1. Amerikansk fotball og Superbowl

Amerikansk fotball er så gjennomsyret i kulturen, at det er en stor opplevelse for oss nordmenn å se på - dette er nemlig underholdning på høyt nivå! Er du god på å planlegge, kan det være en fantastisk idé å skaffe seg billetter til det storslåtte Superbowl-showet. Superbowl arrangeres hver andre søndag i februar, og er den årlige avslutningen på den profesjonelle amerikanske fotballigaen, NFL. Pauseshowet er også helt spektakulært, der en av verdens største artister sørger for å skape årets mest imponerende opptreden. I 2023 var det Rihanna som sto for showet, og det var faktisk flere som så på pauseshowet, enn på resten av fotballkampen. Det kan være verdt å vite at billettene til Superbowl er ganske dyre, men hvis du er blodfan - er dette faktisk minnene og kronene verdt. 

Se amerikansk fotball helt autentisk
Se amerikansk fotball helt autentisk

2. Countryfestivaler

I 1920 ble Nashville et senter for countrymusikken, og har vært et speil av amerikansk kultur helt siden. Nordmenn hører faktisk på mer countrymusikk enn resten av norden, så hvorfor ikke oppleve sjangeren ved rota? USA bugner av countryfestivaler hvert år, og her kan du virkelig svinge dine cowboyboots i takt med banjoen, teste dine linedance-skills og oppleve countrykulturen helt tett på. Besøk for eksempel CMA Music Festival, verdens største countryfestival, som varer over fire dager i Nashville, Tennessee.

Opplev Countryfestivaler på en reise til USA
Opplev Countryfestivaler på en reise til USA

3. Hershey's Chocolate World Attraction

Hvis dere har med småbarn og familie på tur, kan Hershey's Chocolate World Attraction være en smakfull idé. Her er det overraskende mye spennende historie og gamle bygninger, som dere får høre mer om både gjennom filmvisninger og ulike turer gjennom besøkssenteret i vogner og biler. I tillegg bugner det av aktiviteter man kan kose seg med, som å lage sin egen sjokolade med emballasje, se 4D-filmer og vitne hele prosessen fra kakaobønne til sjokoladebar. Hershey's Chocolate World Attraction er en ren smaksopplevelse, så hvis dere er i Hershey-området, er dette en perfekt aktivitet på en regnværsdag for hele familien. Du finner flere Hershey's sjokoladebutikker i USA, men hovedattraksjonen ligger i Hershey, Pennsylvania.

Hershey's Chocolate World
Hershey's Chocolate World

4. Walt Disney World

Man blir aldri for gammel for å ha det gøy, blir man vel? Å planlegge en reise til Walt Disney World i USA er faktisk en god grunn til å krysse Atlanteren. Det er en helt spesiell følelse å gå inn i det universet man har vokst opp med på skjermen - og magien virker enda sterkere på ekte. Det er rett og slett kanskje det mest nostalgiske stedet man kan besøke. Hver temapark i Walt Disney World består av en egen verden som fasinerer alle besøkende, og har evnen til å skape minner for livet. Man glemmer fort sin egen verden, og går inn i en boble full av moro, god mat, parader, arrangementer og berømte karakterer.

 

Oppdag magien i Walt Disney World
Oppdag magien i Walt Disney World

5. Unike overnattingsmuligheter

Etter pandemien ble det spesielt populært å utforske nye overnattingsmuligheter og ferievaner, og noe som ble oppdaget på ny, var glamping. Og akkurat dette, er USA's landskap så utrolig perfekt til. Bare se for deg at du våkner i et luksustelt med utsikt til de enorme klippene og steinformasjonene som former de mange nasjonalparkene. Du kan nyte kaffekoppen i den øde og vakre ørkenen, omgitt av verdens mest berømte omgivelser. Glampingområdene ligger ofte rett i nærheten av nasjonalparkene, og teltene sklir beskjedent inn i det dramatiske landskapet med dype canyons og tårnhøye platåer. Som oftest har man mulighet til å kjøpe mat og drikke på campene, i tillegg til at aktivitetsmulighetene også er svært store. Du våkner til naturens mest behagelige lyder, samtidig som opplevelsen slår ut de aller fleste turistifiserte hotell.

Under Canvas Smoky Mountains byr på den ultimate utendørsopplevelsen i Tennessee
Under Canvas Smoky Mountains byr på den ultimate utendørsopplevelsen i Tennessee

Se våre turer til USA

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i USA. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.