23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 09.00 - 15.00
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Blant de øyene i arkipelet De Store Antiller i Øst-Karibien finner man Puerto Rico. På en reise til Puerto Rico vil du nok få innfridd dine forestillinger om en karibisk drømmeøy, da man her kan man nyte et tropisk klima og samtidig oppleve fantastisk natur med høye fjell, trollbindende korallrev, vakre sandstrender, et azurblått hav, samt den store regnskogen og fuglereservatet, El Yungue. Hovedstaden på Puerto Rico, San Juan, er en levende og moderne by med en godt velbevart, gammel bydel som rommer vakker arkitektur fra den spanske kolonitiden.

Puerto Rico, med sine 3,4 millioner innbyggere, består av hovedøya Puerto Rico og flere mindre øyer, inkludert Vieques, Culebra, Mona, Desecheo og Caja de Muertos. Av disse fem mindre øyene er det kun Culebra og Vieques som er bebodd året rundt. De fleste turister besøker hovedøya, men hvis du ønsker å ha noen av verdens vakreste strender nesten helt for deg selv, bør du dra til Vieques eller Culebra. Sistnevne øy er hjemmet til Flamenco Beach, som flere reiselivsforfattere mener er en av de 10 flotteste strendene i verden.

Puerto Ricos historie - Fra spansk til amerikansk

På sin andre reise til «den nye verden» ankom eventyreren, Christofer Columbus, Puerto Rico i 1498. På den tiden var øyas beboere taino-indianerne som kalte stedet for Borikén. 10 år senere grunnla spanjolene enn koloni her og de anla gullgruver med slavearbeidere fra urbefolkningen. Etter hvert ble det også anlagt sukkerplantasjer, hvor afrikanske slaver stod for arbeidet. Spanjolene ble til stadigheter angrepet av britiske og nederlandske pirater, noe som førte til byggingen av flere festninger. Noen av disse kan man stadig se i dag på Puerto Rico. 

I 1898, året etter øya fikk en relativt stor grad av indre selvstyre, brøt den spansk-amerikanske krigen ut og USA invaderte Puerto Rico. Da krigen var over tok amerikanerne over øya og Puerto Rico er nå en selvstendig øy som tilhører USA. Faktisk, så er San Juan den eldste byen under USAs styring.

Lokale og tradisjonelle rytmer kombinert med en spennende kulturell blanding

I dag har Puerto Rico en spennende, kulturell blanding av Taíno-indiansk, spansk, afrikansk og amerikansk innflytelse. Fra Spania har Puerto Rico fått det spanske språket, den katolske religionen, samt verdier og tradisjoner. USA har i senere tid påvirket stedet med det engelske språk, skolesystem og noen amerikanske feriedager. Mye av Puerto Ricos kultur sentrerer seg rundt musikkens betydning, som er en herlig kombinasjon av lokale og tradisjonelle rytmer og andre kulturer.

San Juan – En tidskapsel fra kolonitiden

Hovedstaden San Juan er som en levende tidskapsel, hvor man har mulighet til å dra tilbake til en tid man ikke skulle tro eksisterte. Byen har et stort utvalg av severdigheter og koselige torgplasser med ulike kaféer og restauranter. San Juans største attraksjonen er uten tvil den gamle bydelen, med sine brosteinsbelagte gater, vakre og fargerike bygninger i spansk kolonistil, og ikke minst fortet El Morro fra 1539 som blir hevdet å være det eldste fortet i ”den nye verden”. Heller ikke gå glipp av byens flotte kirker, slik som San Juan Cathedral, San Jose Church og Cristo Chapel.

Utover de mange tidsvitnene fra tiden som europeisk koloni, har San Juan også mange nye, spennende og kulturelle bydeler og nabolag. En av disse er Santurce, hvor du langs gatene finner fascinerende gallerier, lekre restauranter og et uteliv som varer til sent på natt. Selvsagt er strendene noe for seg selv; helt fra Playa Condado nord i byen, til turistøya Isla Verde kan du boltre deg i silkemyk sand og en deilig badetemperatur.

Attraksjoner i San Juan:

  • El Morro, eller Castillo San Felipe del Morro – en erverdig festning fra 1500-tallet med en fantastisk beliggenhet utover Atlanterhavet
  • Santurce Mercado – lokalt og gammeldags marked
  • Fuerte San Cristóbal – byens nest største festning og en av de aller største militære installasjonene spanjolene bygget i ”den nye verden”
  • Museo de Arte de Puerto Rico – Dette tidligere sykehuset er i dag en av de største og mest anerkjente kunstmuseene i hele Karibien og huser nå kunst på hele 12.000 km²
  • Puerta de San Juan - En diger portal og en slags fra kolonitiden

Vi tilbyr hovedsakelig cruise i Puerto Rico. Hvis du er interessert i cruise i Karibien, så ta kontakt med en av våre reiseeksperter.

Fargerike hus i San Juan - Reiser til Puerto Rico
Fargerike hus i San Juan - Reiser til Puerto Rico
Flamenco Beach, Culebra - Reiser til Puerto Rico
Flamenco Beach, Culebra - Reiser til Puerto Rico
San Juan - Puerto Rico
San Juan - Puerto Rico
Regnskogen El Yungue - Reiser til Puerto Rico
Regnskogen El Yungue - Reiser til Puerto Rico
Festningen El Morro - Reiser til Puerto Rico
Festningen El Morro - Reiser til Puerto Rico
Hyggelige og fargerike gater i Old San Juan - Reiser til Puerto Rico
Hyggelige og fargerike gater i Old San Juan - Reiser til Puerto Rico
Salinas - Reiser til Puerto Rico
Salinas - Reiser til Puerto Rico
Reiseekspert Linda kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Karibien

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Karibien

Benns.EventWidget.Header

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: