23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 08.30 - 16.30
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Den beste grunnen til å reise til Curaçao er at du vil få følelsen av å avsløre en karibisk hemmelighet. I tillegg til nydelige strender og optimale dykke- og snorkleforhold, utstråler Curaçao autentisitet.

Her vil nemlig du oppleve en rik kultur som gjenspeiler seg i øyas vakre arkitektur, herlige musikk og lekre kjøkken, samt gjestfrie beboere sier «Bob Bini!» (som betyr «velkommen» på lokalspråket, papiamentui). Hvis du vil bli kjent med et lite stykke karibisk paradis, er Curaçao øya for deg.

Ferie til Curaçao - Øyas historie

Noen har nok stiftet bekjentskap med Curaçao hvis de har vært på et cruise i Sør-Karibien. Curaçao er en av ABC-øyene – sammen med Aruba og Bonaire i de nederlandske Antiller, som ligger nord for kysten til Venezuela i Sør-Amerika. Curaçao er et selvstendig land i det nederlandske kongeriket og derfor er nederlandsk også en av de fire språkene som blir brukt på øya. De andre er spansk, engelsk og lokalspråket papiamentu.

Curaçaos historie er tett knyttet til europeernes kolonisering av «Den nye verden» på slutten av 1400-tallet. Først kom spanjolene til øya, men fra 1634 ble det nederlenderne som slo seg til ro på her. I likhet med mange andre karibiske øyer, ble det også på Curaçao innført afrikanske slaver. Slaveriet opphørte i 1863. På grunn av denne historiske utviklingen er Curaçao i dag et sted med et fantastisk kulturelt mangfold.

Reisetips i Curaçao – Øyas vakre hovedstad og himmelske strender

Curaçaos hovedstad heter Willemstad og er et flott vitnesbyrd på spesielt nederlendernes tilstedeværelse, tydelig gjenspeilet gjennom den flotte arkitekturen man møter her. Unik, fargeglad og fantasifull karakteriserer arkitekturen til hovedstaden, noe som har ført til at Willemstad står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Utover den unike arkitekturen, har Willemstad også en av de eldste synagoger på den vestlige halvkule.

Willemstad er ikke det eneste som kan imponere på en reise til Curaçao. Som en karibisk øy er det utallige utsøkte strender her, faktisk 34 i alt, foruten en vill og vakker natur. Mye av landskapet er kupert med fullt av eksotiske kaktuser.

Mange av disse 34 strendene er ren postkortidyll. Her kan man bade og ta livet med ro, samtidig som det er mulighet for å snorkle og dykke, slik at du kan få oppleve den trollbindende undervannsverdenen. Her vil vi nevne noen av de mest ekstraordinære strendene du bør oppleve på en reise til Curaçao:

  • Playa Jeremi - en vakker, idyllisk bukt
  • Kenepa (Kleine Knip og Grote Knip) - to nydelige strender som er veldig populære
  • Klein Curaçao – 2 timer med båt fra Curaçao ligger denne lille ubebodde øya, men turen er verdt det!
  • Playa Porto Marie – Perfekt sted for snorkling, samt turstier og stisykling.

Komme seg rundt på Curaçao

Man bør leie en bil på Curaçao, ellers kan det bli veldig dyrt å komme seg rundt. Øya er stor og byr på fantastisk natur, som kun kan oppleves hvis man er herre over sin egen transport.

Attraksjoner på Curaçao:

  • Hovedstaden, Willemstad
  • Christoffelpark – Curaçaos største nasjonalpark. Her kan du oppleve øyas høyeste fjell, Christoffelberg.
  • Queen Emma Bridge fra 1888
  • Flamingoreservatet i Sint Willibrordus
  • Nasjonalparken Shete Boka – Et område med over 10 vakre viker, hvor hele 3 skilpaddearter legger egg.

Curaçaos kjøkken

Øyas kjøkken er en smakfull blanding av det nederlandske og indonesiske kjøkken, med en internasjonal tvist. Av lokale retter kan vi nevne «ayaka» (en form for pannekaker med kjøtt), «kabritu» (stuet geit) og «sult» for de eventyrlystne, som er en rett bestående av griseøre og griseføtter.

Men ellers er det man kan få å spise på øya av en internasjonal karakter og det vil alltid være noe for enhver smaksløk.

Dra på ferie til Curaçao – du vil ikke angre!

Vi tilbyr hovedsakelig cruise i Curaçao. Hvis du er interessert i cruise i Karibien, så ta kontakt med en av våre reiseeksperter.

Hovedstaden Willemstad. Foto: Curacao Tourism - Reiser til Curaçao
Hovedstaden Willemstad. Foto: Curacao Tourism - Reiser til Curaçao
Utforsk noen av øyas spennende markeder. Foto: Curacao Tourism - Reiser til Curaçao
Utforsk noen av øyas spennende markeder. Foto: Curacao Tourism - Reiser til Curaçao
Fargerike bygninger i hovedstaden Willemstad - Reiser til Curaçao
Fargerike bygninger i hovedstaden Willemstad - Reiser til Curaçao
Grote Knip ved Kenepa - Reiser til Curaçao
Grote Knip ved Kenepa - Reiser til Curaçao
Pelikaner i Christoffelpark - Reiser til Curaçao
Pelikaner i Christoffelpark - Reiser til Curaçao
Reiseekspert Linda kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Karibien

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Karibien

Benns.EventWidget.Header

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: