23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 09.00 - 15.00
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Høy sigarføring, rom, amerikanske veteranbiler, hestevogner, blått hav, hvite strender og salsa er det som kjennetegner en reise til Cuba! Slik er Cuba – en enestående blanding av stemninger, farger i tillegg til motsetninger mellom de vestlige turistene og landets befolkning og levevis.

Cuba er Karibiens største øy. Dette er et utrolig fascinerende og annerledes sted, sammenlignet med de andre latinamerikanske landene, først og fremst på grunn av dette er én av de få kommunistiske landene om er igjen i verden. Dette er et møte med et land som har stått stille i årtier og det er nettopp dette som bidrar til å gjøre Cuba til en unik øy.

Ferie på Cuba - Vennlige mennesker og storslått natur

Cuba er kjent for sine vennlige mennesker, storslått natur, historie og fantastiske stender med turkisblått hav, men samtidig er Cuba er land som også har det vanskelig. Levestandarden under det kommunistiske styre har vært veldig lav med mangel på mange ting. Det blir man hele tiden konfrontert med som besøkende på Cuba og man må derfor på forhånd godta at under disse forholdene fungerer ikke alt optimalt. For eksempel er det ikke like enkelt å få tak i trådløst internett. Standarden og servicenivået er ofte så som så. Men det er til gjengjeld også disse fremmede forholdene som gjør Cuba til en eksotisk destinasjon.

At Cuba har overlevd er et mirakel i seg selv. Mye av svaret ligger nok at besøkende fra hele verden har blitt og fremdeles blir begeistret over øyas bukter, fjell, smakfulle rom, musikk og knallgrønne landskap. Men nøkkelen ligger i cubanerne selv: overlevere og improvisatorer, diktere, drømmere, kynikere og vismenn. Cubanerne trosser all logikk og det er de innfødte som har holdt landet i livet, da infrastrukturen var ødelagt. Det er også de som har sørget for at Cuba på én og samme gang både er fascinerende og forvirrende. Opplev autentiske Cuba før det er for sent!

Rom i verdensklasse

Cubansk rom er sannsynligvis like gammel som plantasjene av sukkerrørene den er fremstilt av. Under alle omstendigheter har Cuba spesialisert seg en fullkommengjørelse i fremstillingen av rom, og Havana Club er internasjonalt anerkjent som verdens beste.

Reisetips på Cuba

Cuba har nok av spennende steder å utforske, fra eksotisk natur med vakre strender, frodige fjell og kupert lavland til fargeglade byer som kan skilte med imponerende, historiske bygninger, salsarytmer og en avslappet, karibisk atmosfære. Her er noen tips til hva du kan oppleve på øya:  

Reiser til Havanna – opplev Cubas svunne tid

Havanna er hovedstaden i republikken Cuba og den neststørste byen i Karibien med et innbyggertall på litt mer enn 2 millioner.

Cubas første by ble grunnlagt av spanjolen Diego Velasquez de Cuellar på øyas sørkyst i år 1515, men flyttet byen i 1519 til hvor hovedstaden ligger i dag. Havanna var opprinnelig et handelssted og ble den viktigste havnebyen i de spanske koloniene i Den nye verden.

Under brennevinsforbudet i USA på 1920-tallet ble Havanna et populært feriemål for amerikanere. Det var i denne perioden de mange amerikanske bilene kom til øya. Disse bilene preger den dag i dag bybildet i Havanna. Gambling- og nattklubbene overlevde opphevelsen av brennevinsforbudet, men de fleste ble lukket i 1959 etter den cubanske revolusjonen. 

I det gamle Havanna er mye av arkitekturen fra den spanske kolonitiden bevart, og bydelen er på UNESCOs kulturarvsliste. En rundtur i byen vil ta dere til et av Latin-Amerikas best bevarte byområder med smale brosteinsbelagte gater, hyggelige torg og et stort antall historiske bygninger og monumenter fra det 16. til 19.århundre.

Ved Havannas havneinnseiling ligger fortet Castillo San Salvador de la Punta på den ene siden og Castillo de los Tres Reyes Magos del Morro på den andre. Begge steder er nå gjort om til museer. En spesiell opplevelse er å besøke El Morro kl. 21, hvor menn i gamle engelske uniformer avfyrer et kanonskudd. Tradisjonen ble innført for å fortelle at nå skulle man skynde seg inn innen byportene stengte. I El Morro, som var en militærkaserne helt frem til 1960-tallet, er det dessuten et hus hvor den cubanske geriljalederen Che Guevara hadde sitt hovedkvarter umiddelbart etter revolusjonens seier. Stedet er nå blitt til et museum over Ches virke.

Reiser til Trinidad – salsadansing til langt på natt og nydelig natur

Trinidad ligger midt på sørkysten av Cuba, like ved vannet. Et besøkt til Trinidad er som å reise tilbake i tid, og både byen og den omkringliggende dalen er fredet og erklært som en del av verdens kulturarv av UNESCO. Trinidad er en av de store attraksjonene i Cuba og selv om bygningene er i forfall, kan man enkelt forestille seg den rikdommen som en gang var i denne provinsbyen. Området gjemmer på mange gamle sukkerfarmer som sammen med slavehandel og smugling ble grunnlaget for Trinidads rikdom.

Et besøk til Trinidad kan fort vare i flere dager, da det er nok å se og oppleve her. Trinidad gjemmer på utallige små oaser, hvor lokale band på ettermiddagen livlig spiller opp til salsadans. Er det fortsatt energi og overskudd når kvelden faller på, så bør du nyte en Mojito på byens største diskotek, hvor det er salsarytmer og cubanske dansetrinn ad libitum.

I dagtimene kommer du heller ikke til å kjede deg. Noen av Cubas beste strender ligger i området og liker du å snorkle så finner du ikke et mer perfekt sted i hele Cuba enn omkring Trinidad. Av andre interessante utflukter bør det nevnes fossefallet Cascada el Cubano, som ligger en liten time fra byens sentrum. Her kan man bade i fossefallets skummende og klare vann. Området kan videre skilte med flotte tobakksmarker, bananplantasjer og autentisk cubansk hverdag i de små landsbyene som omkretser Trinidad.

Reiser til Cienfuegos – en av øyas hyggeligste havnebyer

Cienfuegos ligger på sørkysten av Cuba, rett nord for Trinidad. Byen er uten tvil en av landets hyggeligste havnebyer med sin flotte arkitektur. Går man tilbake i historien, var området et av sin tids største tilholdssted for de mange piratene og smuglerne som seilte i området. I dag er Cienfuegos en viktig havneby for landets sukkerproduksjon. Ikke langt fra byen kan man besøke Playa Rancho Luna som er en herlig, og ikke så besøkt strand, med et par turisthoteller.

Dette er den eneste byen i hele Cuba som er grunnlagt av franskmenn, noe som gjør at den skiller seg ut med sine breie gater og en franskbetonet stil i gatebildet. Det er et par attraksjoner man ikke bør gå glipp av: Thomas Terry Theatre, som er et gammelt viktoriansk teater som den dag i dag står i akkurat samme drakt som når den ble bygget i 1890. Et historisk innslag får du også på Museo Historica, som spenner fra arkeologiske funn til den tidlige kolonitiden. Utover de to nevnte attraksjonene er byens hovedgater; Pueblo Nuevo og Punta Gordo, som på beste vis syner frem de gamle 1950-tallshusene fra sin beste side, absolutt verdt et besøk.

Det er opplagt å bruke et par dager i Cienfuegos. Byen er det perfekte stedet hvor man kan kombinere den hyggelige cubanske stemningen i gatene med uspolerte strender, vakker natur og historiske bygninger.

Reiser til Santiago de Cuba – imponerende arkitektur og et avslappet tempo

Midt på sørvestkysten av Cuba ligger Santiago de Cuba som har spilt en vesentlig rolle i Cubas litterære, musikalske, arkitektoniske og politiske utvikling. Dette er en av Cubas større byer, men her finner man en avslappet provinsstemning. Til forskjell fra mange andre cubanske byer ligger Santiago de Cuba på et veldig kupert terreng, med bratte og krokete gater, som skaper en helt spesiell og unik stemning.

Arkitekturen her er flott, og det er flere severdigheter i byen i form av museer og historiske bygninger. Reiser du i slutten av juli, bør du ikke gå glipp av karnevalet i Santiago de Cuba som normalt blir avholdt omkring 21.juli. Etter karnevalet venter en hel uke med fest og farger. Utover å danse til glade rytmer, kan man også utforske området omkring byen som blant annet gjemmer på Cubas største helligdom - kirken El Cobre, hyggelige små byer, hvite sandstrender, La Gran Piedra nasjonalpark – perfekt til fotturer, Parque Bacano og lengre mot vest ligger den beryktede basen, Guantanamo.

Santiago de Cuba er en varm by på mer enn en måte. De fargerike gatene når sjeldent under 30 grader og det samme gjelder for stemningen, atmosfæren og de mange fantastiske inntrykkene man blir møtt av.

Reiser til Viñales - Pinar del Río-provisen

Pinar del Río er nok den mest interessante og flotteste av alle øyas provinser. Pinar del Río ligger i den vestlige delen av Cuba og er et veldig frodig landbruksområde med de verdenskjente tobakkplantasjene. Tobakken fra Cuba regnes for å være verdens beste, og i dette området kan man se de mange plantasjene, samt få muligheten til å snakke med de lokale tobakksbøndene. Mange av plantasjeeierne ønsker nemlig besøkene hjertelig velkommen, noe som er en annerledes og spennende opplevelse! Utover tobakk, dyrkes det i tillegg frukt og ris – og selvfølgelig sukkerrør.

I provinsens hovedstad kan man besøke et tobakksmuseum og en fabrikk. Ellers trenger man ikke å bruke mye tid i byen, men derimot fortsette til den nydelige dalen Viñales med de særpregede klippeformasjonene kalt «mogotes», som kun finnes her og i Malaysia. Området er av det sjeldne slaget; frodig, vakkert og overalt er det underjordiske grotter og elver. Det var blant annet i dette område Che Guevara søkte tilflukt i hulene i Los Portales, som i dag er La Guiera nasjonalpark.

Reiser til Varadero - fantastiske strender

Varadero er Cubas absolutte turistparadis og den perfekte rammen for en karibisk strandferie. Varadero er en 18 km lang tange med hvit sandstrand ut til det fantastiske turkisblåe havet. Stranda er berømt verden over og kan kun matches med få andre steder i Karibien.

Her er hotellstandarden en av de høyeste i Cuba og det er uten tvil turister byen og området lever av. De fleste hotellene tilbyr et all inclusive-konsept, hvor alle måltider, lokale drikkevarer og vannsportaktiviteter er inkludert i prisen. Byen har også noen av Cubas beste restauranter og dessuten kan man her dykke, snorkle, stå på vannski, spille golf og mye mer!

Les mer om Karibien her

Vi tilbyr hovedsakelig cruise i Cuba. Hvis du er interessert i cruise i Karibien, så ta kontakt med en av våre reiseeksperter.

Havanas fargerike bygnigner og kjente veteranbiler - Reiser til Cuba
Havanas fargerike bygnigner og kjente veteranbiler - Reiser til Cuba
Hør lyden av herlige salsarytmer mens du går i gatene i Havanna - Reiser til Cuba
Hør lyden av herlige salsarytmer mens du går i gatene i Havanna - Reiser til Cuba
Plaza Vieja i Havannas gamle bydel - Reiser Cubas
Plaza Vieja i Havannas gamle bydel - Reiser Cubas
Trinidad - Reiser til Cuba
Trinidad - Reiser til Cuba
Trinidad - Reiser til Cuba
Trinidad - Reiser til Cuba
Palacio de Valle i Cienfuegos - Reiser til Cuba
Palacio de Valle i Cienfuegos - Reiser til Cuba
Katedralen i Santiago de Cuba - Reiser til Cuba
Katedralen i Santiago de Cuba - Reiser til Cuba
Dalen Viñales - Reiser til Cuba
Dalen Viñales - Reiser til Cuba
Tobakkbonde i provinsen Pinar del Río - Reiser til Cuba
Tobakkbonde i provinsen Pinar del Río - Reiser til Cuba
Varaderos hvite strender - Reiser til Cuba
Varaderos hvite strender - Reiser til Cuba
Reiseekspert Linda kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Karibien

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Karibien

Benns.EventWidget.Header

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: