Hva er en game drive?

En game drive er en guidet safariopplevelse hvor man utforsker villmarken i et kjøretøy. Typisk en åpen safari-jeep eller en lukket safari-bil. Under kjøringen ledes du av erfarne guider som kjenner området og dyrelivet godt. Formålet med en game drive er derfor å spotte og observere ville dyr i deres naturlige habitat og nyte naturen og landskapet.

Her i BENNS samarbeider vi med en av Kenyas beste safariarrangører. På en safarireise i Kenya med oss kan du derfor se frem til en unik og spennende opplevelse hvor du kommer svært tett på dyrelivet og naturen.

 

På en game drive er du på utkikk etter ville dyr
På en game drive er du på utkikk etter ville dyr

Hvordan foregår en game drive?

En game drive begynner vanligvis med at du og dine medreisende samles på det angitte møtestedet, som kan være ved safaricampen eller et bestemt utgangspunkt i parken eller reservatet. Her vil dere møte deres erfarne guide som vil ledsage dere på turen. Når alle er klare tar dere plass i safari-kjøretøyet.

Hva kjører du i? 

All safarikjøring i Kenya foregår typisk med 4x4 landcruisers som er spesialbygget til formålet. Bilene har blant annet følgende:

 • Det er 6 store individuelle seter i bilene, alle med vindusplass.
 • I enkelte tilfeller kan man sitte 7 gjester i bilene, der den syvende vil sitte ved siden av guiden på førersetet.
 • Bilene er utstyrt med reservehjul, førstehjelpsskrin og strømuttak for lading.
 • Dere vil hele tiden ha tilgang til drikkevann under kjøringen, og vil også få utdelt deres egen drikkeflaske (plastflasker er ikke tillatt i parkene). Bilene har også kjøleboks.
 • Under safarikjøringen kan taket slås opp slik at det er mulig å stå opp i bilen. Dette er den perfekte muligheten for å oppleve det rike dyrelivet og ta fantastiske bilder.
 • Det er mulig å bestille barneseter.
 • Når dere er på safari følges dere alltid med samme sjåfør og guide på alle programmets safaridager.
 • Både guider og sjåfører er utdannet og snakker svært godt engelsk.

Å kunne følges med samme sjåfør og guide bidrar til å sikre at alle får de beste opplevelsene. Bilene er også i radiokontakt med hverandre, slik at de raskt kan dele viktig informasjon og hjelpe hverandre underveis hvis nødvendig.

Opplev Kenyas rike dyreliv på en game drive
Opplev Kenyas rike dyreliv på en game drive

Hva opplever du på en game drive?

Det kan være vanskelig å si nøyaktig hva du kan se frem til å oppleve på en game drive. Dyrene og naturen setter nemlig agendaen. Derfor er det heller aldri to game drives som er like.

På en game drive i Kenya vil guiden typisk lede dere gjennom en park eller et reservat og peke ut interessante steder hvor det er gode sjanser for å spotte ville dyr. Her vil guiden også dele sin kunnskap om dyrelivet og spennende fakta om området. Dere vil ha mulighet til å stoppe og observere dyrene i sine naturlige habitat, ta bilder og stille spørsmål til guiden.

Når på dagen er en game drive?

Game drives kan finne sted på ulike tidspunkter av dagen, inkludert om morgenen, om ettermiddagen eller om kvelden. Morgenen og ettermiddagen er ofte populære tidspunkter, da mange dyr er mest aktive på disse tidene av dagen. Noen safaricamper tilbyr også nattsafarier hvor du har sjansen til å se nattaktive dyr og oppleve den afrikanske bushen i mørket.

Varigheten av en game drive kan variere avhengig av dine ønsker og safaricampens program. Noen game drives varer kun noen få timer, mens andre kan strekke seg over en hel dag.

Kom helt nærme dyrene
Kom helt nærme dyrene

Generelt om safarikjøring

Når man er på safari i Kenya må man alltid følge sjåførens og guidens anvisninger! På safari kommer du nemlig ofte helt nærme de ville dyrene og må derfor alltid huske at du befinner deg i deres område og på deres premisser. Derfor finnes viktige huskeregler som:

 • Dyrene må ALDRI fôres (heller ikke på campene)
 • Oppfør deg rolig, ingen rop, store bevegelser eller annen støy
 • Ingen søppel må etterlates i parkene
 • Ingenting må fjernes fra naturen
 • Respekter alltid din sjåfør, guide og dine medreisende

Dette må du ha med på safarikjøring

På en safarikjøring er det viktig å være godt forberedt slik at du kan få mest mulig ut av opplevelsen. Her er noen ting du bør vurdere å ta med:

 • Kamera og/eller kikkert: Et kamera eller en kikkert er uunnværlig på en safarikjøring. Du vil ha mulighet for å se dyrene på avstand så det er godt å ha utstyr som kan hjelpe deg med å få mer detaljerte bilder eller observere dyrene nærmere.
 • Solbeskyttelse: Solen kan være sterk på savannen så sørg for å ta med solkrem, solbriller og en hatt eller caps for å beskytte deg mot solens stråler.
 • Varme og lyse klær: Selv om det kan være varmt om dagen, kan temperaturen falle markant om kvelden og om morgenen på savannen. Ta med en lett jakke eller genser for å holde deg varm under de kjøligere periodene. Unngå også klær i sterke farger da dette kan tiltrekke seg insekter.
 • Myggmiddel: Avhengig av sesongen og området kan det være mange mygg på savannen. Ta med myggmiddel for å beskytte deg mot myggstikk.
 • Ryggsekk: Ta også med en lett ryggsekk med mange lommer som kan bære det essensielle du ønsker å ha med på turen.

En god huskeregel er å tenke praktisk, og at du underveis kan bli både støvete og våt. Det er derfor også en god idé å ha på seg klær som tåler å bli skitne og tørker lett.

Få en uforglemmelig safarireise med BENNS
Få en uforglemmelig safarireise med BENNS

Uansett hvilken safari dere drømmer om, sitter våre reiseeksperter klare til å skreddersy reisen helt etter deres ønsker. Velger dere å reise på safari garanterer vi at dere kommer hjem med kofferten full av fantastiske reiseopplevelser som vil vare livet ut. En safari i Afrika med BENNS gir mange autentiske opplevelser - så kontakt oss for et gratis og uforpliktende tilbud på reisen deres til Afrika allerede i dag!