Har du en drøm om å reise til Sør-Afrika, Namibia, Botswana, Zimbabwe eller Zambia? BENNS og Nomad sine turer til disse landene i Afrika fokuserer like mye på destinasjonen som på selve reisen som skal ta deg dit, en reise som ofte går utenfor turistenes allfarvei. Uventede opplevelser er nemlig en del av «pakken»! 

Okavangodeltaet i Botswana. Foto: Nomad Adventure Tours
Okavangodeltaet i Botswana. Foto: Nomad Adventure Tours

Store opplevelser til en rimelig pris

Nomads historie startet i 1997, da grunnleggeren og eieren, Alex Rutherford, reiste rundt i Afrika i nesten et helt år. Han støtte på flere turistoperatører som enten tilbød lavbudsjetterte turer eller luksuriøse og dyre – ingenting imellom. Det var på denne turen at Nomad sitt grunnleggende prinsipp ble formet: Gi sine kunder uforglemmelige opplevelser i Afrika til en rimelig pris.

I starten hadde Nomad bare én truck, to ansatte og én avgang om måneden. I løpet av årene har Nomad vokst til 40 kjøretøy, 150 ansatte og 40 planlagte avreiser hver måned over hele Afrika.

Turene til Nomad har blitt mer og mer populære. Foto: Nomad Adventure Tours
Turene til Nomad har blitt mer og mer populære. Foto: Nomad Adventure Tours

Hva er en «adventure tour» med BENNS og Nomad?

Med BENNS og Nomad går reisen langs en planlagt rute til områder som få andre pakkereiser kan tilby. Dette er fordi at Nomad sine trucker er laget for å komme seg frem på steder med dårlig infrastruktur. På disse turene får man underveis muligheten til å lære om nye kulturer, se Afrikas ville dyreliv og andre spennende utflukter.

Dagen starter oftest når solen står opp, for vi følger naturens tidsplan, slik at dere får så mange timer i dagslyset som mulig. Om kvelden samles dere ofte på leirplassen og deler dagens opplevelser, mens dere spiser middag sammen.

Opplev dyrelivet i Kruger National Park i Sør-Afrika. Foto: Nomad Adventure Tours
Opplev dyrelivet i Kruger National Park i Sør-Afrika. Foto: Nomad Adventure Tours

Small Group Departures – for deg som ønsker det lille ekstra

Noen foretrekker å reise i en mindre gruppe og ha det litt ekstra komfortabelt, men samtidig ha følelsen av å være med på et unikt eventyr. Derfor tilbyr BENNS og Nomad også «Small Departures​», hvor du sammen med maks 11 andre kjører rundt i et spesialdesignet kjøretøy med firhjulstrekk. Her får du en mer behagelig transport.

På disse gruppereisene har noen av overnattingsstedene ofte bedre standard enn på de ordinere turene. Frokost og middag er for det meste inkludert, og du nyter måltidene på overnattingsstedene. 

Kjøretøyet med plass til maks 12 personer har:

 • Vinduer ved hvert sete som kan rulles ned
 • Egen safe over setet
 • Toalett
 • Skinnseter
 • USB-uttak ved alle setene
 • Plass til kofferter om du ønsker å reise med det

Flere av våre turer med Nomad tilbyr vi som Small Group Departures. Kontakt oss for mer informasjon. 

Nomad Truck
Nomad Truck

Komfortabel overnatting

På reisene med BENNS og Nomad sover en i tradisjonelle hytter, helårstelt eller på hotellrom. Dette gjør at man får slappe ekstra godt av etter en innholdsrik dag spekket med opplevelser! Det er 2-4 stjerners overnattingsteder.  

Nkambeni Safari Camp i Kruger National Park
Nkambeni Safari Camp i Kruger National Park

Alt kommer ikke alltid til gå på skinner

Det blir ikke en fullkommen rundreise i Afrika uten noen uforutsette hendelser på veien, slik som stengte veier på grunn av værforhold. Alt kan skje, men husk på at de erfarne guidene gjør hva de kan for at du skal få en fantastisk ferie.

Det blir ikke en fullkommen Afrikatur uten noen utforutsette overraskelser. Her på Orange River i Sør-Afrika. Foto: Nomad Adventure Tours
Det blir ikke en fullkommen Afrikatur uten noen utforutsette overraskelser. Her på Orange River i Sør-Afrika. Foto: Nomad Adventure Tours

Del opplevelsene med andre medreisende

Man er sammen med en gruppe med andre medreisende, typisk 14 - 20 stykker. Dere spiser sammen og alle bidrar til at dette blir en opplevelse som gruppen sent vil glemme. Det er ikke noe krav, men det blir satt stor pris på om du og dine andre medreisende hjelper til med små gjøremål, slik som å vaske opp etter middag og laste inn bagasjen i bussen.

Å reise i en gruppe gir mange fordeler og dessuten muligheten til å dele dine erfaringer med andre eventyrere. Dette er i tillegg en rimeligere og mer trygg måte å utforske et ukjent kontinent på. Å bli godt kjent med dine medreisende gjør at du virkelig får mest mulig ut av reisen. De profesjonelle guidene er entusiastiske og lidenskapelig opptatt av Afrika. De vil alltid gjøre sitt ytterste for at dere alle skal få et eventyrlig opphold.

Se frem til hyggelige middager med resten av gruppa. Foto: Nomad Adventure Tours
Se frem til hyggelige middager med resten av gruppa. Foto: Nomad Adventure Tours

Nomads kjøretøy - Adventure Trucks

Disse turene dekker store avstander i Afrika, i gjennomsnitt kjører man 350 km hver dag. Med andre ord blir det noen timer på veien, men husk på at dette også er en del av opplevelsen!

Nomad er ekstremt stolte over deres kjøretøy - de er blant de fineste i Afrika! Truckene blir stadig oppgradert og renovert for å sikre at de forblir de beste på veien. Trucken har store vinduer, perfekt for å nyte det afrikanske landskapet. Inkludert i reisens pris er et "grønt sete", som vil si at man kompanserer for sitt CO2-utslipp, slik at du kan oppleve naturen i Afrika med ekstra god samvittighet. Nomads spesialbygde «adventure trucks» er fullt utstyrt før hver tur, pakket med alt det nødvendige.

Mens bussen kjører har man tilgang til:

 • Et utvalg av bøker
 • Hvert sitt skap hvor en kan lagre bagasjen, pass, kredittkort og lignende - husk å ta med egen hengelås
 • En 98-liters stor kjøleboks til disposisjon, slik at du kan nyte noe kaldt å drikke på turen (en må selv stå for isbiter. Disse kan kjøpes på matbutikkene der dere stopper)
 • Et bord fremme i trucken hvor man eksempelvis kan spille kortspill
 • USB-uttak slik at du kan lade telefonen og lignende
 • Kjøleskap som sikrer at maten kokken tilbereder forblir frisk og kald
 • Hattehyller til å lagre ting og tang som du vil ha enkel tilgang til

Når dere stopper for å spise eller lignende finner man i bussen:

 • Campingstoler 
 • Bord og bordduk til matservering
 • Kjeler, gryter, panner, servise, bestikk og kjøkkenvask
 • Nomad har med gassbrennere og utstyr til braai/grilling for tilbereding av kjøtt under reisen
 • Utvalg av spill og aktiviteter, slik som frisbee og badminton
 • Førstehjelpsutstyr
Truckene huser blant annet kjøkkenet. Foto: Nomad Adventure Tours
Truckene huser blant annet kjøkkenet. Foto: Nomad Adventure Tours

Måltider ute i det fri

Inkludert på reisen er tre gode måltider om dagen, med mindre annet er angitt. Disse blir laget ved trucken. Det blir tatt hensyn til vegetarianere og spesielle kostholdskrav, bare det blir gitt beskjed om på forhånd. Du vil nok bli imponert over hva guidene klarer å trylle frem med hjelp av to gassbrennere! Enda om guidene står for matlagingen, er du hjertelig velkommen til å dele dine matkunnskaper med gruppen.

Tid for mat. Foto: Nomad Adventure Tours
Tid for mat. Foto: Nomad Adventure Tours

Valgfrie aktivitetspakker

En aktivitetspakke er inkludert i reisens pris. I tillegg er det mulig å kjøpe andre aktivitetspakker til de forskjellige destinasjonene dere besøker. En inklusiv aktivitetspakke kan for eksempel være game drives, safari til fots og elvecruise.

De utvalgte og valgfrie aktivitetene er nøye og strategisk plukket ut for å berike ferien din og gi deg et adrenalinkick om du trenger det. De valgfrie utfluktene kan kjøpes lokalt. 

ATV-kjøring i Swakopmund, Namibia. Foto: Nomad Adventure Tours
ATV-kjøring i Swakopmund, Namibia. Foto: Nomad Adventure Tours

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmereise i Afrika. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Sist oppdatert: 28. februar 2020