1. Atlanta, Georgia

Atlanta er en toppmoderne storby med mange spennende severdigheter. Atlanta er først og fremst Coca-Colas hjemby, og her kan dere besøke World of Coca-Cola og få servert både Coca-Cola og historien bak suksessen.

Dere kan også ta turen forbi Georgia Aquarium eller få en guidet tur på CNN og prøve på rollen som en nyhetsvert. Et besøk verdt er også Martin Luther Kings grav, hvor det brenner en evig flamme for den døde borgerrettighetsforkjemperen.

2. Great Smoky Mountains National Park, Georgia

Great Smoky Mountains National Park er USA’s mest besøkte nasjonalpark med over 9 millioner besøkende hvert år. Nasjonalparken er en sjelden blanding av storslått natur, et rikt dyreliv og kulturhistorie i kraft av de nybyggerne som tidligere bodde i fjellene innen Great Smoky Mountains fikk status som en nasjonalpark i 1934.

Selv om det vrimler med turister det meste av året, kan dere finne uforstyrrede naturstier i parken med utsikt over de tåkete fjellene.

Les mer om Great Smoky Mountains National Park her.

Great Smokey Mountains National Park
Great Smokey Mountains National Park

3. Savannah, Georgia

Grønne parker, brede boulevarder og store herskapshus. Savannah er en havneby og en skjønn og klassisk sørstatsby. I Savannahs gamle sentrum er filmen Forrest Gump spilt inn, og det er fra den berømte benken på Chippewa Square at Forrest Gump forteller sine historier.

Hvis dere ønsker å oppleve byen på ekte sørstatsvis så kan dere leie en hest og kjerre og bli kjørt rundt i byen.

4. Charleston, South Carolina

Charleston ligger på South Carolinas Atlanterhavskyst og blir kalt "Den hellige by" på grunn av de mange kirkene i byen. Charlestons tidligere plantasjehistorie starter noen få kilometer vest for byens sentrum, og her kan dere oppleve kontrasten mellom livet for de rike plantasjeeierne og slavene som jobbet på plantasjene.

Utenom historie kan dere oppleve lekre restauranter, gode shoppingmuligheter og en fantastisk strandpromenade med utsikt til store herskapshus.

5. Nashville, Tennessee

Hopp i cowboystøvlene, skru opp for musikken og dra på oppdagelse i Nashville. Byen er kjent for sitt countrymusikkmiljø, bugner med platestudier, og radioprogrammet Grand Ole Opry har vært medvirkende til å sette countrymusikk og byen på kartet.

Nashville har selvfølgelig også et Country Music Hall of Fame, som er verdt et besøk. Hvis dere ikke kan få nok av cowboystøvler og country er det også gode muligheter for konsertopplevelser i Nashville.

6. Memphis, Tennessee

I Memphis venter kongeopplevelser. Her er nemlig The King of Rock 'nrolls hjem og gravsted. Elvis Presleys Graceland blir hvert år besøkt av millioner av Elvis-fans og nysgjerrige turister.

Memphis ligger vakkert ved Mississippi-elven, så overvei også å ta en seiltur ned langs Mississippi-elven med en hjuldamper. Vil dere ha en historisk vinkel på Memphis, kan dere besøke det tidligere Loraine Motel, hvor Martin Luther King ble skutt og drept i 1968. Motellet er i dag forvandlet til borgerrettighetmuseet, National Civil Rights Museum.

Memphis
Memphis

7. Natchez, Mississippi

Natchez er en liten sørstatsby som ligger ved Mississippi-elven i det sørvestlige hjørne av Mississippi. Byen oser av sjarme, historie og har et sentrum med mange små spesialbutikker.

De mange praktfulle herskapshusene vitner om storhetstiden på midten av 1800-tallet, hvor plantasjeeierne tjente formuer på bomullshandel. Faktisk har Natchez i dag den største konsentrasjonen av herskapelige hus fra tiden før Borgerkrigen, da byen stort sett kom uskadd gjennom krigen.

8. New Orleans, Louisiana

New Orleans er kjent for to ting: Jazz og det gamle katolske karnevalet Mardi Gras. Hvis dere er begeistret for kreolermat, historie, unik arkitektur og jazz i verdensklasse, vil dere elske New Orleans - eller ”The Big Easy” som er byens kjælenavn på grunn av byens avslappende og easy-going kultur. 

Gå en tur langs den legendariske Bourbon Street, hør noen av verdens beste musikere spille livejazz på spillestedet Fritzel’s og opplev Jackson Square, som kryr av spåkoner, heste og kjerre, tryllekunstnere og gatemusikanter. 

 

Les mer om sørstatene i USA her.