23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Cruise gjennom Suezkanalen

Hos BENNS har du mulighet til å bli med på cruise gjennom Suezkanalen, som er en drøm for mange – og det med god grunn. For denne nesten 200 km lange kanalen i Egypt som forbinder Middelhavet med Rødehavet, er et historisk område.

På 1800-tallet økte handelen mellom Europa og Asia, men den lange seilturen rundt Afrikas kyst var tidskrevende, risikabel og krevde mange ressurser. Etter ferdigstillingen av Suezkanalen ble reisetiden mellom Asia og Europa redusert med ca. 30 dager! Dette gjorde at skipene også sparte penger, samt sannsynligheten for en farefull seiling ble minket. Men til gjengjeld ble Suezkanalen årsaken til mange konflikter etter innvielsen i 1869.

Det var franskmennene som stod bak utbyggingen av kanalen, men britene tok etter kort tid over kontrollen, da dette var en avgjørende faktor for å kontrollere adgangen til Det Britiske imperiet, spesielt India.

Suezkanalen har vært kamparena både under 1. og 2. verdenskrig, samt i 1965 da Storbritannia, Israel og Frankrike skulle forhindre at den egyptiske presidenten forsøk på nasjonalisere kanalen. Dette lyktes han med. Senest i 1967 ble kanalen på nytt åsted for konflikt, da Egypt og Israel kjempet mot hverandre under seksdagerskrigen.

Rett etter Abdel Fattah al-Sisi overtok som Egypts president, sommeren 2014, beordret han at kanalen skulle oppgraderes, for å doble dens kapasitet fra 59 til 97 skipsseilinger om dagen. «Den nye Suezkanalen», som prosjektet ble kalt, førte blant annet til at 72 km av kanalen ble utbygget, slik at motgående skip nå kan passere hverandre. Med 43 000 arbeidere i prosjektet, ble oppgraderingen av Suezkanalen ferdig på ett år

Ta innover deg de spennende og historiske omgivelsene, mens dere seiler gjennom en av verdens viktigste kanaler.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy ditt cruise i Suezkanalen. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Cruise gjennom Suezkanalen
Cruise gjennom Suezkanalen
Reiseekspert Mari kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy din cruiseferie

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din cruiseferie

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: