23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Hiroshima

De fleste kjenner Hiroshima som byen som ble truffet av amerikanernes atombombe under andre verdenskrig i 1945. Denne enorme tragedien har uten tvil påvirket byen, noe som spesielt kan oppleves ved Hiroshima Memorial Park og det tilhørende museet.

Men man reiser til Hiroshima i det 21. århundre møter man en livlig storby som har mye mer å by på. Dere kan besøke det vakre Hiroshima Castle og nyte byens lokale delikatesser. Dere kan også ta en ferge til den eventyrlige øya Miyajima og se den ikoniske og hellige Itsukushima.

En reise til Hiroshima gir dere på mange måter et innblikk i japansk historie, tro og håp, og dere vil sannsynligvis bli både rørt og fascinert av denne byen.

Kun en kort seiltur unna ligger øya Miyajima, som er opplagt å besøke på reisen til Hiroshima
Kun en kort seiltur unna ligger øya Miyajima, som er opplagt å besøke på reisen til Hiroshima
I Hiroshima er traner brettet i papir et symbol på fred, så de små papirfuglene kan ses mange steder
I Hiroshima er traner brettet i papir et symbol på fred, så de små papirfuglene kan ses mange steder

Derfor skal du reise til Hiroshima

  • Se byen som ble truffet av atombomben i 1945
  • Få historien under huden i Hiroshima Peace Memorial Park
  • Ta en båttur til den fortryllende øya Miyajima
  • Besøk den ikoniske røde porten i vannet ved Itsukushima-templet
  • Gå langs elvene og nyt synet av byens slott
  • Opplev det livlige Hiroshima i dag med kultur, mat og shopping

Hiroshima Peace Memorial Park

Midt i byen ligger Hiroshima Peace Memorial Park, som er en park anlagt til minne om de titusenvis av japanerne som mistet livet som følge av atombomben som ble sluppet over byen. Ingen reise til Hiroshima er komplett uten å tilbringe tid her.

Parken er dekorert med vakre monumenter i japansk stil, inkludert den store klokken Hiroshima Peace Bell, som man kan ringe på, samt Children's Peace Monument, som er en statue av jenta, Sadako Sasaki. På den andre siden av elven, i enden av parken, finner du Atomic Bomb Dome. Dette bygget er en av de få som ikke ble fullstendig ødelagt til tross for sin nærhet til eksplosjonen. Ruinene av den gamle bygningen er bevart som den var etter angrepet og er i dag en av byens mest besøkte severdigheter.

Et par hundre meter fra Atomic Bomb Dome står en minneplate som markerer stedet der bomben "Little Boy" traff byen.

Sett av god tid til å utforske Hiroshima Peace Memorial Park
Sett av god tid til å utforske Hiroshima Peace Memorial Park
Atomic Bomb Dome kan ses på den andre siden av elven fra minneparken
Atomic Bomb Dome kan ses på den andre siden av elven fra minneparken

Dykk ned i historien på museet

I den ene enden av Hiroshima Peace Memorial Park ligger Hiroshima Peace Memorial Museum, som også er verdt å besøke. Men vær forberedt på hjerteskjærende fortellinger.

Museet går grundig gjennom hva som skjedde den skjebnesvangre dagen 6. august 1945, da amerikanerne slapp den ødeleggende atombomben som tvang japanerne til å overgi seg under andre verdenskrig.

Du kan få hele den historiske bakgrunnen, masse fakta om selve bomben, og kanskje mest gripende, personlige beretninger om den historiske hendelsen. Du kan se klær og eiendeler som ble funnet i ruinene og høre vitnesbyrd fra overlevende. På reisen til Hiroshima er besøket her noe dere huske lenge. 

Templer og rådyr på Miyajima

En reise til Hiroshima er heldigvis ikke bare synonymt med død og ødeleggelse. Byen i seg selv er full av liv, men også utenfor byen venter fantastiske opplevelser. Spesielt på øya Miyajima, som kan nås med en kort fergetur fra byen.

Ved ankomst til øya kan du se den ikoniske torii-porten som står ved inngangen til Itsukushima-tempelet. Det er mest imponerende å oppleve både porten og tempelet når det er høyvann, da porten da står under vann.

I området mellom tempelet og fergeterminalen kan du se ville rådyr som går fritt rundt. De er svært nysgjerrige, så du bør ikke la vesken din være ubevoktet da de gjerne kan utforske den. Men dette bidrar definitivt til den eventyrlige atmosfæren på Miyajima!

Du kan møte ville rådyr på Miyajima-øya utenfor Hiroshima
Du kan møte ville rådyr på Miyajima-øya utenfor Hiroshima
Hiroshima Castle er et vakkert syn, især når det fem etasjer høye tårnet speiler sig i elven
Hiroshima Castle er et vakkert syn, især når det fem etasjer høye tårnet speiler sig i elven

Hiroshima Castle – et ikon i byen

Som i enhver større japansk by er det også templer og slott å utforske i Hiroshima. Det mest berømte her i byen er Hiroshima Castle, som ofte er avbildet på postkort og plakater fra byen.

Slottet ble bygget på slutten av 1500-tallet og var allerede den gang, med sitt fem etasjers tårn, en av Japans største og mest kjente. Under andre verdenskrig ble slottet ødelagt av atombomben, men det ble senere rekonstruert til sin opprinnelige stand.

Nyt utsikten til slottet fra den motsatte siden av elven, hvor det også er vakkert om kvelden når det er opplyst i mørket. Det anbefales også å utforske den store vakre hagen rundt slottet, samt å ta turen opp til utsiktspunktet på toppen for å se utover byen.

Okonomiyaki og andre spesialiteter

Når du reiser til Japan, er maten en stor del av opplevelsen, og heller ikke her skuffer Hiroshima. I tillegg til de klassiske japanske rettene, har byen flere lokale spesialiteter som du bør prøve.

Den mest kjente er den lokale varianten av okonomiyaki. Dette er en slags matpannekake med yakisoba-nudler og toppinger som svinekjøtt, kål, vårløk, ost og den spesielle okonomiyaki-sausen. Den blir laget fersk rett foran deg på byens restauranter og diners, der du kan nyte både synet og smaken sammen med de lokale.

Hiroshima er også kjent for sin store produksjon av østers, så hvis du liker denne delikatessen, er det en ypperlig mulighet til å prøve dem her. I tillegg er den lokale nudelretten tsukemen og den lokale kaken momijimanju, formet som et lønneblad, også vel verdt å smake på.

Du skal prøve den lokale spesialitet okonomiyaki, når du reiser til Hiroshima
Du skal prøve den lokale spesialitet okonomiyaki, når du reiser til Hiroshima
Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Japan?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Japan!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: