Table Mountain i Cape Town, Sør-Afrika
Table Mountain i Cape Town, Sør-Afrika

Ta en gondoltur til Table Mountain 
Ingen besøk i Cape Town ville vært komplett uten en tur med taubanen opp til toppen av Table Mountain. Gondolen roterer 360º under turen opp og ned, noe som gir dere en fantastisk panoramautsikt over byen, havet og Robben Island.

Utflukt til Robben Island 
Fra Nelson Mandela Gateway på Victoria & Alfred Waterfront går du om bord på en båt for en halv times seiltur til Robben Island. På overfarten blir dere vist en video som forklarer litt av Robben Islands historie. Omvisningen i fengselet foretas av en tidligere innsatt, og du får mulighet til å se cellen der Nelson Mandela sonet mesteparten av sin fengselstid. 

Smak på Cape Towns kaffekultur 
En ting som mange besøkende savnet i mange år i Cape Town, var Starbucks. Ikke mange storbyer i verden mangler den amerikanske kaffekjeden. Kjeden har nå også kommet til Cape Town, men byen har fortsatt en levende kaffekultur med små, gode og uavhengige kafeer, hvor du kan få en meget god kopp med kaffe og kanskje noe søtt ved siden av.

Havnefronten i Cape Town, Sør-Afrika
Havnefronten i Cape Town, Sør-Afrika

Nyt en god middag ved Victoria & Alfred Waterfront 
En stor del av den indre delen av havnen i Cape Town er bygget om og er i dag en del av moderne Victoria & Alfred Waterfront. Det er også et symbol på det nye, pulserende Sør-Afrika med et stort utvalg butikker, restauranter og underholdning. 

Bli sjokkert på District Six Museum 
District Six-området i Cape Town var frem til 1965 hjemstedet til nesten en tiendel av innbyggerne i Cape Town. Senere ble det erklært for et "hvitt" område, og mer enn 60.000 mennesker ble tvunget til å flytte. District Six Museum forteller historien om tvangsflyttingen og holder minnene i live.

Gå en tur til toppen av Lion's Head 
Etter Table Mountain er Lion’s Head det mest fremtredende landemerket du kan se fra Cape Town. Det har fått navnet fordi dets form ligner på en løve eller en sfinx. Du kan gå til toppen av Lion’s Head på cirka en time, og herfra får du en spektakulær utsikt.

Bo-Kaap bydelen i Cape Town, Sør-Afrika
Bo-Kaap bydelen i Cape Town, Sør-Afrika

Gå en tur rundt i Bo-Kaap 
Bo-Kaap er en bydel nær sentrum i Cape Town. Området har landets største konsentrasjon av bygninger fra før 1850 og er det eldste eksisterende boligområdet i Cape Town. Bo-Kaap er et multikulturelt område, som er rikt på historie og kjent for sine brolagte gater og fargerike hus. En del løslatte slaver flyttet inn i området, da den britiske Cape-kolonien forbød slaveri i 1834. Det bor en del muslimer i området, og Nurul Islam-moskeen fra 1844 ligger i bydelen. Bo-Kaap er et spennende område å gå rundt i. De mest pittoreske gatene er Chiappini, Rose og Wale.

Utforsk Castle of Good Hope 
Slottet Castle of Good Hope, som ligger i sentrum af Cape Town, ble bygget på slutten av 1700-tallet i en stil som var typisk for europeiske festninger på den tiden. Slottet erstattet et langt mer beskjedent slott som opprinnelig ved havet. Bølgene hev seg over muren gjennom stormer, men kontinuerlige landgevinster har gjort sånn at Castle of Good Hope nå er langt unna havet. 

Du kan oppleve mye, mye mer i Cape Town 
Utover det som er nevnt over, så er det mange andre spennende aktiviteter og attraksjoner i Cape Town. For eksempel kan dere se den imponerende, flotte og grønne Kirstenbosch Botanical Garden, samt Two Oceans Aquarium, som rommer mer enn 3000 havskapninger. Iziko South African Museum, som er Sør-Afrikas nasjonale kunstmuseum, inneholder alt fra britiske verk fra det 18. og 19. århundre, til moderne sør-afrikansk nåtidskunst.

Utflukter fra Cape Town

Hvis du har flere dager i Cape Town, kan du vurdere noen utflukter utenfor byen. Du kan velge å dra på utflukter med en engelsktalende guide eller eventuelt leie en bil og selv kjøre på oppdagelse i området.

Vinlandet ved Stellenbosch, Sør-Afrika
Vinlandet ved Stellenbosch, Sør-Afrika

Smak på Sør-Afrikas vin i Vinlandet
De fleste av Sør-Afrikas vinområder ligger ikke langt fra sentrum av Cape Town. I løpet av en god time er det mulig å komme til Stellenbosch, og med litt mer tålmodighet kan dere reise til det enda mer sjarmerende vinområdet, Franschhoek. I vinlandet kan du naturligvis smake på herlig Sør-Afrikansk vin, men du kan også se og oppleve den spesielle arkitekturen fra Boertiden, som mange av områdets vingårder er gode eksempler på.

Boulders Beach, Sør-Afrika
Boulders Beach, Sør-Afrika

Besøk pingvin-kolonien ved Boulders 
I et flott område ved Boulders Beach holder godt over 3000 afrikanske pingviner til i en permanent koloni. En gangbro fra besøkssenteret går gjennom området, hvor du kan komme helt nær de små, vraltende, sorte- og hvitkledde dyrene.

Chapman’s Peak Drive, Sør-Afrika
Chapman’s Peak Drive, Sør-Afrika

Kjøretur langs Chapman’s Peak Drive
Veien Chapman’s Peak Drive knytter Hout Bay sammen med Noordhoek langs Atlanterhavskysten på vestsiden av Cape-halvøya. Det er en kort kjøretur på fem kilometer langs en betalingsvei, men samtidig en av de vakreste veiene i verden med den dramatiske klippekysten og den uendelige havutsikten. Det er pikniksteder og utsiktspunkter underveis.

Cape of Good Hope , Sør-Afrika
Cape of Good Hope , Sør-Afrika

Cape of Good Hope
På den sørligste spissen av det afrikanske kontinentet finner du Cape of Good Hope (Kapp Det Gode Håp) og fyrtårnet Cape Point, som også er et must ved et besøk i Cape Town. Turen fra storbyen til sørspissen går bl.a. gjennom Table Mountain National Park, som byr på et formidabelt naturlandskap med klipper, sandstrender og buskads, hvor vandrestier innbyr til en gåtur. I området kan du dessuten se en del av det rike fuglelivet, som består av mer enn 200 fuglearter, i tillegg til hjort og aper (bavianer).