23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 09.00 - 15.00
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Grenada i Karibien blir ofte omtalt som ”Spice of the Caribbean” og det er ikke tilfeldig. På en reise til Grenada vil du nok overalt på øya merke lukten av krydder fra kaneltreet, kakaotreet, allehåndetreet og ikke minst fra muskatnøttetreet.

Selv om orkanen Ivan rammet Grenada med full kraft i 2004, etterfulgt av orkanen Emily i 2005, er øystaten godt på vei tilbake som et av Karibiens mest populære reisemål. Blant annet har en ny havneterminal med bedre fasiliteter for cruiseskipene har ført til at flere og flere besøker øya.  

Grenada er faktisk ikke én øy. Utover hovedøya Grenada, tilhører også Carriacou, Petite Martinique og Ronde og 30 andre småøyer til øyriket. Øyene er sparsomt bebodd, men har mange besøkende hver dag på grunn av roen, stillheten, de nydelige strendende og ikke minst flere optimale dykke- og snorklesteder.

Hovedstaden St. George's

Den tidligere britiske kolonien byr på sjarmerende arkitektur i øyas pittoreske hovedstad, St. George’s som ligger vakkert plassert ved havet. Byen ligger faktisk på kanten av en utslukt vulkan, som også forklarer de bratte fjellene som ligger bak hovedstaden. I tillegg til vakre kolonibygninger, er det flere 300 år gamle kirker og smale, sjarmerende gater som ligger i flere nivåer opp langs den bratte fjellskråningen. Byens to festninger, Fort George og Fort Fredrick, er begge fra 1700-tallet.

Grenadas historie

Inntil Columbus oppdaget øya i 1498 var Grenada bebodd av karibindianerne som hadde drevet bort fra en annen indianerstamme, Arawak-indianerne. Franskmennene var de første som bosatte seg på øya og Karibindianerne kriget mot dem i mange år, men ble til slutt beseiret.

I mer enn 90 år kjempet franskmennene for å holde britene borte fra øya. De to festningene, Fort George og Fort Frederick, ble bygget for å beskytte St. George’s, men til ingen nytte. I 1783 tok britene over øystaten, i forbindelse med Versailles-kontrakten. Britene innførte afrikanske slaver til øya, slik at de kunne etablere sukkerplantasjer. I 1877 ble Grenada en engelsk koloni, frem til øystaten fikk sin uavhengighet i 1974. Til tross for mange år under britisk styre, er det den dag i dag en synlig fransk arv på øya med franske navn på plasser og bygninger.

I 1984 ble Grenada invadert av USA. Bakgrunnen til dette var den politiske utviklingen i landet, som hadde til hensikt å gjøre øya kommunistisk. I de senere årene har Grenada fått en positiv økonomisk utvikling, da turismen og den medfølgende industrien har eksplodert. Landet gjør mye for å tiltrekke turister, og flere nasjonalparker har blitt etablert og beskyttelse av regnskogen og korallrevene omkring øya.  

Øystatens spennende kultur

Grenadas franske bosettere brakte deres kultur med til øya. Det samme gjorde de afrikanske slavene, og etter slaveriets opphør kom det også mange indere. Disse kulturelle påvirkningene i en kombinasjon med skikker og tradisjoner fra øyas innfødte befolkning og britene gjør at Grenada mellom annet kan skilte med lekker, unik mat og fantastisk musikk. 

Dette gjenspeiler seg spesielt i øyas kjøkken og matkultur. Landets nasjonalrett, Oil Down, er en kombinasjon av brødfrukt, kokosmelk, gurkemeie, deigboller, saltet kjøtt og kylling. Retten blir som oftest tilberedt i en stor gryte og kalles «Curry Pot».

Musikk spiller en stor rolle på Grenada, med musikktyper som «new Soca», reggae og calypso som de mest populære. Zouk-muiskken er «importert» fra de andre øyene i Karibien. Så her kan du danse til herlige rytmer!

Grenadas største attraksjoner

  • Fort George, bygget av franskmennene i 1705  
  • Belmont Estate, en 300-år gammel kakaoplantasje
  • Pingouin Beach, en av øyas vakreste strender
  • St. George's anglikanske kirke
  • St. Andrew's presbyterianske kirke
  • Fort Frederik, bygget av franskmennene i 1779 og den best bevarede festningen på øya. Herfra får man en fantastisk panoramautsikt
  • Grand Etang National Park & Forest Reserve - Regnskogen rundt parken er de beste stedene på øya for fotturer og trekking
  • Naboøya Carricaou

Vi tilbyr hovedsakelig cruise i Grenada. Hvis du er interessert i cruise i Karibien, så ta kontakt med en av våre reiseeksperter.

På Grenada lever Nonneapen som opprinnelig kommer fra Vest-Afrika - Reiser til Grenada
På Grenada lever Nonneapen som opprinnelig kommer fra Vest-Afrika - Reiser til Grenada
Se frem til en avslappet atmosfære - Reise til Grenada
Se frem til en avslappet atmosfære - Reise til Grenada
Grand Etang National Park & Forest Reserve med utsikt til Grand Etang Lake - Reiser til Grenada
Grand Etang National Park & Forest Reserve med utsikt til Grand Etang Lake - Reiser til Grenada
Reiseekspert Linda kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Karibien

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Karibien

Benns.EventWidget.Header

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: