23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 09.00 - 15.00
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

På en reise til Bonaire kan du se frem til å absorbere øyas vakre natur, spennende kultur og lekre mat, og ikke minst fargerike korallrev. Gled deg til å utforske alle de fascinerende skapningene i undervannsverden.   

Bonaire er en øy i det sørlige Karibiske hav og er en del av de nederlandske Antiller. Siden 2010 har Bonaire vært en nederlandsk kommune med særstatus, og utgjør sammen med øyene Aruba og Curaçao de såkalte ABC-øyene. Bonaire er en relativt liten øy med sine 288 km2 og knappe 11.000 innbyggere.

Bonaire betyr "god luft"

Hvem kunne ikke tenke seg å trekke inn den lune, tropiske lufta på denne vakre øya, mens man lar sola varme kroppen på en av Bonaires hvite sandstrender. For slaraffenliv og avslapning er nemlig en stor del av aktivitetene på Bonaire. Her foregår alt i et rolig tempo og vi kan garantere at en reise til Bonaire er en ferie med autentisk tropeøystemning.

Ferie til Bonaire - Strender og korallrev

Bonaire har mange strender, men huser også flere korallrev. Med andre ord er det her er en rik mulighet for snorkling og dykking, hvor du kan nyte den fascinerende verden under vannoverflaten med de utallige fargerike fiskene og korallene. Det er til og med mulig å komme tett på havskilpadder.

Faktisk kan en reise til Bonaire by på noen av de beste dykkemulighetene i verden. Øya har mer en 86 offisielle dykkesteder. 56 av disse tilbyr dykking direkte fra land, da noen av korallrevene går helt opp til stranden. De beste stedene for å utforske undervannsverden ligger alle på Bonaires vestkyst, da vinden og bølgene på østkysten gjør dette mer utfordrende og krever at en guide er med. Utenfor den ubebodde øya er det minst 25 offisielle dykkesteder. Helt ned til 57 meters dybde, er havet rundt øya beskyttet av Bonaire National Marine Park.

Reisetips på Bonaire – Spennende opplevelser også på land

Som på øyer generelt, er vannbaserte aktiviteter i høysetet også her. Men det er også andre spennende opplevelser å få på land, blant annet fargestrålende arkitektur, ikke minst i hovedstaden Kralendjik, og historiske monumenter. Kralendjik kommer man automatisk til, og denne sjarmerende byen huser små, sjarmerende restauranter og barer ved havnefronten. Her foregår det en livlig handel av ferskfanget fisk, tropiske frukter og tekstiler i spreke farger.

Kriminaliteten er lav på øya, så det skal man ikke bekymre seg for. Temperaturen er heller ikke noe å frykte, da den årlige gjennomsnittemperaturen ligger på 28 grader. Dessuten er trafikken på øya ganske moderat, så her vil du ikke få øya på noen lyskryss. Livet her leves rett og slett i et avslappet tempo – og her er det plass til alle.

Som et kuriosum kan man mange steder se ville esler som kommer i mindre flokker, spesielt i områder med åpne gressletter og kaktusplanter.

Opplev mangroveskogen i Lac Baai på kloss hold fra en kajakk

Mange av havets skapninger er født her i mangroveskogen. Populært kalt, er mangroven havets «barnehage», da både fisk og krepsdyr bruker skogen til gyte- og oppvekstområde til deres yngel. Mangroveskogen her er en av de best bevarte i hele Karibien og området blir godt passet på. Det må maks være 10 deltakere på en tur. Innen man får lov til å padle av sted, vil en først få høre et foredrag om dette viktige naturområdet, i tillegg til å få instrukser om hvordan turister unngår å ødelegge mangroven når man ferdes her. Se frem til en fantastisk naturopplevelse!

Slavehyttene på Bonaire

På 1600-tallet kom det afrikanske slavearbeidere til Bonaire. De skulle arbeide med saltutvinning, som den gang – og egentlig fremdeles er – en viktig inntektskilde for øya. Til slavene ble det bygget bittesmå, gulfargede mursteinshus med svart tak. På 4 km2 kunne det sove hele fire personer. Husene har ingen ordentlige dører og vinduer, men kun noen hull i muren.

Slaveriet opphørte på Bonaire i 1863, men reelt fortsatte slaveriet etter den tiden, for ingen visste hva de ellers skulle gjøre for å overleve. Husene er derfor viktige tidsvitner fra denne dystre fortiden. Men heldigvis bærer ingen av øyboerne nag til hverandre og alle lever sammen i fred og harmoni.  

Rundt på Bonaire

En god idé er å dra på en liten tur rundt øya. Da det ikke er noe offentlig transport her, må man enten leie bil eller sykkel. Det er 80 km med veier på Bonaire og et forslag er å fokusere på den sørlige delen av Bonaire og legge turen forbi KonTiki Beach og Jibe City.

Vi tilbyr hovedsakelig cruise i Bonaire. Hvis du er interessert i cruise i Karibien, så ta kontakt med en av våre reiseeksperter.

Se frem til flotte sandstrender - Reiser til Bonaire
Se frem til flotte sandstrender - Reiser til Bonaire
Saltmine på øya - Reiser til Bonaire
Saltmine på øya - Reiser til Bonaire
Mangroveskogen i Lac Baai - Reiser til Bonaire
Mangroveskogen i Lac Baai - Reiser til Bonaire
Snorkling er en av aktivitetene på øya - Reiser til Bonaire
Snorkling er en av aktivitetene på øya - Reiser til Bonaire
Flamingoer i farta - Reiser til Bonaire. Foto: Bonaire Tourism
Flamingoer i farta - Reiser til Bonaire. Foto: Bonaire Tourism
Rincon church - Reiser til Bonaire
Rincon church - Reiser til Bonaire
Reiseekspert Linda kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Karibien

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Karibien

Benns.EventWidget.Header

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: