23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Réunion

I Det indiske hav ligger det en liten bit av Frankrike, skapt av to gigantiske vulkaner, hvor den ene i ny og ne våkner til live. Vulkanlandskapet er malt i grønne urskoger, steilbratte fjell, vakre fossefall, nydelige strender og snevre, skogkledde daler. Dette er kun noe av det som venter på en reise til Réunion - en magisk øy hvor pittoresk natur og adrenalinpumpende aktiviteter er i høysetet.

Den perfekte aktivitetsferien

Réunion ligger 800 km øst for Madagaskar og er en del av de tre øyene som utgjør Maskarenene, sammen med Mauritius og Rodrigues. Denne tidligere franske kolonien er i dag et fransk oversjøisk region og departement. Øya har nesten 1000 km med turstier, foruten en formidabel variasjon av landskaper.

Dette er en øy som i stor grad bør oppleves i det fjellrike sceneriet og gjennom utendørsaktiviteter høyt og lavt. Her venter blant annet turgåing, fjellturer, hesteridning og paragliding. Det er også lov å slappe av på de vakre strendene, sorte som hvite, og selvsagt snorkle i sjøen. Under vannoverflaten kan du nyte synet av fargerike fisker og havskilpadder.

Kronen på verket er 2611 meter høye Piton de Fournaise, den eneste aktive vulkanen i Det indiske hav. Vulkanen blir konstant overvåket og hadde sitt siste utbrudd i 2015. På trygg avstand kan man av og til se flytende lava som strømmer ut. Den andre vulkanen på Réunion er Piton des Neiges, som også er det høyeste punktet på øya med sine 3070 meter, men denne er ikke lenger aktiv. Ønsker du å oppleve Piton de Fournaise til det fylle, bør du bli med på en helikopterutflukt. En fantastisk opplevelse!

De tre Cirques - Mafate, Salazie og Cilaos

Réunion er kjent for sine 3 kaldera-områder; Cirque de Mafate, Cirque de Salazie og Cirque de Cilaos. Den største kalderaen er Mafate og bør absolutt oppleves. Dette avsidesliggende og nesten utilgjengelige stedet kan ikke besøkes med bil, da Mafate er omringet av fjell på alle sider. Det finnes kun én landsby i kalderaen, La Nouvelle, hvor innbyggerne produserer deres egen energi med solbatteri. Landsbyen har noen matbutikker, som også tilbyr matservering. Mange av innbyggerne åpner dessuten hjemmene sine for besøkende turister, slik at de kan sove og få noe å spise mot betaling.

Salazie ligger midt på øya, kjent for sin frodig vegetasjon og spektakulære fossefall som renner nedover de grønnkledde fjellsidene. Et fantastisk syn! Sist, men ikke minst, bør du også besøke kalderaen Cilaos med en landsby som ligger 1214 moh. Landskapet her er helt eventyrlig, med majestetiske vulkantopper, dype raviner og smaragdgrønn skog.

En fargerik kultur og et lekkert kjøkken

Réunion er kjent for sitt multikulturelle samfunn, hvor de fleste av innbyggerne opprinnelig kommer fra Frankrike, Mosambik, India, Kina, Madagaskar og Komorene. Øyas kreolske arkitektur gjenspeiler Réuions historie som fransk koloni og sentrale stoppested på sjørutene fra Afrika til Øst-Asia, innen Suezkanalen kom. På kaffeplantasjene, og etter hvert sukkerørplantasjene, ble det bygget flotte hus til eierne, sukkerfabrikker og slavene lagde sine egne små samfunn. Bevis på dette kan du for eksempel se i Musée historique de Villèle, en tidligere herskapsbolig til en av øyas tidligere plantasjeeiere. Dette er i tillegg er minnested dedikert til Réunions tidligere slaver.

Øyas fargerike kulturen uttrykkes i maten på øya; en fantastisk miks av det franske, indiske, kinesiske og kreolske kjøkkenet. Typiske retter er cari og rougail, som er enten kjøtt eller fisk kokt i en smakfull saus og servert med ris. Grillmat er også på menyen, men vær obs på at maten noen ganger er sterkt krydret. Og sist, men ikke minst må du glede deg til å smake på sesongens frukter; her finnes alt fra mango og ananas, til banan og papaya. På øya er det i tillegg bakerier som selger bagetter, croissanter og lekre kaker!

Les mer om Afrika her.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie på Réunion. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Inngangen til Mafate Cirque
Inngangen til Mafate Cirque
På Réunion finner du både sorte og gylne strender
På Réunion finner du både sorte og gylne strender
På øya kan du oppleve vakre fossefall
På øya kan du oppleve vakre fossefall
Réunion
Réunion
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: