Australia er et unikt land på mange måter, og når over 80% av landets planter, pattedyr, reptiler og frosker kun finnes her, gjør dette Australia til en utrolig spennende destinasjon å besøke, og ikke minst på grunn av det mangfoldige dyrelivet. 

Kenguruer i parken
Kenguruer i parken

Kenguru

Kenguru er nok det dyret de fleste assosierer med Australia, og det er nok ikke så rart da kenguru er et viktig nasjonalt symbol i Australia. Kenguru-symbolet blir blant annet brukt på frimerker, mynter og logoer. I 2016 ble det anslått at det var over 45 millioner kenguruer i landet, og det er nesten dobbelt så mange som innbyggerne i Australia. Det er derfor gode sjanser for å se kenguruer når man reiser 'down under'. Kenguruer kan bli opptil 2 meter høye, de kan få en fart på 65 km/t og på et hopp så kan de hoppe 3 meter høyt og nesten 8 meter langt. 

En sulten wallaby
En sulten wallaby

Wallaby

Wallaby er i slekt med kenguruen, men er bare mindre i størrelsen. Dette er også det som utgjør den største forskjellen mellom disse to dyrene. En wallaby veier som regel mellom 2-24 kg og blir mellom 30cm - 1m høy. 

Koalaer oppe i eukalyptustrærne
Koalaer oppe i eukalyptustrærne

Koala

Koalaen er en søt liten skapning - et pungdyr som kan sove opp til 18 timer i døgnet. De lever oppe i eukalyptustrærne noe som passer bra ettersom dietten består av nettopp dette, eukalyptusblader. De kan spise nesten 1 kilo om dagen. De har skarpe klør som gjør at de kan henge fast i trærne enten de sover eller er våken. Ønsker man å se koalaer så finner man de i den østlige delen av Australia.

Wombat
Wombat

Wombat

Dette kortbeinte pungdyret kan minne litt om en liten bjørn, og en wombat blir ca. 1 meter lang med en vekt på cirka 25 kilo. På tross av størrelsen så er wombaten veldig sterk og den graver store hulesystemer under bakken. Wombaten er planteeter, og spiser for det meste gress og røtter. På dagtid er det vanskelig å få øye på en wombat da de er nattdyr, så her må man være på utkikk når mørket faller.

En hissig liten tasmansk djevel
En hissig liten tasmansk djevel

Tasmansk djevel 

Tasmansk djevel er et pungdyr som kun lever på Tasmania, en øy utenfor Australia. Navnet Tasmansk djevel er passende da de kan bli svært hissige, og blir de redde begynner de å frese og bjeffe. På grunn av en smittsom sykdom er den tasmanske djevel nå en utrydningstruet art da bestanden har blitt kraftig redusert de siste årene.

Quokka på Rottnest Island
Quokka på Rottnest Island

Quokka

Disse små dyrene finner man kun få steder i den vestlige delen av Australia - på Rottnest Island, Bald Island og noen få på fastlandet. Quokka blir omtalt som verdens gladeste dyr, og har ikke uten grunn blitt en selfie-sensasjon da de er svært vennlige og har noen morsomme uttrykk. Det er dog strenge regler i forhold til hvordan man kan ta bilder og man skal ikke røre dyrene. 

Det unike nebbdyret Platypus
Det unike nebbdyret Platypus

Platypus

Platypus som er et nebbdyr, er et av de mest unike dyrene som eksisterer. De er også den siste arten av nebbdyr som er igjen i verden. Utseendet er fascinerende da den ser ut som en kombinasjon av en and, oter og en bever. Platypus er flinke svømmere, og de bruker mesteparten av livet til å jakte etter mat, en diett som for det meste består av hvirvelløse dyr. Man finner disse interessante skapningene kun på Tasmania og den østlige delen av Australia. 

Vi tilbyr mange spennende reiser til Australia hvor du kan se mange av disse dyrene - Se våre reiser 'down under' her.

Sist oppdatert: 21. februar 2019