23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 08.30 - 16.30
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Nydelige strender, voodookultur og et lekkert kjøkken som består av en herlig blanding av franske og afrikanske smaker er noe av det du kan forvente på en reise til Haiti. Til tross for å være et av verdens fattigste land, vil Haiti overfor dem med god tålmodighet og et åpent sinn avdekke en rik kultur og historie som er helt unik og forskjellig fra andre tidligere koloninasjoner.

Haiti er en selvstendig republikk i Karibien og utgjør den vestlige tredjedelen av øya Hispaniola, hvor de østlige to tredjedeler av øya tilhører Den dominikanske republikk. Til forskjell fra nabolandet er innbyggerne på Haiti fortrinnsvis av afrikansk opprinnelse og snakker både kreolsk og fransk.

Fra 60-80-tallet var Haiti et «hotspot» for turister. Etter det kraftige jordselvet i 2010 har det i de siste årene har det blitt investert i nye flotte resorter og hoteller i landet –spesielt i hovedstaden Port-au-Prince, noe som gjør at denne «misforståtte» karibiske perlen igjen er på vei til å bli en yndet turistdestinasjon.

En revolusjonerende fortid

Haiti er et land med en urolig, men også revolusjonerende og spennende fortid. Opprinnelig bodde det om lag en halv million taino-indianere på Haiti, men etter at Columbus på vegne av Spania oppdaget øya i 1492 og døpte stedet i Hispaniola, ble indianerne brukt som slaver på sukkerrørsplantasjene og etter hvert utryddet. Fra 1512 ble slaver fra Afrika importert til Hispaniola for å arbeide på plantasjene. Flere franske innvandrere, deriblant pirater, kom på øya, og spanjolene så seg nødt til bort Haiti til Frankrike i 1697.

Slavene ble behandlet ekstremt dårlig av plantasjeeierne og i 1791 startet det et stort slaveopprør, med krav om å bli frie borgere. Etter lang og hard kamp kunne opprørene i 1804 til slutt erklære seg som frie borgere og uavhengighet for Haiti. Men i årene fremover har Haiti vært preget av politisk uro, hvor det gjennom tidene har vært diktatur, statskupp og intervensjoner. Det var først i 1990 at landets første frie presidentvalg ble avhold, men også under presidentskap har det vært mange demonstrasjoner, protester og tilfeller av statskupp. Til tross for turbulente tider har Haitis rike kultur og historie tillatt landet å opprettholde en moderat og potensiell økende turistindustri. 

Reiser til Jacmel - Et nytt "hot spot"

Et turiststed som er en ”up an coming” er byen Jacmel, som ligger på Haitis sørlige kyst. Byen er beskyttet av en 3 km lang bukt og var tidligere en travel havn for eksport av kaffe. I dag er byen et "hot spot" for vakker, lokal håndverk og Jacmel er stedet hvor et av Haitits beste karnevaler blir arrangert. Jacmel er en liten by, men med et sjarmerende historisk bysentrum med mange vakre herksaps- og handelshus, alle med et sen-victoriansk arkitektonisk uttrykk. 

To av Haitis største attraksjoner

To attraksjoner på Haiti man bør få med seg er festningen Citadelle Laferrière og palasset Sans Souci. Den storslåtte festningen fra 1820 ligger på toppen av fjellet Bonnet a L’Evegue på Nord-Haiti, ikke langt fra byen Milot. 

Festningen står i dag oppført på UNESCOs verdensarvliste sammen med Sans Souci som ligger like i nærheten. Citadelle Laferrière kan sies å være selve ikonet på Haiti og ble bygget etter landet ble uavhengig fra Frankrike. Palasset Sans Souci var hjemmet til kong Henri Christopher på 1800-tallet og ble av mange ansett som å være Karibiens motstykke til Versailles-palasset i Frankrike. Dessverre ble mye av bygningen ødelagt under et jordsjelv i 1842, men dette storslåtte tidsvitne er den dag i dag et arkitektonisk mesterverk som bør oppleves.

Populær cruisedestinasjon

Mange besøker Haiti på cruise i Karibien. På nordsiden av øya ligger Labadee, som er rederiet Royal Caribbeans private område med vakre strender og utallige aktivitetsmuligheter.

Vi tilbyr hovedsakelig cruise i Haiti. Hvis du er interessert i cruise i Karibien, så ta kontakt med en av våre reiseeksperter.

Kystlinjen langs provinsen Ouest - Reiser til Haiti
Kystlinjen langs provinsen Ouest - Reiser til Haiti
Palasset Sans Souci - Reiser til Haiti
Palasset Sans Souci - Reiser til Haiti
Labadee - Reiser til Haiti
Labadee - Reiser til Haiti
Haiti er preget av stor fattigdom - Reiser til Haiti
Haiti er preget av stor fattigdom - Reiser til Haiti
En gammel kirke i Jacmel - Reiser til Haiti
En gammel kirke i Jacmel - Reiser til Haiti
Reiseekspert Linda kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Karibien

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Karibien

Benns.EventWidget.Header

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: