23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Rakiura National Park

30 kilometer sør for Sørøya av New Zealand ligger Stewart Island. Øyas befolkning bor i Halfmoon Bay, hvor dere også kan finne et postkontor, matbutikk, besøkssenter og overnattingssteder. Stewart Island, som er ca 2000 kvadratkilometer består 85% av nasjonalparken Rakiura. Som det nyeste tilskuddet av nasjonalparker i New Zealand, byr Rakiura på et helt unikt og spennende økosystem. Rakiura, som oversatt er ‘the Land of Glowing Skies’, er også stedet hvor man kan oppleve Aurora Australis, altså polarlyset på den sørlige halvkule.

Turmuligheter

Stewart Island har kun 25 km med bilvei og 245 km med turstier, så øya er med andre ord et eldorado for turglade. Her finner man alt fra korte turer til den 3 dagers lange turen Rakiura Track, som regnes som en av New Zealands 'Great Walks'.

Ulva Island & Masons Bay

Ønsker dere å utforske naturen enda mer, er det mulig å ta en båttaxi ut til Ulva Island, som er et beskyttet område uten rovdyr med sjeldne planter, fuglearter og, under havoverflaten, maritimt liv. Et par ganger om uken arrangeres det også guidet tuer til Masons Bay hvor dere har mulighet til å oppleve kiwier som spiser tanglopper. 

Dykking og snorkling

For de dykke- og snorkleinteresserte er kysten langs Stewart Island, med sine mange bukter og viker, en helt fantastisk destinasjon. Her finner man blant annet det største variasjonen av sjøgress på hele New Zealand så vel som de urgamle muslinglignende armføttingene (brachipod). Rundt Ulva Island kan dere utforske det enorme maritime naturreservatet som bugner av fisk, pingviner og en stor variasjon av maritim flora.

Fugleliv

I Rakiura kan dere oppleve alt fra regnskog og våtmarksområder til sanddyner og granittfjell. Her opplever man også et spektakulært dyre- og fugleliv med alt fra kiwier, ruruer, wekaer, tuier, fantails og så mye mer. Dette eldoradoet for fugleinteresserte kan oppleves både om dagen og natten da det er flere av artene som kun er aktive om natten.

Hvordan komme seg til Rakiura nasjonalpark

For å komme seg til Stewart Island kan man enten ta en ferge som varer ca. 1 time fra byen Bluff, eller fly i 20 minutter fra Invercargill.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Rakiura nasjonalpark. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Ulva Island | Credit: Miles Holden
Ulva Island | Credit: Miles Holden
Weka på en strand, Stewart Island
Weka på en strand, Stewart Island
Hengebro på tursti, Raikura nasjonalpark
Hengebro på tursti, Raikura nasjonalpark
Stewart Island | Credit: Matt Crawford
Stewart Island | Credit: Matt Crawford
Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Oseania?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Oseania!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: