien til fornøyelsesparkene Shanghai Happy Valle, Jinjiang Action Park eller Disneyland
 • Opplev Donglin – tempelet
 • Byens Madame Tussauds
 • Ta en tur med Maglev – verdens raskeste tog
 • Se utstillingene på Shanghai Museum
 • Besøk Yuhagen/Yuyanhagen i gamlebyen – En tradisjonell kinesisk hage, hvor du får oppleve innsjøer, nydelige bygninger og paviljonger.
 • Få en storslått utsikt over byen fra Shanghai World Financial Center fra 474 m høyde
 • Shoppe langs Nanjing Road - Shanghais svar på New Yorks Fifth Avenue

Reiser til Xi’an – En av Kinas eldste byer

Vil du oppleve en av Kinas eldste byer, bør du besøke historiske Xi’an, beliggende nord i landet. Xi’an er over 3000 år gammel, før kjent som Chang’an. I 1000 år var byen hovedstaden for 13 dynastier og i alt 73 keisere regjerte her.

Enda om Xi’ans bykjerne ikke utstråler sin fordums prakt i stor grad, kan man oppleve flere historiske ruiner, museer og kulturminner. I dag har Xi’an en hyggelig kosmopolitisk atmosfære og det er verdt å besøke byen kun for å oppleve Terrakottakrigerne som ligger noen kilometer utenfor sentrum. Det blir jo tross alt ofte sagt «hvis du ikke besøker Xi’an, har du ikke opplevd Kina»

Terrakottahæren – en fascinerende UNESCO-skatt

Xi’an er kjent for sine ca. 8000 terrakottasoldater som vokter over graven til Qin-dynastiets fjerde hersker og Kinas første keiser fra 221 til 210 f.kr, Qin Shi Huangdi. Det var en bonde i 1974 som fant soldatene da han var i området og skulle grave ut en brønn. Dette skulle vise seg å være et av de største arkeologiske funnene fra 1900-tallet.

Bli med på våre spennende rundreiser

Våre reiser til Kina er planlagt som rundreiser, sammensatt i samarbeid med National Geographic og G-Adventure, hvor dere får oppleve mange av Kinas høydepunkter sammen med en guide.

Les mer om Asia her

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Kina. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Kinas ikoniske lamper - Reiser til Kina
Kinas ikoniske lamper - Reiser til Kina
Opplev Kinas spennende kultur - Reiser til Kina
Opplev Kinas spennende kultur - Reiser til Kina
Vakre rismarker ved Guilin - Reiser til Kina
Vakre rismarker ved Guilin - Reiser til Kina
Det er kun i Kina det lever ville pandaer og de blir av mange sett på som en nasjonalhelligdom - Reiser til Kina
Det er kun i Kina det lever ville pandaer og de blir av mange sett på som en nasjonalhelligdom - Reiser til Kina
Den kinesiske mur - Reiser til Kina
Den kinesiske mur - Reiser til Kina
Den forbudte by i Beijing - Reiser til Kina
Den forbudte by i Beijing - Reiser til Kina
Himmelens tempel, Beijing - Reiser til Kina
Himmelens tempel, Beijing - Reiser til Kina
Shanghai - Reiser til Kina
Shanghai - Reiser til Kina
Shanghai - Reiser til Kina
Shanghai - Reiser til Kina
Terrakottahæren i Xi'an - Reiser til Kina
Terrakottahæren i Xi'an - Reiser til Kina
Munker i Tibet - Reiser til Kina
Munker i Tibet - Reiser til Kina
Reiseekspert Sofie kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Kina

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Kina

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: