Legg en plan, gjerne hjemmefra 

Det er alltid godt å ha en plan for dagens opplevelser. Er det noen spesielle hensyn dere skal ta? Tidlig opp, tillatelser, bussbilletter, etc. Legg planen hjemmefra, så har dere flere sjanser for at planen kan gjennomføres.

Start dagen tidlig

Jo før, jo bedre. Jo tidligere dere kommer avsted, jo bedre er mulighetene for å finne parkering og følge ideene deres for dagen.

Mortaine Lake, Banff National Park, Alberta, Canada
Mortaine Lake, Banff National Park, Alberta, Canada

Bruk Parks Canadas bussystem 

Der er et Park and Ride parkeringsområde ved Lake Louise Ski Resort på Whitehorn Drive. Herfra er det mulig å ta buss til enten Lake Louise Lakeshore eller Moraine Lake. Det er også en forbindelsesbuss mellem de to sjøene, så det er mulig å ta en fin liten rundtur med et stopp ved henholdsvis Lake Louise Lakeshore og Moraine Lake. 

Bor dere på campingområdet eller på hotell ved Lake Louise Village, så er det en Park and Ride forbindelsesbuss, som samler opp passasjerer ved campingplassen og ved et stopp overfor Samson Mall i Lake Louise Village. Herfra kjører bussen dere til Park and Ride området ved Lake Louise Ski Resort, hvor bussene til Lake Louise Lakeshore og Moraine Lake kjører fra.

Bestill Parks Canada bussbilletter hjemmefra 

Billetter til Parks Canada bussene kan bestilles online på Parks Canada sin hjemmeside. En rundturbillett koster 8 CAD. Noen av billettene blir først frigitt i dagene før avgangen. 

Kanotur på Moraine Lake, Banff National Park, Alberta, Canada
Kanotur på Moraine Lake, Banff National Park, Alberta, Canada

Bo i Banff by, så dere kan gå rundt i byen 

Hvis dere velger å bo i Banff by, kan dere gå rundt til de fleste stedene i byen, evt. ta bussen rundt, akkurat som at dere kan ta bussen fra Banff by til Lake Louise Lakeshore og Moraine Lake. 

Bor dere ikke i Banff by, så kom tidlig 

Har dere ikke valgt å bo i Banff by, så kom tidlig, så dere får en av parkeringsplassene som er gratis ved togstasjonen, hvor det er en kort 5 minutters gåtur til hovedgaten i Banff. 

Bow Lake ved Icefields Parkway, Banff National Park, Alberta, Canada
Bow Lake ved Icefields Parkway, Banff National Park, Alberta, Canada

Kom på en hverdag 

Besøk Banff National Park i hverdagene, så det er færre lokale (Calgary) besøkende. Calgary er en av Canadas raskest voksende byer. Det er populært å flytte til provinsen Alberta og spesielt til Calgary. Fra Calgary kan de lokale komme seg til Banff National Park i løpet av 1 – 1,5 time. Og det er et populært utfluktsmål, spesielt i helger. 

Få informasjon på besøkssenteret 

Både i Banff by og i Lake Louise Village har Parks Canada noen gode besøkssentere, hvor dere kan få hjelp og finne mye mer informasjon om parken og de mulighetene dere har, høre om været og hvordan forholdene er på naturstiene som dere drømmer om å gå på. Pluss en hel del annen informasjon. 

Hvordan blir været? 

Sjekk noen dager i forveien hvordan været blir de neste dagene, og juster eventuelt planene deres deretter.

Sjekk parkeringsmulighetene i ”real time” på Banff Now her

Vandretur ved Lake Louise, Banff National Park, Alberta, Canada
Vandretur ved Lake Louise, Banff National Park, Alberta, Canada

Ta bussen fra Banff by 

Vær oppmerksom på at det også er mulig å ta bussen fra Banff by til Lake Louise Lakeshore og Moraine Lake. Se mer om de forskjellige mulighetene fra Banff by og bussruter på https://roamtransit.com  

Bo i Canmore og ta bussen 

Canmore har forandret seg en del de seneste årene og har blitt til en hyggelig ”fjellby” og et godt alternativ til Banff. Velger dere å bo i Canmore, så er dere kun fem minutter fra porten til Banff National Park og tjue minutter fra Banff by. Dere kan også velge å ta bussen fra Canmore til Banff og derfra videre til Lake Louise Lakeshore og Moraine Lake. 

Les mer om de forskjellige mulighetene fra Canmore og se bussruter på https://roamtransit.com 

Lake Louise, Banff National Park, Alberta, Canada
Lake Louise, Banff National Park, Alberta, Canada

Finn mer informasjon om Banff National Park 

Dere kan alltid finne mer og oppdatert informasjon på https://www.pc.gc.ca/en/pn-np/ab/banff  

Bli med på webinar om Canada 

Vil dere gjerne vite mer om hvilke muligheter og opplevelser som venter på dere i Canada, så holder vi hos BENNS løpende forskjellige reiseforedrag og webinarer om Canada. 

KLIKK HER og les mer og MELD DEG PÅ