23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 09.00 - 15.00
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

På en reise til Martinique i Karibien venter det nydelige strender, et variert landskap og en deilig atmosfære. Enda om øya noen steder er preget av et urbant hverdagsliv, spesielt i og rundt hovedstaden Fort-de-France, skur tempoet seg betraktelig ned hvis man beveger seg både nord og sør gjennom øyas pittoreske natur. Regnskogen, sorte sandstrender og fjellkjeden i nord er nok mest spektakulær, men sør har sin rettmessige del av naturens mange undere, inkludert vakre bukter og kilometerlange, gullfargede sandstrender.

Utforsk øyas nydelige natur

Martinique, som bare er 65 km lang og knappe 30 km bred, er også den perfekte destinasjonen for en aktivitetsferie, både til lands og til vanns. Det er når man først går en fottur utenfor de opptråkkede stiene, eller følger elvestrømmen i en kajakk at en virkelig får oppleve øyas unike natur. På Martinique finner man i tillegg Karibiens kanskje mest kjente vulkan, nemlig 1397 meter høye Montagne Pelée, utforsk dette flotte,fjellrike område. I 1902 hadde vulkanen et stort utbrudd som førte til at nesten hele befolkningen i Martiniques tidligere største by, Saint-Pierre, omkom.

Martiniques historie

Da Columbus oppdaget Martinique, var øya bebodd av karibiere som kalte stedet Madinia; «blomsterøya». Tre tiår senere kom franskmennene. De bygget etter hvert et fort og etablerte hovedstaden, St. Pierre. I 1636 innførte Frankrike afrikanske slaver og startet med å kolonisere øya og gjøre plass til sukkerplantasjer. Etter en hard krigføring med karibierne, ble de innfødte som overlevde tvunget til å forlate øya i 1660.

Britene var også interessert i Martinique, noe som førte til at de invaderte og tok over øya for det meste av perioden mellom 1794 og 1815. Øya blomstret under den britiske okkupasjonen. Frankrike fikk tilbake øya etter Napoleonskrigene tok slutt. Det var den franske statsråden Schoelcher som først i 1848 fikk anskaffet slaveriet i Fransk Vestindia. Den dag i dag blir Schoelcher betraktet som en helt på Martinique. Etter en av de største naturkatastrofene i Karibiens historie, nemlig Pelée-vulkanens utbrudd, ble hovedstaden flyttet til Fort-de-France. Saint-Perre, som ble betraktet for å være Fransk Vestindias mest kulturelle by, ble gjenoppbygget, men Fort-de-France fortsette å være øyas hovedstad.  Fra 1946 har øya vært et fransk oversjøisk departement.

Martiniques kultur, kjøkken og musikk

I dag har Martinique en mye høye levestandard, sammenlignet med andre karibiske land. Det offisielle språket er fransk, enda om mange av øyboerne snakker kreolsk med elementer av engelsk, spansk, portugisisk og afrikanske språk. Størsteparten av innbyggerne er etterkommere av de afrikanske slavene som arbeidet på sukkerplantasjene, slaveeiere, karibierne eller kalinago-folket.

Øyas kultur gjenspeiler dens karibiske og franske historie, hvor musikken har en sentral betydning. De mest populære musikksjangeren er zouk og bèlè. Førstnevnte som har sin opprinnelse i Martinique og Guadeloupe. Zouk kjennetegnes av at en kombinerer elementer fra flere musikksjangrer fra Karibien og USA. Under karnevalsfeiringer kan man i tillegg høre calypso og soca-musikk.

Det er også denne fransk, karibiske kulturen som preget Martiniques kjøkken. Disse to mattradisjonene blir også kombinert ved å bruke franske teknikker med lokale råvarer, slik som brødfrukt, kassava og chayote. De kreolske rettene består typisk av sjømat. Et unntak er “Boudin”, en kreolsk variant av en blodpølse. Servert sammen med chien-sause, laget av løk, sjalottløk, paprika, olje og eddik, gir en lekker, krydret smak til maten. Favorittdrinken på øya må være «Ti punch», en miks av rom og sirup. «Crêperies», brasserier og restauranter med mat fra ulike franske regioner kan bli funnet overalt på Martinique.

Attraksjoner på Martinique

  • Den sørlige delen av øya med sine fantastiske strender
  • Hovedbyen Fort-de-France
  • Den vakre naturen på den nordlige delen av øya
  • Les Anses d’Arlet – en sjarmerende fiskerlandsby
  • Halvøya Sainte-Anne
  • Fiskerlandsbyen Grand’Rivière
  • Le Diamant – en idyllisk badeby

Vi tilbyr hovedsakelig cruise i Martinique. Hvis du er interessert i cruise i Karibien, så ta kontakt med en av våre reiseeksperter.

Idylliske Le Diamant - Reiser til Martinique
Idylliske Le Diamant - Reiser til Martinique
Fargerike hus langs kysten - Reiser til Martinique
Fargerike hus langs kysten - Reiser til Martinique
Schoelcher Library i Fort-de-France - Reiser til Martinique
Schoelcher Library i Fort-de-France - Reiser til Martinique
Les Anses d’Arlet - Reiser til Martinique
Les Anses d’Arlet - Reiser til Martinique
Diamond Rock - Reiser til Martinique
Diamond Rock - Reiser til Martinique
Palmer ved stranden i Sainte-Anne - Reiser til Martinique
Palmer ved stranden i Sainte-Anne - Reiser til Martinique
Reiseekspert Linda kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Karibien

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Karibien

Benns.EventWidget.Header

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: