23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 08.30 - 16.30
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Hva er det som gjør en reise til Barbados til en uforglemmelig opplevelse? Noen vil nok si at det er innbyggerne og deres livstil som gir øya dens karakteristiske tiltrekningskraft. Barbados rike kultur og historie blir nemlig til live gjennom festlige festivaler, calypso-musikk, lokal rom, øyas livlige natteliv og gjestfrie mennesker. Men atmosfæren og naturen kan heller ikke utelukkes, da omgivelsene her er preget av endeløse, vakre strender, skjeggete fikentrær og fargeglade blomster. Opplev en av Karibiens mest sjarmerende øyer!

Ferie på Barbados – drømmeaktige strender 

Barbados ligger vest i Atlanterhavet og øst i Det Karibiske hav. Øystaten tilhører øygruppen De Små Antiller. Strendene på denne koralløya er noen av Karibiens fineste. En av dem, Crane Beach, har flere ganger vært med i kåringen av verdens beste strender. Det er på vestkysten, ofte kalt for «Platinum coast» på folkemunne, at man finner de rolige og nydelige strendene med det karakteristiske turkisblåe vannet: Brandons, Batts Rocks, Fitts Village, Paynes Bay og Sandy Lane for å nevne de viktigste. Perfekt for bading, snorkling og avslapning.

Calypso-musikk og festivaler

Når solen går ned kommer Barbados virkelig til live – ikke gå glipp av de beste bandene i Karibien som med fengende calypsomusikk kan få enhver benkevarmer opp av stolen! Barbadierne er et lykkelig folkeslag og leter etter enhver unnskyldning for å feire livet på øya. En av de største er «The Crop Over Festival» som varer fra slutten av juni til starten av august. Her venter fargesprakende karneval, dansing, livemusikk og så klart lokal rom. Innbyggerne feirer under festivalen avslutningen av sukkerrørhøstingen.

Rom og flyvefisker

Øya er nemlig kjent for de mange sukkerrørsplantasjene som befinner seg her, samt de gamle rom-destilleriene, hvor du kan få innblikk i produksjonen.

Barbados’ kjøkken er en blanding av afrikansk, indisk og britisk innflytelse. Her kan du få kulinariske opplevelser fra dyre restauranter til rimelige matboder. Et typisk måltid består av kjøtt eller fisk, marinert i en herlig blanding av urter og krydderier, samt en varm siderett og en eller flere salater. Til måltidet får man ofte en eller flere sauser.

«Flyvefiskens land» blir Barbados ofte kalt. Denne særegne fisken som kan «fly» 30-40 meter opp i luften inngår i en av øyas to nasjonalretter, oftest servert dampet. Den andre nasjonalretten er Cou Cou. Du bør også prøve «pudding and souse» - en rett som består av syltet svinekjøtt servert med krydret søtpoteter.

Reisetips på Barbados

Speightstown og Holetown og sørkysten fra St. Lawrence Gap til Bridgetown er stedene for deg som ønsker et variert utvalg av aktiviteter. Her er 3 gode forslag til hva du kan oppleve på Barbados:

Bridgetown – et gratis "utendørsmuseum"

Øyas hovedstad, Bridgetown er en herlig miks av nytt og gammelt, da du her kan oppleve et tilnærmet historisk utendørsmuseum. Bridgetown er kjent for sine imponerende eksempler på britisk koloniarkitektur fra 1600-1800-tallet, som vitner om Storbritannias storhetstid som koloniimperium. 3 km utenfor byen finner du også «Garrison Historic Area», med en gammel militærgarnison og en rekke historiske bygninger. Områdene med de mange tidsvitnene står oppført på UNESCOs verdensarvliste. I Bridgetown er det også gode shoppingmuligheter, for eksempel langs Broad St og gågata Swan St.

St. Nicholas Abbey - Romdestilleri i historiske omgivelser

Til tross for at det finnes store romdestillerier på øya, slik som West Indies Rum og Mount Gay Rum, byr St. Nicholas Abbey på unike opplevelser. Destilleriet har nemlig også et 350 år gammelt plantasjehjem, med flere antikviteter og en vakker hage. Her kan du være med på en 2 timers rundvisning og i inngangsbilletten er det inkludert smaksprøver. St. Nicholas Abbey ligger ca. 8 km nordøst for Speightstown. Les mer om St. Nicholas Abbey her. 

Harrison’s Cave – ett av naturens underverker

En av Barbados’ største attraksjoner er Harrison’s Cave som ligger midt på øya. Denne kalkesteinshulen som er minst 2,3 km lang, inneholder flere bekker, i tillegg til stalaktitter og andre former for kalsittavsetninger. Her kan du være med på forskjellige utflukter som ofte varer i ca. 1 time. En spennende opplevelse for store og små!  

Utvalgte aktiviteter på Barbados:

  • Kitesurfing – den beste stranda er sør på øya, ved Silver Rock
  • Seile med katamaran med mulighet til å snorkle med havskilpadder og over gamle skipsvrak
  • Dykking – det er flere dykkeroperatører på øya tilpasset alle nivåer. Perfekt for å utforske øyas korallrev. Husk på at vannet på Barbados er et av de mest transparente!
  • Spille golf og teste ut cricket

Komme seg rundt på Barbados

For å ta det viktigste først; i samme stil som britene, kjører man på venstre side av veien på Barbados. Det er nok av bussmuligheter her, som i tillegg er et rimelig alternativ for de som ønsker å utforske øya langs hovedveiene. Men vil du oppleve hva Barbados har å by på utenfor «lysløypa» anbefaler vi at du leier bil, men dette kan være litt dyrt. Sett bort fra hovedveien, ABC Highway, må man vær obs på at veiene på øya er ganske smale, med skarpe svinger og bratte stigninger, dessuten er ikke skiltingen alltid like god –så ikke vær redd for å spør etter retningen!

På øya vil du også ha nok av taximuligheter. Drosjene benytter seg ikke av takstometer, så et godt råd er å forhandle om prisen for du setter deg inn i bilen. Det skal sies at de fleste drosjesjåførene her er ærlige sjeler som ikke utnytter turister, men for å være på den sikre siden kan du på forhånd forhøre deg med andre lokale om hva ca. prisen er på destinasjonen du vil kjøre til.

Beste tiden å reise til Barbados

Du kan besøke Barbados året rundt. Mellom juli og november er det orkansesong i Karibien, men orkanene når sjeldent frem til Barbados. Som tidligere nevnt, kan du fra slutten av juni og tidlig august være vitne til, samt bli med på, øyas store festival – Crop Over Festival. Høysesongen for turister er mellom desember og mai.  

Les mer om Karibien her

Vi tilbyr hovedsakelig cruise i Barbados. Hvis du er interessert i cruise i Karibien, så ta kontakt med en av våre reiseeksperter.

Crane Beach - Reiser til Barbados
Crane Beach - Reiser til Barbados
Vakre Bridgetown - Reiser til Barbados
Vakre Bridgetown - Reiser til Barbados
Bathsheba Beach - Reiser til Barbados
Bathsheba Beach - Reiser til Barbados
Barbados byr på pittoresk natur, slik som Bathsheba på østkysten - Reiser til Barbados
Barbados byr på pittoresk natur, slik som Bathsheba på østkysten - Reiser til Barbados
Paynes Bay - Reiser til Barbados
Paynes Bay - Reiser til Barbados
Fargerike hus på Barbados - Reiser til Barbados
Fargerike hus på Barbados - Reiser til Barbados
Bridgetown church - Reiser til Barbados
Bridgetown church - Reiser til Barbados
Kalksteinshulen Harrison Cave - Reiser til Barbados
Kalksteinshulen Harrison Cave - Reiser til Barbados
Reiseekspert Linda kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Karibien

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Karibien

Benns.EventWidget.Header

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: