23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 09.00 - 15.00
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

I Det karibiske hav ligger de tre øyperlene Grand Cayman, Little Cayman og Cayman Brac som til sammen utgjør Cayman Islands, også kalt Caymanøyene. De som reiser til Cayman Islands kommer som oftest hit for den hvite sanden, det turkise vannet og de eksklusive hotellene på Seven Mile Beach, eller for de optimale snorkle- dykkemulighetene øyene har å tilby. Her har man også mulighet til å komme i nærkontakt med piggrokker!

Et fargerikt folkeslag 

I 1503 ble Columbus ført ut av kurs på hans vei til Hispaniola (i dag Haiti og Den dominkanske republikk) og oppdaget Caymanøyene ved en tilfeldighet. Grand Cayman ble først bebodd rundt år 1700 og det kom en jevn strøm med nybyggere fra forskjellige steder av verden; pirater, flyktninger fra den spanske inkvisisjonen, desertører fra den britiske marinen, forliste sjømenn, slaver og andre, med andre ord en ganske fargerik kombinasjon av folkeslag og årsaker. I dag er mesteparten av befolkningen på Caymanøyene av britisk eller afrikansk opprinnelse. Denne fusjonen av ulike kulturer er det som gir disse vakre øyene i Karibien sin sjarm i dag.

Reiser til Grand Cayman – Caymanøyenes største øy

Størsteparten av de som besøker Caymanøyene kommer med cruiseskipene og tilbringer en dag i hovedstaden George Town eller andre aktiviteter på Grand Cayman, som er den største av de tre øyene. Men man kan virkelig feriere på Caymanøyene i en lengre periode. Med sine om lag 29.000 innbyggere er George Town den neststørste byen av de britiske oversjøiske territorier. Cayman Brac og Little Cayman, også kalt ”søsterøyene”, er mer avsidesliggende og mindre befolket. Så visst du vil på et karibisk og vakkert eventyr utenfor besøkendes «lysløype» er søsterøyene virkelig å anbefale.

Stingray City – En helt unik opplevelse

En av Cayman Islands mest populære attraksjoner er Stingray City på Grand Cayman. Dette er virkelig en unik opplevelse hvor du kan se, røre og til og med holde en piggrokke. «Byen» er en sandbanke nær øyas korallrev. Før i tiden pleide fiskerne å komme til sandbanken for å vaske dagens fangst i sjøen og for piggrokkene ble restene en enkel måte å få seg et måltid på. Dette ble en vane og vokste seg til slutt til å bli en turistattraksjon.

Man kan si at disse ville og fascinerende skapningene i dag har blitt «tamme» og svømmer gledelig inn til sandbanken for å bli matet av besøkende. Mange tror at piggrokker er farlige, men det stemmer ikke. De har en brodd på halen som kan virke skremmende, men de kommer aldri til å stikke deg med den. Dette kan derimot oppstå hvis en intetanende går barbent på stranden og tråkker på brodden til en sovende piggrokke som ligger gjemt i sanden i vannkanten. Så det beste rådet er å «rote» litt i sanden med føttene når du går i vannet. Det er flere turoperatører som frakter turister med båt til Stingray City, ofte kombinert med andre aktiviteter, slik som snorkling og seilturer.

Andre spennende attraksjoner på Grand Cayman:

  • Conch Shell House – Et hus fra 1935 som er bygget av over 4000 konkylier.
  • Hell, West Bay – Et sted med sorte og vulkanske steinformasjoner, som visstnok skal minne om helvete.
  • Cayman turtle senter – Verdens eneste havskilpaddesenter. Her kan du også oppleve andre spennende dyr.
  • Øyas mange vakre strender, for eksempel 7-mile Beach utenfor George Town og Smiths Cove.
  • Pedro St James Great House fra 1870. Det var i denne bygningen i 1835 det første parlamentet på Caymanøyene ble dannet og hvor slaveriet ble avskaffet.

Oppfyll din karibiske drøm og reis til Cayman Islands. Du kommer nok ikke til angre!

Vi tilbyr hovedsakelig cruise i Cayman Islands. Hvis du er interessert i cruise i Karibien, så ta kontakt med en av våre reiseeksperter.

På Caymanøyene kan man oppleve den sjeldne havskilpaddearten, Karett - Reiser til Cayman Islands
På Caymanøyene kan man oppleve den sjeldne havskilpaddearten, Karett - Reiser til Cayman Islands
George Town, Grand Cayman - Reiser til Caymon Islands
George Town, Grand Cayman - Reiser til Caymon Islands
Cayman Brac - Reiser til Cayman Islands
Cayman Brac - Reiser til Cayman Islands
Svøm med piggrokker - Reiser til Cayman Islands
Svøm med piggrokker - Reiser til Cayman Islands
Idylliske Cayman Islands - Reiser til Cayman Islands
Idylliske Cayman Islands - Reiser til Cayman Islands
Reiseekspert Linda kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Karibien

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Karibien

Benns.EventWidget.Header

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: