23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 10.00 - 14.00
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Send reiseforespørsel

Med en over 6000 år gammel kulturarv, historiske bygninger og vakre moskeer er Oman, på den arabiske halvøya, virkelig et autentisk møte med 1001 natt. Bølgende røde sanddyner, kameler og gjestfrie omanere som byr på dadler og velsmakende arabisk kaffe er det som venter deg hvis du reiser til Oman. 

Oman – Arabias Norge

Hvis man vil oppleve en annerledes og fascinerende natur, byr Oman på en pittoresk blanding av høye fjell, evigvarende ørken, turkisblått hav og kritthvite strender. På nordspissen ligger Khasab med sin steinete kyst og dype fjorder, hvor delfiner leker seg i vannet. Området blir ofte omtalt som ‘Arabias Norge’.

I hovedstaden, Muskat, kan dere blant annet få oppleve en av de mest populære og eldste basarene i hele Midtøsten, Muthrah Souk. Muskats største severdighet er uten tvil byens imponerende moské, Grand Mosque – som tar pusten fra de fleste. 

Fra nellikmonopol til oljerikdom

Portugiserne kontrollerte store deler av Oman fra 1507 til 1650, men etterfølgende ble Oman et av de største handelssentrene i Persiabukten. Sultanatet Oman anlagte handelskolonier i blant annet Mombasa og på Zanzibar, hvor det omanske handelsfolket etablerte seg et monopol på nellikhandel. Storhetstiden gikk mot slutten i 1856, hvor landet så ble delt i to: Oman og Zanzibar (som faktisk var under Omans styre helt frem til 1964).  

I 1970 og -80-årene møtte landet en ny storhetstid og gjennomgikk en rivende utvikling, takket være oljeinntekter. I dag fremstår Oman som en moderne stat med god infrastruktur og en god helse- og utdanningssektor, men innenfor lokal industri og handel opplever de fortsatt stor konkurranse fra naboen Dubai

Det bor ca. 3 millioner mennesker i Oman, språket er arabisk og valutaen er omansk rial. 

Les mer om Midtøsten her.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Oman. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Khasab - Reiser til Oman
Khasab - Reiser til Oman
Den vakre kløften Wadi Shab er verdt et besøk - Reiser til Oman
Den vakre kløften Wadi Shab er verdt et besøk - Reiser til Oman
Bait Al Zubair Bahla Fort - Reiser til Oman
Bait Al Zubair Bahla Fort - Reiser til Oman
Grand Mosque, Muskat - Reiser til Oman
Grand Mosque, Muskat - Reiser til Oman
Reiseekspert Birgitte kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Oman

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Oman

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: