23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 09.00 - 15.00
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Forestill deg at du sitter på en silkemyk og kritthvit strand med en paraplydrink i hånden, mens du ser små bølger av et krystallklart vann slå rolig inn mot strandkanten. På en reise til Bahamas vil denne karibiske drømmen bli virkelighet.

Hva gjør Bahamas til en unik destinasjon?

Bahamas består av i alt 700 øyer, eller 3000 hvis man tar med hver sandbanke og holme som ligger over vannkanten. Øyene ligger spredt rundt på et 100.000 km2 stort område, bare 50 km utenfor Floridas kyst. En reise til Bahamas arkipel er en reise til en økologisk oase og et av verdens klareste vann, med en siktbarhet ofte på over 60 meter. Man kan se sine tær like tydelig, som en kan se verdens tredjestørste korallrev. Dra på en ferie til Bahamas og opplev en uforlignelig naturskjønnhet, et smilende folkeslag, en rik kultur og en fargerik historie.  

Bahamas naturskjønnhet har gjennom alle tider gjort besøkende i område betatt, om de så var bosettere, handelsmenn, pirater eller turister.

Bahamas' historie

De første menneskene på Bahamas, som trolig kom fra Cuba, kan dateres tilbake helt til år 300-400 e.Kr. 500 år senere og frem til 1500-tallet bodde Lucaya folket her frem til europeerne for alvor kom til området med Columbus i 1492. Deres ankomst førte til at de 40.000 innfødte på øya forsvant i løpet av 25 år på grunn av sykdommer, lidelser og slaveri. I 1649 ankom de første engelskmennene til Bahamas. De var på jakt etter religiøs frihet, men fant mangel på føde. Mat kom etter hvert fra kolonien Massachusetts i USA. Fra Bahamas ble det sendt tre i retur, som ble brukt til å bygge Harvard University.

Det store øyriket har gjennom tidene gitt pirater og andre mulighet til å gjemme verdier og skatter i området. I dag går det fortsatt rykter om skatter som ligger gjemt, enten på havets bunn eller på en av de mange øyene. Gjennom årene ble Bahamas invadert av både Spania og Frankrike, samt lovløse menn. Likevel klarte England å beholde øyene. Men etter et 325 år fredelig, engelsk styre ble Bahamas en fri og uavhengig stat i 1973. I dag er Bahamas medlem av Commonwealth og 10.juli feirer øya sin uavhengighetsdag.  

Bahamas' fargerike kultur

Bahamas er mye mer enn et tropisk reisemål. Hver dag er det en feiring av øyenes rike kultur, deres varierende arv og måte å leve på. På Bahamas er spesielt musikk og kjøkkenet påvirket av landets fargerike kultur og vesentlige komponenter i øygruppas selvforståelse og identitet.

Afrikanske rytmer og goombay

Dypt inne i enhver innbygger på Bahamas ligger ønsket om å uttrykke seg selv, om det så er musikk, kunst eller dans, er det en del av hver og en. Musikk spiller en betydelig rolle på Bahamas. Uavhengig av hvilken øy man befinner seg på kan man høre herlige rytmer; fra karibisk calypso og engelske folkeviser, til den lokale Goombay-musikken, som kan spores helt tilbake til slavetiden, kombinert med afrikanske sjangrer.

Et særegent kjøkken

Bahamas er et internasjonalt reisemål og derfor kan man finne all slags mat her. Men hvorfor heller ikke prøve det lokale kjøkkenet når dere er her?

Bahamas kjøkken kjennetegnes av krydder og en helt unik smak. Fisk, skalldyr og annet godt fra havet er hovedingrediensene i rettene. Frisk konkylie åpnet med kniv, vendt med limejuice og krydderier er utrolig godt. Andre deilige måltider kan være landkrabber og kreps. Mange retter på Bahamas serveres med ertebønner og ris, blandet med krydderier, tomater og løk.

De himmelske rettene skylles ned med en god, lokal øl, slik som Kalik og Sands, eller coktailene Bahama Mama og Goombay Smash. En annen lokal favoritt er «Sky Juice» som er juice fra kokosnøtten blandet med kondensert melk og gin. Glem heller ikke å prøve en «Switcher», en forfriskende drink laget av lokale limefrukter.

Junkanoo festivaler

Junkanoo er unik for Bahamas. Dette er en festival med en fargerik parade og fantastisk energi. På mange måtet ligner Junkanoo karnevalsfeiringene andre steder i verden, men med sin helt egen «vibe». Glade mennesker utkledd i fargerike kostymer danser i gatene til lyden av kubjeller, trommer, horn og fløyter. Historien skal ha det til at det var John Canoe, en afrikansk stammehøvding, som forlangte å ha rett til å feire sammen med sitt folk etter han ble brakt til Karibien som slave.

Festivalen har blitt feiret siden 1600 og 1700-tallet og er i dag en kjempefest, hvor det blir utdelt priser for beste kostymer, beste musikk, beste banner og beste «overall performance». Junkanoo avholdes normalt på større nasjonale helligdager.

Noen av Bahamas kjente attraksjoner

En reise til Bahamas byr på mange attraksjoner av forskjellige art, men mest av maritim karakter. Blant annet:

  • Arawak Cay, Nassau
  • Aqauventure Waterpark, Paradise Island
  • Lucayan National Park, Grand Bahama
  • Long Island og Harbour Island, The Bahamas
  • Elbow Cay Lighthouse, Elbow Cay
  • Pirates of Nassau, museum I Nassau
  • Cable Beach, Nassau
  • De svømmende grisene i Exuma
  • Snorkling med tigerhai på Tiger Beach

Vi tilbyr hovedsakelig cruise i Bahamas. Hvis du er interessert i cruise i Karibien, så ta kontakt med en av våre reiseeksperter.

Nassau, hovedstaden på Bahamas - Reiser til Bahamas
Nassau, hovedstaden på Bahamas - Reiser til Bahamas
Exuma - Reiser til Bahamas
Exuma - Reiser til Bahamas
Bahamas er kjent for sine svømmende griser - Reiser til Bahamas
Bahamas er kjent for sine svømmende griser - Reiser til Bahamas
Snorkling med tigerhai på Tiger Beach - Reiser til Bahamas
Snorkling med tigerhai på Tiger Beach - Reiser til Bahamas
Det ikoniske Elbow Cay Lighthouse - Reiser til Bahamas
Det ikoniske Elbow Cay Lighthouse - Reiser til Bahamas
Reiseekspert Linda kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Karibien

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Karibien

Benns.EventWidget.Header

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: