23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 10.00 - 14.00
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Send reiseforespørsel

På en reise til Myanmar kommer du til et virkelig vakkert og kulturelt rikt land. Myanmar har i litteraturen alltid blitt beskrevet som det fjerne Østens juvel, men mange års undertrykkelse har hemmet landet betydelig.

I dag er Myanmar på vei tilbake og det er nå, mens infrastrukturen enda ikke er tilpasset de store turiststrømmene, at man kan unne seg uforglemmelige opplevelser; fra å stå foran Shwedagon pagoden og se solnedgangen over Bagan og U Bein Bridge, til å oppleve munkeprosesjonene i Mandalay og seile blant de flytende hagene og pålehusene ved Inle Lake.

Reisetips i Myanmar

En reise til Myanmar i Asia, tidligere kjent som Burma, bør inkludere Yangon, tempelsletten Bagan, Mandalay og den flytende byen, Inle Lake.

Hovedstaden Yangon

Myanmars hovedstad, Yangon, ligger ved bredden av Irrawaddy-elva. Yangon er nå i gang med å våkne opp fra den lange dvalen som byen, og hele Myanmar for øvrig, har vært i på grunn av situasjonen i landet. Med den pågående demokratiseringsprosessen har landet for alvor kommet i gang med moderniseringen av byen og investeringene strømmer inn.

Yangon, Rangoon under engelskmennenes styre, er full av helt unike opplevelser, blant annet helt enestående templer, fargerike markeder, vakre og gamle hoteller – hvor nostalgien fra den engelske kolonitiden utleves, i tillegg til hyggelige restauranter og kaféer.

Juvelen over alle attraksjonene er verdens største pagode, Shwedagon pagoden. En pagode er et tempel som skal inneholde relikvier fra Buddha. Vær forberedt på å få hakeslepp, for synet av denne gylne pagoden er helt fantastisk. Shwedagon kan besøkes hele dagen, men tar du turen hit ved skumringstid når solen er på vei til å gå ned og kaster sine siste stråler over kunstverket, vil du nok oppleve et magisk øyeblikk.  

Tempelsletten Bagan

En annen enestående attraksjon er Bagan. Tempelsletten ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1996 og det med god grunn. Bagan, også kalt Pagan-dynastiet var hovedstaden i Myanmars første kongerike og området huser hele 2.500 buddhistiske monumenter (templer, stupaer, klostre og m.m.), alle bygget i perioden fra det 10-14 århundre. Opprinnelig var det her mer enn 10.000 monumenter!

Den dag i dag blir Bagan høyt verdsatt av befolkningen i Myanmar. Stedet tiltrekker seg pilgrimmer og andre troende fra hele landet, spesielt i forbindelse med høytider og festivaler.

Ikke alle av de 2.500 monumentene er i like god stand, og flere av dem blir stadig restaurerte. Men det er nok av velbevarte og istandsatte monumenter til å gi et inntrykk av hvilken magi og prakt stedet har hatt. Bagan er virkelig en kulturell opplevelse av store dimensjoner og absolutt et «must» på en reise til Myanmar. Har dere god tid kan det anbefales å bruke en dag til Mount Popa; en størknet vulkanpropp med et vakkert tempel på toppen. Bagans mest sentrale templer er:

 • Anada
 • Gawadawpalin
 • Dhammayangyi
 • Klosteret Myoe Daung, bygget i teaktre

Udødelige Mandalay

Myanmars neststørste by og tidligere hovedstad, Mandalay, utstråler religiøs aura med de mer enn 400.000 munkene som lever her. Mandalay er udødeliggjort av Rudyard Kipling og oser også av britisk kolonihistorie.  

I likhet med Yangon og Bagon, er Mandalay et magisk sted, hvor man føler tiden har stått litt stille i mange år. Her er det en herlig blanding av kultur, historie, fargerike markeder, gatekjøkkener og ikke minst utallige kloster med tusenvis av munker. Sammenlignet med andre gamle hovedsteder er Mandalay relativt ny, da byen ble etablert i 1857.

Byen rommer flere attraksjoner, dels i selve Mandalay og dels i den gamle kongebyen Amarapura som ligger 11 km utenfor Mandalay. De mest sentrale severdighetene er:

 • Mandalay Palace fra slutten av 1800-tallet. Palasset ble helt ødelagt under 2.verdenskrig, men er i dag blitt restaurert.
 • Det historiske klosteret Shwenandaw Kyaung med sine vakre treutskjæringer på hovedtempelet.
 • Amarapura – kongeby i perioden 1783 – 1857. Stedets største attraksjon er munkeprosesjonene i klosteret
 • U Bein Bridge – en fantastisk 1,2 km lang teaktrebro som krysser Thaung Tha Man-innsjøen. Nyt en spasertur på boren og den enestående solnedgangen her. Broen er også et godt sted for å komme i kontakt med lokalbefolkningen, bl.a. de nysgjerrige munkene.  

Den flytende byen Inle Lake

Inle Lake, eller Inlesjøen, ligger i staten Shan, på nesten 1000 m høyde, og er berømt for sine flytende hager, pålehus og den helt spesielle fiskemetoden som fiskerne her benytter seg av som man ikke kan se noen andre steder i verden. De små landsbyene, både pålelandsbyen i innsjøen og de på fastlandet er også hjemstedet for håndverk som for lengst er forsvunnet i vår del av verden.

Inle Lake er virkelig et pittoresk sted, så unikt at det er beskyttet av UNESCO. Enda om det er selve livet på innsjøen, det å seile rundt blant de nydelige pålelandsbyene og stå på de flytende hagene er de største attraksjonene her, så må noen andre spesifikke severdigheter også nevnes:

 • Landsbyen Ywama og pagoden Phaung Daw Oo – et av de helligste stedene i Shan-provinsen
 • Indein - en fantastisk landsby som man seiler til gjennom små kanaler. Landsbyen huser et tempelområde, hvor konsentrasjonen av stupaer i forhold til grunnarealet er den største i verden.

Andre områder i Myanmar

 • Kalaw – engelskmennenes sommerby i fjellene
 • Pindaya - berømte kalksteinsgrotter med mer enn 6000 buddhaer
 • Mount Kyaiktiyo (eller Golden Rock) i det sørlige Myanmar

Myanmars fantastiske strender

Det er mer å oppleve i Myanmar enn templer, buddhaer og munker. Vil man slappe av på uberørte strender i samme stil som landets mer berømte nabo, Thailand, så er Myanmar stedet. Noen av de flotteste strendene i Myanmar er:

 • Ngapali Beach og Ngwe Saung på vestkysten
 • Ngwe Saung på vestkysten
 • Øyhavet Mergui helt mot sør

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Myanmar. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Hovedstaden Yangon - Reiser til Myanmar
Hovedstaden Yangon - Reiser til Myanmar
to munker ser utover Bagan - Reiser til Myanmar
to munker ser utover Bagan - Reiser til Myanmar
Mount Popa, ca. 50 km fra Bagan - Reiser til Myanmar
Mount Popa, ca. 50 km fra Bagan - Reiser til Myanmar
U Bein Bridge som krysser Thaung Tha Man-innsjøen - Reiser til my
U Bein Bridge som krysser Thaung Tha Man-innsjøen - Reiser til my
Reiseekspert Sofie kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Myanmar

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Myanmar

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: