Hvilke nasjonalparker skal dere besøke? 

Den kanadiske delen av fjellkjeden Rocky Mountains ligger på grensen mellom Canadas to vestligste provinser, Alberta og British Columbia. Utover å være hjemstedet til fem nasjonalparker, finnes også vært mange beskyttede naturområder, som ikke er kategorisert som nasjonalparker.

Øverst på listen hos de fleste Canada-besøkende ligger nasjonalparkene Banff og Jasper. Og det gjør de av mange gode grunner. Det er uten tvil de flotteste parkene med flest utrolige sjøer og fjelltopper. Banff og Jasper har de beste forholdene logistikkmessig, de fleste spisestedene og de beste overnatting- og shoppingmulighetene. Selvom parkene er de mest besøkte, så må ikke det ”skremme” dere vekk. Begge parkene byr på en skjønnhet dere sjeldent finner andre steder, så de må definitivt med på listen! 

Utover Banff og Jasper er det også tre andre nasjonalparker i de kanadiske Rocky Mountains. Disse er nasjonalparkene Kootenay og Yoho, som ligger i British Columbia og litt vest for Banff. I tillegg finnes Waterton Lakes National Park, en herlig, litt mindre park på grensen til Montana (USA).

Moraine Lake, Banff National Park, Alberta, Canada
Moraine Lake, Banff National Park, Alberta, Canada

Hvilke sjøer skal dere se (utover Lake Louise)? 

De smaragdgrønne sjøene i Rocky Mountains innbyr til fred og ro med Lake Louise og Moraine Lake som de to mest populære sjøene. Men det er mange andre flotte sjøer i Rocky Mountains: Vermillion Lakes, Lake Minnewanka, Two Jack Lake, Lake O’Hara, Peyto Lake, Emerald Lake, Maligne Lake, Pyramid Lake og Medicine Lake med flere. 

Ønsker dere å besøke noen sjøer i Rocky Mountains uten så mange turister, så vurder kanskje noen av sjøene som ikke er helt smaragdgrønne, og som dere ikke kan kjøre til - men heller gå en liten times tur til. Parken har mange flotte stier, som passer perfekt til nettopp dette.

Her vil dere ofte oppleve å ha ”forlatt” hovedstrømmen av andre besøkende. Det kan for eksempel være sjøer som Berg Lake, Boom Lake, Consolation Lakes, Hidden Lake, Redoubt Lake og Sherbrooke Lake.

Kanotur på Lake Louise, Banff National Park, Alberta, Canada
Kanotur på Lake Louise, Banff National Park, Alberta, Canada

Alternativer til nasjonalparkene 

Nasjonalparkene (spesielt Banff og Jasper) er lettest å komme til, og de er dermed også de mest besøkte parkene. Her er det naturligvis også størst mulighet for overnattinger, restauranter og bensinstasjoner. Men hvis dere vil vekk fra massene, kan vi anbefale å besøke noen av de naturområdene som ikke har status som nasjonalpark – og derfor ikke er like velutviklet ift. turisme – men som også er fantastisk flotte. 

Det kan være Peter Lougheed Provincial Park og Spray Valley Provincial Park, som ligger øst og sørøst for Banff National Park. Naturopplevelsene på disse stedene er helt på høyde med Banff og Jasper. Ellers kan dere velge Mount Robson Provincial Park vest for Jasper, hvor dere kan se Rocky Mountains’ høyeste fjell, Mount Robson på 3.954 m.o.h.

Talbot Lake, Jasper National Park, Alberta, Canada
Talbot Lake, Jasper National Park, Alberta, Canada

Unngå noen av de andre besøkende 

Et par gode råd for å unngå noen av de andre besøkende kan være: 

  • Fokuser mer på Jasper og Kootenay enn Banff. 
  • Dra tidlig om morgenen, så får dere både det beste lyset, den beste parkeringsplassen, og det går noen timer før turbussene kommer til de ulike attraksjonene.
  • Ta med de gode turskoene på reisen, så dere kan ta noen kortere eller lengre gåturer i Rocky Mountains. Det er de færreste besøkende i parkene, som forlater ”asfalten”.
Vandretur til Skoki Lake, Banff National Park, Alberta, Canada
Vandretur til Skoki Lake, Banff National Park, Alberta, Canada

Finn mer informasjon om nasjonalparkene i Rocky Mountains 

Dere kan alltid finne mer og oppdatert informasjon på https://www.pc.gc.ca  

Bli med på webinar om Canada 

Vil dere gjerne vite mer om hvilke muligheter og opplevelser som venter på dere på en reise til Canada, så holder vi i BENNS løpende ulike webinar om Canada. 

KLIKK HER, les mer og MELD DERE PÅ