23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Laos

Det er vanskelig å si hva som er det mest fascinerende ved en reise til Laos. Er det munkeprosesjonene og de fantastiske templene i idylliske Luang Prabang? Er det å nyte den trollbindende solnedgangen over Mekong-elva med en iskald BeerLao i hånden? Er det den spennende fransk-asiatiske fusjon av mat og kultur? Det vakre, smaragdgrønne landskapet, eller den generelle fornemmelsen av autentisitet, spiritualitet og overstrømmende vennlighet man bli møtt av fra de lokale overalt hvor man ferdes i landet?

Tja, hvem vet … Men en ting er i alle fall sikkert; Laos er en uforglemmelig ferieopplevelse, spekket av minnerike inntrykk. Reis nå før de store turistflokkene strømmer til landet. 

En glemt perle i Sørøst-Asia

Laos, offisielt kalt Laofolkets demokratiske folkerepublikk, er en av de fattigste nasjonene i Sørøst-Asia, «klemt inne» av Vietnam i øst, Kambodsja i sør, Thailand i vest og Myanmar og Kina i nord. Med store naboer på alle sider er det fort gjort å komme i skyggen, men dette har heldigvis begynt å endre seg, da turisme nå er den mest voksende sektoren i Laos.

Det verste man vet som kunde, er hvis produktet man kjøper ikke lever opp til forventingene. Men vi kan garantere at Laos nye slagord; «Simply beautiful» ikke er en overdrivelse. Dette er et land rik på kulturskatter og historiske tidsvitner, for å ikke å snakke om naturen! Landskapet her kjennetegnes av frodige fjellandskap, vakre fossefall og livene til de lokale går i samme rolige strøm som Mekong-elva.

Reisetips i Laos

Laos byr på noe for alle og enhver. Landet er i høy grad en «Flashpackers» drøm. Her kan du lese mer om noen av Laos høydepunkter:

Reise til Luang Prabang – en UNESCO-skatt

Luang Prabang er ganske enkelt et must. For bare noen få år siden var det ikke biler i denne lille byen. Dette er over nå, men Luang Prabang er fremdeles et unikt møte med en svunnen tid. Etter UNESCOs penger har strømmet til byen, er Luang Prabang renovert fra topp til tå, men uten å ha mistet sin sjel og karakter. Renoveringen er blitt gjort med stor respekt for stedets historie.

Denne byen er både Laos sjel og spirituelle senter, med de mer enn 30 klostrene med munker som hver dag tidlig om morgenen går i prosesjon i Luang Prabang for å samle mat. En attraksjon uten like, hvor turister noen ganger går av skaftet for å få det «perfekte bildet». Legg til gamle, franske villaer, sjarmerende kaféer og restauranter med inspirasjon fra både det franske og asiatiske kjøkkenet, samt små, hyggelige vandrerhjem over alt, så får du et ekte postkortidyll. Bedre blir det ikke!  

Utover den fabelaktige kulturen i Luang Prabang som man kun kan fortapes i, byr naturen i området omkring byen på flere aktivitetsmuligheter, slik som terrengsykling, padle med kajakk eller kano, flotte fotturer og mye mer. Om kvelden samles alle for å nyte den magiske og hypnotiserende solnedgangen over Mekong. Helt fantastisk!

Vang Vieng – et vell av aktivitetsmuligheter

Vang Vieng ligger vakkert omgitt av høye fjell og grønne rismarker. Byen hadde tidligere et rykte på seg for å være et vilt partysted, men dette er forbi etter et regjeringsinngrep mot ravebarer i 2012. I dag er Vang Vieng sentrum for mer adrenalinpumpende aktiviteter, slik som rafting og «tubing». Tubing går ut på at man blir fraktet oppover den lille elva Nam Song og seiler ned igjen til byen i en badering. Det skal sies at her er det ofte musikk og fest nedover elva, så hvis du ønsker en aktivitet i rolige omgivelser anbefaler vi kajakkpadling. Det er i alle fall nok av muligheter her til å nyte det vakre landskapet.

Vientiane – Laos hovedstad

Vientiane er Laos’ litt søvnige og hovedstad med en ”laid-back” atmosfære. Her finner du franskinspirerte kaféer og bakerier, flotte silkebutikker, langsomme tuk-tuker, glitrende templer i den historiske franske bydelen, de allestedsnærværende munker og bulevardene med Frangipani – og Tamarindtrær som sjarmerer enhver gjest.

Tempoet her er bedagelig og med en distinkt frankofil stemning, tilsatt av litt kaotisk trafikk. Vientiane er kompakt og de største attraksjonene, for eksempel templene Pha That Luang og Wat Si Saket, kan enkelt oppleves til fots.

Vieng Xai Caves – en unik opplevelse

Nordøst i Laos, i Hua Phan-provinsen, like ved grensen til Vietnam ligger de enorme Vieng Xai-grottene. Dette området er kjent for å være regionen hvor styrkene til kommunisten Pathet Lao hadde hovedkontor under Vietnam-krigen og grottene ble flittig brukt. Det var grotter brukt til boliger, markeder, trykkpresser, sykehus og statlig byråkrati.

Dette er et stort og komplekst grottesystem, anlagt i vakre hager med dramatiske kalkesteinsklipper som bakteppe. Kaysone Phomvihane Cave er den mest bemerkelsesverdige av grottene og har den dag i dag en velfungerende klimaanlegg. Det blir tilbudt guidede turer ved Vieng Xai Caves Visitor Centre.

Huay Xai – opplev gibboner

I Huay Xai finner du noe av Laos’ mest storslåtte natur, sammenholdt med tilstedeværelsen av eksotiske, ville dyr; for eksempel svartbjørn og tiger, men ikke minst den svarte gibbonen. Dette er en små aper som kun lever i Sørøst-Asia. Et velutviklet zipline-system i træhøyde gjor at man kan leke Tarzan for en dag her. Du kan til og med overnatte i tretoppene!

Tham kong Lor – en underjordisk elv

Tham Kong Lor er en 7,5 km lang underjoridsk elv, beliggende i naturreservatet Phu Hin Bun. Elva løper under et enormt fjell av kalkstein og denne adrenalinfremkallende turen under fjellet er virkelig verdt pengene. Turen tar 1 time hver vei.

Plain of Jars – mystiske steinkrukker

I området ved Phonsavan ligger Plain of Jars. Her finner man mystiske og gigantiske steinkrukker spredt utover flere km2. Ingen vet hvorfor krukkene ligger her og hvem som skal ha laget dem. Det beste forslaget på nåværende tidspunkt er at de stammer fra den asiatiske jernalderen i perioden år 500 f.kr. til år 200 e.kr. Gjennom tiden er de mindre krukkene blitt stjålet, men det er fremdeles ca. 2500 krukker igjen her.

Som du leser byr en reise til Laos på mange forskjelligartede opplevelser og et besøk her mener vi kan tilfredsstille selv den mest kresne turisten. Laos må man bare oppleve!  

Patuxai i hovedstaden, Vientiane
Patuxai i hovedstaden, Vientiane
En munk krysser elva Mekong
En munk krysser elva Mekong
Templet Pha That Luang i Vientiane
Templet Pha That Luang i Vientiane
Solnedgang i Luang Prabang
Solnedgang i Luang Prabang
Reiseekspert Antonio kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Asia?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Asia!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: