23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 08.30 - 16.30
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

På en reise til Guadeloupe får du innfridd dine forestillinger om et karibisk paradis. Guadeloupe er en fascinerende øygruppe, hvor hver øy tilbyr sine gjester noe forskjellig, uten å gå på kompromiss med sin fransk-karibiske identitet.

Ferie på Guadeloupe - Sommerfugløya

Guadeloupes to hovedøyer ligner på vingene til en sommerfugl og forbindes av en stor mangrovesump. Øyene har derfor også kallenavnet «Le Papillion». På øya Grande-Terre, den østlige halvdelen av Guadeloupe, tilbyr flere sjarmerende kystbyer utallige vakre strander med spennende aktiviteter, mens den mer fjellrike Basse-Terre, som er den vestlige øyen av de to, huser Guadeloupe praktfulle nasjonalpark med juvelen La Sourfriere – en spektakulær vulkan. Sør for de to store øyene ligger det et antall mindre, men nydelige og fortryllende øyer.

Guadeloupes historie

Som på andre øyer i det karibiske hav, var Guadeloupe bebodd av Karibindianere, da europeerne med Columbus i spissen kom til Karibien på slutten av 1400-tallet. Det var på Columbus sin andre reise til den «nye verden» at han kom forbi Guadeloupe i 1493 og døpte øya etter et spansk kloster han hadde besøkt: Santa Maria de Guadalupe de Extremadura.

Etter Columbus besøk, ble øya i mange år kun brukt som en handelspost, frem til 1635, hvor franskmennene kom til øya. De ville utnytte Guadeloupe til produksjon av tobakk. Karibindianerne gjorde motstand i flere år, men etter det kom forsterkninger fra Frankrike i 1640, måtte de opprinnelige øyboerne gi opp kampen.  

Produksjonen av tobakk fortsatte på 1600-tallet og i 1654 var 80% av Guadeloupes befolkning europeere. Det skulle likevel ikke gå lang tid før dette tallet ble redusert til 13 % på grunn av innføringen av afrikanske slaver på slutten av 1600-tallet. På samme tid var Frankrike i krig med Nederland og hadde store problemer med å forsvare deres karibiske kolonier. I denne konteksten ble Guadeloupe gjort til en del av det franske kongeriket i 1674.

I de kommende årene var både engelskmennene og svenskene herrene på øya, innen Guadeloupe til slutt ble gitt tilbake til Frankrike i forbindelse med Paristraktaten i 1815. Først 32 år senere opphørte slaveriet på øya. Den viktige sukkerproduksjonen led under dette, men etter hvert kom det billig arbeidskraft fra India.  Fra 1946 har Guadeloupe vært et fransk oversjøisk departement.

Guadeloupes himmelske kjøkken

Guadeloupe har vært hjemmet til mange forskjellige kulturer fra den gang øya først ble bosatt. Arawak-kulturen ga vei til Karibindianerne og franskmennene introduserte afrikanske og asiatiske arbeidere. Engelskmennene prøvde også å få kontroll over øya. Derfor kan man si at Guadeloupe har en unik fusjon av kulturelle påvirkninger som sterkt tilstede den dag i dag.

Mye av Guadeloupe sin kultur gjenspeiler seg i kunsten. Regionen har vært hjem til flere forfattere, kunstnere, dansere og musikere som beskriver øyas varierte kulturelle bakgrunn. Øyboerne går også kledd i mange tradisjonelle antrekk som uttrykker deres kultur. Men Guadeloupe er også kjent for sitt lekre kjøkken.  

For du kan nemlig ikke fullt ut erfare øyas unike kultur uten å smake på den. Her er alltid fersk sjømat på menyen: muslinger, hummer, krabber og fisk fylt med kreolsk smak og servert med friske grønnsaker fra lokale hager. Kjøtt krydret med karri, røde bønner og ris servert på siden av mange retter, samt eksotiske frukter som papaya og kokos på dessertmenyen for deg også få smake på smeltedigelen som eksisterer i Guadeloupes kultur.

Guadeloupe er også kjent for å være den største konsumenten av champagne av alle de franske departementene, men mer tradisjonelle drikkevarer er også allestedsnærværende. «Punch» laget av fersk frukt og lokaltprodusert rom, eller «Ti-punch» (en blanding av rom, lime og sukker) kan virkelig anbefales.

Guadeloupes attraksjoner

Man kommer ikke til å kjede seg på en ferie på Guadeloupe. Her venter naturskjønne øyer og nydelige strender på rekke og rad. 

  • Les Saintes - 8 svakre øyer utfor Guadeloupes sørlige kyst
  • Besøk Guadeloupe National Park med sine utallige vakre turstier, fossefall, regnskog og flere utsiktspunkt bl.a. til den 1500 m høye vulkanen La Soufrière.
  • Marie-Galante – En uspolert øy med trollbindende natur
  • Pointe-à-Pitre - Øyas livlige hovedby
  • Fantastiske strender, slik som som Plage Caravelle og Grande Anse
  • La Desirade – Nydelig øy utenfor Guadeloupes sørkyst

Vi tilbyr hovedsakelig cruise i Guadeloupe. Hvis du er interessert i cruise i Karibien, så ta kontakt med en av våre reiseeksperter.

Øya Marie-Galante - Reiser til Guadeloupe
Øya Marie-Galante - Reiser til Guadeloupe
Kirke i Le Moule - Reiser til Guadeloupe
Kirke i Le Moule - Reiser til Guadeloupe
Guadeloupe National Park byr på vakre fossefall - Reiser til Guadeloupe
Guadeloupe National Park byr på vakre fossefall - Reiser til Guadeloupe
Oversikt over Guadeloupe Island Town - Reiser til Guadeloupe
Oversikt over Guadeloupe Island Town - Reiser til Guadeloupe
Idylliske Plage Caravelle - Reiser til Guadeloupe
Idylliske Plage Caravelle - Reiser til Guadeloupe
Reiseekspert Linda kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Karibien

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Karibien

Benns.EventWidget.Header

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: