23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 10.00 - 14.00
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Send reiseforespørsel

Den store belønningen med en reise til Zambia er fornemmelsen av en øde, nærmest hypnotiserende villmark som er så full av ville dyr at resten av det sørlige Afrika nærmest blekner.

En reise i Zambia vil føre dere dypt inn i den afrikanske ”bushen”, hvor dyrene, både rovdyr og deres bytter, vandrer gjennom uinngjerdede områder, hvor kveldene tilbringes til å fortelle historier rundt leirbålet, og hvor det menneskelige fotavtrykket nesten ikke kan spores. Her kan dere også bli med på kanoturer ned langs en elv den ene dagen, for å deretter rafte nedover de rivende strømmene nær Victoriafallene den neste.  

Uberørt natur og fascinerende kultur

Selv om Zambia ikke har adgang til havet, er det likevel vann som har spilt og fremdeles spiller en stor rolle for landet. Tre store elver flyter gjennom landet: Kafue, Luangwa og mektige Zambezi, som er med på å definere landets geografi, samt livet og livsrytmen for mange av landets innbyggere.

Men hvis man reiser til Zambia er det ikke uten utfordringer, da infrastrukturen er mangelfull og mange steder veldig utfordrende. Heldigvis for dem som har tid og tålmodighet venter det uberørt, fantastisk natur og en fascinerende kultur – helt uten de store turisttilstrømningene. 

Zambia er safari og Victoriafallene

Zambia er først og fremst et fantastisk safariland med store bestander av elefanter, bøfler, løver og leoparder. I tillegg finner man her flere mindre kjente, men spennende antiloper og ca. 740 fuglearter.

De største konsentrasjonene av ville dyr finner man i dalene omkring elvene Zambezi, Luangwa og Kafue. Her er noen av Afrikas største og beste nasjonalparker og reservater blitt opprettet. Uovertruffen ”Game Viewing” kan man derfor oppleve i nasjonalparkene Lower Zambezi, South Luangwa og Kafue National Park.

Safari i Zambia er enestående, men landets magiske og majestetiske fossefall på grensen til Zimbabwe og Botswana, nemlig Victoriafallene, er om mulig enda mer imponerende. Victoriafallene er oppført på UNESCOs verdensarvliste og det med god grunn.

Victoria Falls - En av verdens mest berømte attraksjoner

Grenselandet mellom Zimbabwe og Zambia er hjemstedet for en av Afrikas, ja kanskje verdens, mest berømte attraksjoner - Victoriafallene - stedet hvor den mektige elva Zambezi styrter 108 meter ned og utgjør dette spektakulære fossefallet. Victoriafallene er ikke bare et imponerende syn - enten fra landsiden, vannsiden eller fra luften - året rundt, men byr også på en rekke mer eller mindre adrenalinfremkallende aktiviteter, slik som rafting, strikkhopping og mye mer. Mer avslappende aktiviteter som seiling på Zambezielva, tradisjonell safari og safari til fots er også mulig i området.

I tillegg til Victoriafallene, er Zambias førende severdigheter disse tidligere nevnte nasjonalparkene:

Safari i South Luangwa National Park

South Luangwa er et av Afrikas beste steder til ”Walking Safaris”, selv om den ”tradisjonelle” safarien i kjøretøy naturligvis også blir tilbudt. Nasjonalparken har en billedskjønn natur og flere forskjellige dyr i store mengder. Her kan dere oppleve fullt av impalaer, puku-vannbukker, giraffer og bøfler som gresser på de åpne slettene. I de tjukke skog- og kraterområdene jakter leopardene, og på den flate marken kan du få øye på flokker av elefanter. Dessuten kan du oppleve flodhestene som later seg i Luangwa-elva og ikke minst de mer enn 400 forskjellige fugleartene som flyr rundt her.

Parken er spesielt berømt for sine enorme, store flokker av bøfler som forekommer spesielt i den tørre perioden når de samles ved elva for å drikke. Antallet av elefanter er også høyt. Løver, gnuer og den endemiske Thonicroft-giraffen er andre bemerkelsesverdige dyr.

Safari i Kafue National Park

Kafue er med sine 22.500 km2 den største nasjonalparken i Zambia og en av de største i verden. Det som gjør denne nasjonalparken til en attraksjon er parkens svært varierte natur, dens tallrike mengder av dyr og en lett tilgjengelighet for kjøretøy.

Kafue utstråler klassisk safariland og byr på flere forskjelligartede opplevelser. I parken mest nordligste ende ligger Busanga Plains og minner veldig om berømte Serengeti i Tanzania. Her lever det løver, hyener, bøfler, sebraer, gnuer, geparder og ville hunder. Som et kuriosum klatrer løvene i Busanga Plains opp i fikentrærne for å komme seg bort fra varmen og fluene!

Litt mer sør er det gode muligheter for å seile på Kafue-elva i håpet om å få øye på flodhester og krokodiller, samt leoparder. I den sørlige delen av parken er vegetasjonen tjukkere og til tider veldig høyt gress, som naturligvis gjør det vanskeligere å se dyrene. Men det er her sjansen for å se elefanter er størst. Aller lengst sør finner man en stor konsentrasjon av antiloper og lechwe-vannbukker. Det er også mulig å se løver og leoparder i dette området. Dessuten vil fugleelskere elske Kafue, da det her er blitt registrert over 500 forskjellige fuglearter.

Safari i Lower Zambesi National Park

Nasjonalparken Lower Zambesi ligger på nordsiden av den store Zambezi-elva og lokker med klassisk afrikansk natur med flat savanne med acacietrær. Parken gjennomstrømmes av adskille mindre elver og avgrenses på nordsiden av en markant fjellkam. På den andre siden av Zambezi-elva ligger Zimbabwe og safariparken Mana poll National Park. Sammen danner disse to parkene et av Afrikas fineste områder med ville dyr.

Det er ved og i nærheten av elva at man kan se de fleste dyrene. Pattedyrene omfatter elefant, puku, impala, sebra, bøffel, leopard, løve, gepard og ville hunder. Fugler er det også mye av her, med mer enn 400 forskjellige arter registrert. Den beste tiden å dra på safari her er i perioden mai-oktober.

Lake Tanganyika

Helt mot nord i Zambia, på grensen til Tanzania og Kongo, ligger den enorme innsjøen Tanganyika. Innsjøen dekker over 34.000 km2 og har en dybde på 1.500 m, noe som gjør den til verdens nestdypeste innsjø. Faktisk, så rommer Lake Tanganyika ca. 15% av verdens samlede ferskvannsmengde. Man antar at innsjøen er 15 millioner år gammel og Lake Tanganyika er en del av Riftdalens geologiske system. Innsjøen byr på mange fine sandstrender, palmer og krystallklart vann, full av fargerike fisker. Et ideelt snorklested.

Så hva venter du på? Dra på en uforglemmelig reise til Zambia.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Zambia. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Zambia er et eventyrlig safariland - Reiser til Zambia
Zambia er et eventyrlig safariland - Reiser til Zambia
Ape - Reiser til Zambia
Ape - Reiser til Zambia
Victoriafallene - Reiser til Zambia
Victoriafallene - Reiser til Zambia
Flodhester i Zambezi-elva - Reiser til Zambia
Flodhester i Zambezi-elva - Reiser til Zambia
Reiseekspert Birgitte kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Zambia

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Zambia

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: