23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Cruise gjennom Panamakanalen

Et cruise gjennom Panamakanalen er for mange den store reisedrømmen. I denne 80 km lange menneskeskapte kanalen i Mellom-Amerika som forbinder Atlanterhavet med Stillehavet passerer det mer enn 40 skip daglig.

Siden kanalens åpning i 1914 har denne sjøveien vært en stor suksess, faktisk er Panamakanalen, sammen med Suezkanalen, de to viktigste kanalene i verden. Kanalen ble nemlig skapt for å lette transporten av varer og tjenester fremfor den mer utfordrende og farefulle veien rundt Sør-Amerika.

Gatúnsjøens unike dyre-og planteliv

En viktig del av Panamakanalen var inndemningen av Chargeselva i 1913 - på den tiden ble verdens største menneskeskapte innsjø, nemlig Gatúnsjøen som er på hele 470 km². Innsjøen danner i dag et viktig tropisk økoområde, hvor faunaen og floraen er beskyttet. Både i og rundt Gatúnsjøen er det en unikt dyre- og planteliv dere være heldige å se på deres cruise gjennom Panamakanalen.

Som nevnt er det to innganger til Panamakanalen; fra Stillehavssiden og Atlanterhavssiden. Ved inngangen til førstnevnte ligger storbyen Panama City som skipet seiler bedagelig forbi med en fantastisk utsikt over skyskraperne til Panamas hovedstad. Innen dere kommer ut til Atlanterhavet, seiler dere først gjennom Miraflores-slusene og videre gjennom Pedro Miguel-slusene, her blir skipet hevet opp til vannivået i Gatúnsjøen – 26 meter over havoverflaten. Herfra kommer dere til kunstigskapte delen av kanalen, da dere seiler gjennom Gatúnsjøen til dere kommer frem til Gatúnslusene, og her senkes skipet ned igjen til havoverflaten. Ved inngangen til Atlanterhavet ligger havnebyen Colón.

En utvidet reiserute til populære steder i Panamakanalen

På et cruise gjennom Panamakanalen er det også andre spennende destinasjoner som står på programmet, som for eksempel Costa Ricas regnskog, den vakre havnebyen Cartagena i Colombia og Mexicos paradislignende strender, som i Cabo San Lucas og Puerto Vallarta.

Klima og beste reiseperiode på et cruise gjennom Panamakanalen

I Panama har man to årstider, en tørr periode som går mellom desember og april, og regntiden som er fra mai til november. Det regner mest på den karibiske kysten, men svært sjelden mer enn noen timer av gangen. Temperaturen her er svært behagelig året rundt, så man kan fint reise på cruise i Panamakanalen hele året. 

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy ditt cruise i Panamakanalen. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Reis med Celebrity Infinity på ditt cruise gjennom Panamakanalen
Reis med Celebrity Infinity på ditt cruise gjennom Panamakanalen
Vær vitne til noen vakre solnedganger på ditt cruise gjennom Panamakanalen
Vær vitne til noen vakre solnedganger på ditt cruise gjennom Panamakanalen
Et cruise gjennom Panamakanalen byr på utallige naturopplevelser
Et cruise gjennom Panamakanalen byr på utallige naturopplevelser
Seil gjennom den berømte Panamakanalen, med naturskjønn utsikt på hver side
Seil gjennom den berømte Panamakanalen, med naturskjønn utsikt på hver side
Man besøker ofte Cartagene i Colombia på et cruise gjennom Panamakanalen
Man besøker ofte Cartagene i Colombia på et cruise gjennom Panamakanalen
Reiseekspert Mari kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy din cruiseferie

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din cruiseferie

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: