23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Kyoto

De fleste reiser til Kyoto fordi det er Japans kulturelle hjerte. Templenes by kjent for sine mange tradisjoner, historiske områder og severdigheter. Med sine omkransende fjell, tusenvis av templer, eldgamle tehus og blomstrende kirsebærblomster (i sakura-sesongen) er det som å tre inn i et eventyr når dere reiser til Kyoto. 

Her kan du oppleve Japans historie gjennom landemerker som Den gylne paviljongen Kinkaku-ji og de ikoniske oransje portene til Fushimi Inari Taisha. I den tradisjonelle bydelen Gion kan du få øye på en geisha på vei til jobb, og i Arashiyama like utenfor byen kan du la deg fascinere av den lysegrønne bambusskogen. 

Du må ikke gå glipp av Kyoto når du reiser til Japan. 

Gå en tur i bydelen Higashiyama, og opplev Japans kulturelle hjerte
Gå en tur i bydelen Higashiyama, og opplev Japans kulturelle hjerte
Litt utenfor Kyoto ligger Arashiyama, der du kan se den berømte bambusskogen
Litt utenfor Kyoto ligger Arashiyama, der du kan se den berømte bambusskogen

Derfor skal du reise til Kyoto

  • Opplev det tidligere Japan gjennom landets arkitektur og landemerker 
  • Besøk noen av Kyotos 1600 templer 
  • Spot en geisha i bydelen Gion 
  • Gå under de mange hellige portene i Fushimi Inari Taisha 
  • Se de enorme bambustrærne i Arashiyama-skogen 
  • Opplev kontrasten mellom det tradisjonelle og topp moderne 

Kinkaku-ji – den gylne paviljongen

Kyotos kanskje mest berømte tempel er det buddhistiske zen-tempelet Kinkaku-ji, også kjent som Den gylne paviljongen på grunn av den skinnende gullfasaden. Tempelet ligger i den nordlige delen av Kyoto, omgitt av japanske hager og en speilblank innsjø som gir en ekstra dimensjon til synet av det vakre tempelet. Selve tempelet er helt dekket av gull og er et must på enhver reise til Kyoto. 

Ta en tur ut til tempelet og gå rundt på området som oser av åndelighet. Nyt de velholdte omgivelsene og den spesielle atmosfæren som omgir et buddhisttempel som dette. Og ikke glem å ta frem kameraet når du ser tempelet speile seg i vannet – et ikonisk bilde av Kyoto! 

Den gylne paviljongen er et must når dere reiser til Kyoto
Den gylne paviljongen er et must når dere reiser til Kyoto
Kiyomizu-dera er bare ett av de mange templene du kan se på reisen til Kyoto
Kiyomizu-dera er bare ett av de mange templene du kan se på reisen til Kyoto

Templer i særklasse

Den gylne paviljongen er ikke det eneste fantastiske tempelet du bør besøke når du reiser til Kyoto. Byen har over 1600 templer, så vi anbefaler at du velger ut noen av de mest unike. For eksempel: 

  • Det historiske tretempelet Kiyomizu-dera, som ligger på Mount Otowa med en fantastisk utsikt over Kyoto. 
  • Sanjusangendo med sine 1001 gullstatuer av den buddhistiske gudinnen Kannon i menneskestørrelse. 
  • Det buddhistiske tempelet To-ji, som har en fem etasjers trepagode, som troner som et landemerke over byen. 
  • Ginkaku-ji er kjent som Sølvpaviljongen, siden den ble bygget etter samme modell som Gullpaviljongen, men den ble aldri dekket av sølv. Paviljongen ligger imidlertid i en vakker hage, og herfra kan du også gå den vakre Philosopher's Path, som strekker seg langs en kanal med hundrevis av kirsebærtrær. 

Arashiyama – mer enn bambus 

Like utenfor Kyoto ligger Arashiyama, kjent for sin fantastiske bambusskog. Det er et unikt syn, med ruvende bambustrær som står i tette klynger og som du kan gå gjennom fordi det er anlagt stier. 

Skogen er svært populær, og det med god grunn, men Arashiyama har mye mer å by på som det anbefales å oppleve i samme slengen. Det finnes en rekke templer, men også apeparken Iwatayama, der du kan se japanske makakaper, også kjent som snøaper, på nært hold. 

Du kan også ta en naturskjønn togtur langs elven Oi gjennom daler og tunneler til Torokko Kameoka Station. Kombiner evt. togturen med en båttur på elven Oi gjennom brusende passasjer tilbake til Arashiyama. 

Kjør en tur med Sagano Scenic Railway for at oppleve den vakre naturen utenfor Kyoto
Kjør en tur med Sagano Scenic Railway for at oppleve den vakre naturen utenfor Kyoto
Kikk etter en geisha eller maiko, når du rusler rundt i Gion
Kikk etter en geisha eller maiko, når du rusler rundt i Gion

Gion – geishaenes bydel

En reise til Kyoto bør absolutt inkludere et besøk i den historiske bydelen Gion, et av de få gjenværende stedene der du kan se en geisha (de kalles geiko i Kyoto) eller maiko, som er en geisha-aspirant. Prøv å få øye på kvinnene i de vakre kappene, men husk å vise respekt og ikke ta bilder uten tillatelse. 

Det er også mye annet å gjøre i Gion. Gå en tur langs hovedgaten Hanami-koji og oppdag de godt bevarte trehusene på begge sider av veien. Bak den tradisjonelle arkitekturen skjuler det seg mange butikker, tehus og restauranter. Her kan du prøve en teseremoni eller nyte et autentisk måltid. Om kvelden kan du besøke Shirakawa-området, der vakre lykter lyser opp kanalen. 

Fushimi Inari med de mange portene

Fushimi Inari Taisha er en shintohelligdom fra år 711, bestående av tusenvis av tradisjonelle japanske torii-porter malt i svart og rødt. Portene står tett i tett over et stisystem som slynger seg med trapper oppover fjellsiden. 

Stedet er en av de største severdighetene i Kyoto, så det er vanlig å gå i kø på den nederste delen. Det er verdt innsatsen å fortsette helt opp til toppen, der de aller fleste besøkende stopper, og der du bedre kan nyte opplevelsen av de mange portene og den fantastiske utsikten over Kyoto. Lenger oppe på fjellet finner du også flere små templer, og kanskje er du så heldig å få øye på noen av apene eller villsvinene som lever i området. Turen opp og ned tar et par timer, men er absolutt verdt det! 

Vi anbefaler å gå helt til toppen av helligdommen for å unngå de store folkemengdene
Vi anbefaler å gå helt til toppen av helligdommen for å unngå de store folkemengdene
Som en ekte storby har Kyoto også high tech-arkitektur og travelt storbyliv
Som en ekte storby har Kyoto også high tech-arkitektur og travelt storbyliv

Kyoto Station – det moderne Kyoto

Midt i sentrum av byen står Kyoto Station, som en sterk kontrast til templene og den tradisjonelle arkitekturen. Stasjonen er ikke bare en togstasjon, men også et kjøpesenter og en kulturinstitusjon som er morsom å utforske når du er i Kyoto. 

Hvis du går oppover fra togperrongene, kommer du til et stort, moderne område med lysshow i trappene og en skywalk på taket der du kan få en spektakulær utsikt over Kyoto. 

Går du nedover, kommer du inn i en verden av butikker og restauranter. Herfra er det også underjordiske ganger som forbinder stasjonen med omkringliggende hoteller, kjøpesentre og Kyoto Tower, et av byens moderne landemerker. 

Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Japan?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Japan!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: