1. Naturen

Naturen på New Zealand er helt fantastisk. Her finner man alt fra varme, solrike paradisstrender til kalde snødekte fjell og isbreer. Dere kan oppleve aktive vulkaner, svømme med delfiner, spotte hvaler, gå turer i endeløse regnskoger eller dåne over de mest imponerende fjorder og elver. Og alt dette er innenfor et par timers kjøretur fra et sted til det neste.

2. Road Trips

New Zealand er skapt til road trips - å oppleve landet på fire hjul og egen hånd. Sammenlignet med naboen Australia, så er New Zealand ikke særlig stor, og dere kan enkelt utforske store deler av landet selv.

Samtidig er befolkningen kun på fire millioner mennesker, så dere vil ofte ha de lange veistrekningene og den vakre naturen helt for dere selv. Fra nordspissen til sørspissen er det kun ca. 1600 km., så dere kan få et hav av opplevelser på relativt kort tid.

Det er mulighet for å se pukkelhvaler i New Zealand
Det er mulighet for å se pukkelhvaler i New Zealand

3. Adrenalinrush

New Zealand også et fantastisk sted å besøke, hvis dere vil oppleve et adrenalinrush. For de eventyrlystne er det både strikkhopping, klatring, ski, snowboarding, windsurfing, skydiving, fallskjermhopping, rafting, jetskiing, mountainbiking og helikopterturer - med andre ord, nok å velge mellom. Det første stedet i verden hvor strikkhopp ble drevet kommersielt var faktisk på Kawarau Bridge i New Zealand.

4. Nasjonalparker

New Zealands 14 nasjonalparker kan skryte med mer enn 30.000 kvadratkilometer med variert natur. Nasjonalparkene kan utforskes til fots, i båt, i bil eller via luften. Og det er aktiviteter med alt fra fra fluefiske, camping og ski til bading i varme kilder, trekking og opplevelser på hesteryggen.

5. Innbyggerne

Innbyggerne på New Zealand er en flott og mangfoldig blanding av mennesker fra hele verden, men spesielt fra Europa, Asia, øyene i Stillehavet samt deres egne Maorier.

Newzealendere - også kalt Kiwiene etter deres lille nasjonale strutsefugl - lever det meste av tiden deres utendørs. De er super sosiale og deltar i enhver begivenhet. De er stolte av deres lille land og best av alt: de deler det gjerne med resten av verden.

Les mer om New Zealand her.