23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Tokyo

Japans hovedstad Tokyo er en eksplosjon av kontraster. Fra eldgamle templer til futuristisk arkitektur. Fra vakre kirsebærtrær i parkene til neonopplyste butikker. Og fra eldgammel kultur til teknologisk utvikling som setter standarden for resten av verden. 

Når du reiser til Tokyo, må du være forberedt på å oppleve en unik og utrolig spennende by! 

Med 14 millioner innbyggere og et areal på over 2000 km2 finnes det nok av opplevelser til en hel reise bare i Japans hovedstad. Vi anbefaler imidlertid å besøke Tokyo som en del av en rundreise i Japan, og det kan være en god idé å avslutte turen med god mat og shopping i denne storbyen.

Finn roen i de gamle templene, og opplev pulsen i de travle gatene – Tokyo har alt
Finn roen i de gamle templene, og opplev pulsen i de travle gatene – Tokyo har alt
Kryss verdens travleste lyskryss på reisen til Tokyo: Shibuya Crossing
Kryss verdens travleste lyskryss på reisen til Tokyo: Shibuya Crossing

Derfor skal du reise til Tokyo

  • Opplev pulsen i en av verdens mest berømte metropoler 
  • En drømmereise for foodies – fra gatemat til gourmet 
  • Se historiske severdigheter som Sensoji-templet 
  • Gå over verdens travleste lyskryss, Shibuya Crossing 
  • En fotogen by – fra sirlige japanske hager til fargerik Harajuku-mote 
  • Shop amok i elektronikk, popkultur, tegneserier og spill 

Asakusa med Sensoji-templet

En reise til Tokyo bør inkludere et besøk i gamlebyen Asakusa. Her finner du Tokyos eldste og mest berømte buddhisttempel, Sensoji, som ble bygget i år 645. 

Inngangsporten til tempelet, Kaminarimon, er et ikon for Tokyo med sin gigantiske lanterne på nesten fire meter. Mellom tempelporten og tempelet kan du spasere langs den smale gaten Nakamisa-dori Street, der du finner små butikker og et stort utvalg av gatemat. 

Gaten ender ved en annen stor og vakker port, Hozomon-porten, som må passeres før du kan gå inn i det imponerende Sensoji-tempelet. Alt i alt en helt spesiell opplevelse! 

Inngangsporten til Sensoji-templet er et must å besøke på reisen til Tokyo
Inngangsporten til Sensoji-templet er et must å besøke på reisen til Tokyo
Det interaktive museet teamLab Planets er noe du bare kan oppleve i Tokyo
Det interaktive museet teamLab Planets er noe du bare kan oppleve i Tokyo

Teknologi, trender og gadgets

Tokyo er et globalt fyrtårn innen innovasjon og teknologi. Byen er kjent for sin futuristiske skyline, nyskapende arkitektur og elektronikkdistriktet Akibahara. 

Hvis du liker videospill eller gadgets, bør du besøke dette området på reisen til Tokyo – det er et paradis for teknologifans. 

Selv for de mindre teknologikyndige anbefaler vi å besøke det digitale kunstmuseet teamLab Planets. Det er et helt spesielt museum der du tar aktivt del i kunsten ved å blant annet gå barbeint gjennom vann og bli en del av en digital blomsterhage. En slik opplevelse får du bare på en reise til Tokyo. 

Matmekkaet Tokyo

Tokyo er et paradis for deg som reiser for å nyte kulinariske opplevelser. Mulighetene for å spise i Tokyo er nærmest uendelige, fra enkle gatematboder på markeder til Michelin-restauranter med hvite duker og fine dining. 

Det fine med matkulturen i Tokyo er at mange restauranter er temarestauranter som spesialiserer seg på én type mat eller rett, for eksempel ramen eller sushi. Sistnevnte anbefales å prøve på det berømte fiskemarkedet Tsukiji Outer Market, der du sitter blant lokale handelsmenn og boder med nyfanget fisk. Glem det du kjenner fra norske sushirestauranter – her er det fisken som står i sentrum! 

Spis sushi på Tokyos berømte Tsukiji Fish Market
Spis sushi på Tokyos berømte Tsukiji Fish Market
Du kan gå opp i Tokyo Tower, eller du kan se det fra toppen av det enda høyere Tokyo Skytree
Du kan gå opp i Tokyo Tower, eller du kan se det fra toppen av det enda høyere Tokyo Skytree

Tokyo fra toppen

Det er vanskelig å forstå hvor stor Tokyo faktisk er før du kommer dit. Hvis du ønsker å få et inntrykk av størrelsen på denne byen, anbefaler vi at du tar turen opp i et av byens berømte tårn. Det er spesielt to som er verdt å trekke frem. 

Det ene er Tokyo Tower, som også er et av byens mest ikoniske landemerker. Det ble bygget i 1957-58, inspirert av Eiffeltårnet i Paris. Tårnet har en 150 meter høy observasjonsplattform og du kan gå opp hit og nyte utsikten samtidig som du får oppleve det berømte tårnet på nært hold. 

Det andre er Tokyo Skytree, som sto ferdig i 2012 og er verdens høyeste kringkastingstårn. Det er 634 meter høyt og har observasjonsplattformer på både 350 og 450 meters høyde. Det betyr at du kommer litt høyere opp her og kan nyte et 360-graders panorama med utsikt helt til Fuji-fjellet på klare dager. 

Manga og mote i Harajuku

Bydelen Harajuku ligger midt i Tokyo og er et eklektisk område kjent for sin unike mote, ungdomskultur og kunstneriske uttrykk. Den er absolutt verdt et besøk når du er i Tokyo. 

Ta en spasertur nedover hovedgaten Takeshita Street og der kan du nyte imponerende butikkvinduer, mangainspirert mote, finurlige tilbehør og fargerik gatekunst. Her får du et innblikk i Tokyos unike ungdomskultur, der mangfoldet er stort, og det kan være vanskelig å se forskjell på fantasy-nerder og fashionistaer. 

I Harajuku kan du også se den ikoniske Meiji Shrine-helligdommen, en rolig kontrast til de travle handlegatene. 

Opplev de unge japanernes fargerike mote i Harajuku-området i Tokyo
Opplev de unge japanernes fargerike mote i Harajuku-området i Tokyo
Prøv den japanske snacksen "dango" på en tur i historiske Kawagoe
Prøv den japanske snacksen "dango" på en tur i historiske Kawagoe

Kawagoe – en historisk perle

Hvis du vil litt ut av byen, anbefaler vi at du besøker byen Kawagoe mens du er i Tokyo. Den ligger bare 30 minutter med tog fra Tokyo Station, men byr på en helt annen verden. 

Kawagoe er kjent som "Lille Edo" (Edo = det gamle navnet på Tokyo), ettersom byen utenfor metropolen var leverandør av en lang rekke varer til hovedstaden, og de to byene ble tett knyttet sammen. I dag kan du oppleve arkitekturen og atmosfæren fra Edo-perioden (ca. 1600–1800), blant annet Kurazukiri-husene, hvis leirevegger gir gatene en spesiell sjarm. 

I Kurazukiri Zone-området kan du blant annet se det ikoniske Kitain-tempelet, godt bevart arkitektur, vakre japanske hager og gaten som kalles Candy Alley, der du kan kjøpe tradisjonelle, japanske søtsaker. En morsom og annerledes dagstur fra den travle byen!

Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Japan?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Japan!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: