23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 08.30 - 16.30
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reggaemusikk, rastafari-kultur og en av verdens beste rom er noe av det du kan forvente på en reise til Jamaica. En fortryllende øy, kjent for å være en av Karibiens vakreste juveler. Med et moderat varmt klima og et landskap preget av tropisk regnskog, ruvende fjelltopper, bølgete landbruksland og dramatisk kystlinje, er Jamaica et sted som flere og flere vender tilbake til.

Ferie på Jamaica - Aktiviteter for alle og enhver

Her venter det et land som byr på eventyr og eleganse. Utover Karibiens beste sol, strand og vann, har Jamaica også en fengslende historie som har skapt et helt særegent folkeslag og kultur. Se frem til å spasere langs Montego Bays hippe gater og la føttene synke ned i den bløte sanden ved Negrils Seven Mile Beach.

Ønsker du litt action på en ferie kan Jamaica tilby over 175 forskjellige aktiviteter; fra å utforske grotter til magekilene bobkjøring gjennom regnskogen på øyens høyeste fjell, Mystic Mountain. Her kan dere også besøke hjemmet til legendariske Bob Marley og nyte et måltid på Usain Bolts restaurant, Tracks and Records.

Reisetips på Jamaica

Det som sagt mye å oppleve på øya, faktisk har Jamaica har 6 distinkte områder å tilby besøkende: 

Montego Bay – Sofistikert strandliv

På Jamaicas nordvestlige kyst ligger Montego Bay – øyas mest sofistikerte strandområde. Her finner dere vakre strender omkranset av blomstrende trær og palmekledde bakker. Montego Bay, eller MoBay som stedet populært blir kalt, byr på et velfungerende strandområde med fullt av restauranter, kaféer, butikker og resorts i alle størrelser og prisklasser. Slapp av på de herlige strendene, spill golf, bli med på elverafting på en tømmerflåte og mye mer. Vil du unne deg noe ekstra har også Montego Bay flere spa-muligheter.

Negril – snorkle på Seven Mile Beach

Bare en halvtimes kjøretur fra Montego Bay ligger Negril på Jamaicas vestlige side. Negril er berømt for sin vakre natur og formidable Seven Mile Beach, en 11 km lang strand. Her er det optimale snorklemuligheter. En dramatisk kyststrekning går helt ut til det gamle Negril-fyrtårnet fra 1894. I Negril finner man i kontrast til Montego Bays travle liv, en mer avslappet, «laid-back» -stemning. Hvis du tør, er det også steder man kan nakenbade!

Ocho Ríos – spektakulært fossefall

Ocho Ríos ligger på Jamaicas nordlige kyst og tilbyr mange vakre strender og resorts. Ocho Ríos er også populært sted for cruiseskip, primært på grunn av områdets største attraksjon: Det store fossefallet Dunn’s River Falls som med sitt 55 m høye og 180 m breie, dramatiske fall tar pusten fra de fleste. Fossefallet kan bestiges til fots, faktisk så ligger ikke Dunn’s River Falls langt fra det området hvor Columbus gikk i land for første gang for mange år siden.

Andre spennende aktiviteter og attraksjoner på Ocho Rios:

  • Bob Marleys hjemsted og mausoleum
  • Vakre hager og fargerike markeder
  • Bobkjøring ned langs Mystic Mountain
  • En fottur i tretoppene

Port Antonio – rik på historie og kultur

På den nordøstlige delen av øya finner man Port Antonio som av mange betraktes som kanskje det vakreste og mest autentiske stedet på Jamaica. Pittoresk beliggende mellom to havner og med majestetiske fjell som bakgrunnsteppe, sjarmerer Port Antonio med sin frodige vegetasjon og tropiske flora, blant annet orkidéer, banantrær og palmer.

Port Antonio er rik på historie og kultur, i tillegg til at stedet tilbyr flere aktivitetsmuligheter i sin nydelige natur. Her kan man gå til glitrende fossefall og gjemte grotter, rafte på bambusflåte ned langs Rio Grande River, eller ta en romantisk svømmetur i de naturlige kildene ved Reach Falls, hvor deler av filmen «Cocktail» med Tom cruise ble spilt inn. I Port Antonio vil du kunne se noen av Jamaicas vakreste hus, villaer og hoteller som alle er bygget inn i de vakre omgivelsene og med en fantastisk utsikt over havet.

Kingston – landets hjerte

Ved foten av Blue Mountains og med utsikt over den 7.største naturlige havnen i verden finner man Kingston, Jamaicas sitrende hovedstad og landets hjerte. Kingston er den største engelsktalende byen sør for Miami. Hovedstaden er Jamaicas finansielle, kulturelle og historiske sentrum, samt en sofistikert by med et livlig kvelds- og natteliv. Her kan du nyte Jamaicas lekre kjøkken på flere spisesteder kaféer.

I Kingston er det spesielt to kjente attraksjoner:

  • Bob Marley Museum
  • Historiske Devon House fra 1881

Jamaicas sørlige kyst

For deg som gjerne vil oppleve Jamaica utenfor turistenes ”lysløype” er sørkysten stedet. Her finner du en dramatisk kystlinje med robuste klipper, tropisk våtområde, buldrende elver og bølgete bakker. På sørkysten er det fremdeles mulig å finne helt isolerte strender, hvor de eneste fotsporene er deres. 

Her finner man også gamle sukkerplantasjer fra 1800-tallet som nesten er et «must-see» på disse kanter. En båttur inn i det store våtområde som gjemmer på slanger, krokodiller og øgler bør også oppleves. Sist, men ikke minst, må man besøke Appleton Rum Estate – et av de fineste romdestillerier i verden. Dette området som kalles for South Coast er utrolig variert, med forskjelligartede opplevelser.

En reise til Jamaica vil man sent glemme!

Vi tilbyr hovedsakelig cruise i Jamaica. Hvis du er interessert i cruise i Karibien, så ta kontakt med en av våre reiseeksperter.

Slapp av på Negrils vakre strand - Reiser til Jamaica
Slapp av på Negrils vakre strand - Reiser til Jamaica
Dunn's River Falls nær Ocho Ríos - Reiser til Jamaica
Dunn's River Falls nær Ocho Ríos - Reiser til Jamaica
Port Antonio - Reiser til Jamaica
Port Antonio - Reiser til Jamaica
Ocho Ríos - Reiser til Jamaica
Ocho Ríos - Reiser til Jamaica
Reiseekspert Linda kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Karibien

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Karibien

Benns.EventWidget.Header

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: