23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Den dominikanske republikk

For dem som reiser til Den dominikanske republikk, vil denne karibiske øya avdekke et fantastisk landskap bestående av melishvite strender, tropiske regnskoger, tørre ørkenområder og dampende mangrovesumper. Den dominikanske republikk er også en lekegrind for fottur- vannsport- og terrengsykkelentusiaster.

Den dominikanske republikk er et land i Karibien på størrelse med Finnmark fylke og utgjør 2/3 av øya Hispaniola, mens den vestlige delen tilhører Haiti. Både kysten i nord og sør er krydret med utallige luksushoteller, men Den dominikanske republikk har mye mer å tilby enn «bare» strandliv. Her venter golfbaner i verdensklasse, herlig karibisk musikk og dans, eksotiske matretter og drinker, enestående koloniarkitektur i hovedstaden Santo Domingo og pittoreske fjellandsbyer. En av de beste grunnene til å reise på ferie til Den dominikanske republikk er været. Det er nemlig mildt året rundt med en gjennomsnittstemperatur på 25 grader.

Karibiens kanskje mest varierte øy

En variert, fjellrik og vakker natur er noe av det som kjennetegner Den dominikanske republikk. Øya har hele 9 nasjonalparker. Her finner du både Karibiens høyeste fjelltopp, 3098 m høye Pico Duarte og laveste punkt - i innsjøen Lago de Enriquillo som ligger 44 meter under havoverflaten. Mellom fjellene ligger frodige daler, sukkerplantasjer og sletteland.

Langs kysten ligger det paradislignende strender på rekke og rad. I tillegg til en rik flora, har Den dominikanske republikk også en eksotisk fauna. Til vanns lever det flere arter havskilpadder, og på østsiden av øya, ved Bahia de Samaná, kan man være med på spennende knølhvalsafarier. På land finnes blant annet 411 reptilarter (ingen giftige slanger heldigvis) og 250 forskjellige typer fugler, hvor 22 av dem er endemiske. Så ønsker du vakre naturopplevelser, kombinert med strandferie er Den dominikanske republikk destinasjonen for deg.

Reisetips i Den dominikanske republikk

Man kan få alt fra kulturelle og historiske opplevelser, til vakker natur og strandliv på Den Dominikanske republikk. Tre kjente destinasjoner på øya er hovedstaden San Domingo, Punta Cana og Puerto Playa.

Reiser til Santa Domingo – En UNESCO-skatt

San Domingo er den første europeiske byen i Karibien og byr på flere attraksjoner, både kulturelle og arkitektoniske. San Domingo, etablert i 1498, var nemlig den første byen i «den nye verden» hvor det ble bygget katedral og sykehus og hvor den første guvernøren bosatte seg, samt den første biskop ble innviet.

Denne kolonibyens rutenett ble modellen for nesten alle byplanleggere i Karibien. Bysentrumet og området «Zone Colonial» står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her vil du mellom annet få se en av de eldste kirkene og den eldst bevarte europeiske festningen i «den nye verden». Santa Domingo er som er et levende museum, innpakket i en moderne, urban stil, da byen også kan skilte med lekre restauranter, butikker, kulturinstitusjoner og et livlig uteliv.

Reiser til Punta Cana - Et ferieparadis for hele familien

Vaiende palmer, tilnærmet uendelige, vakre strender, store luksushoteller og noen av de flotteste golfbanene i Karibien – Det er Punta Cana. I området på Den dominikanske republikks østlige kyst, hvor Atlanterhavet møter Det karibiske hav, kommer det besøkende fra hele verden, for å slappe av på flotte resorts langs den 40 km lange strandkanten. Mange av hotellene tilbyr luksuriøse spa, kasinoer, spennende restauranter og aktiviteter for barn.

Vannsportaktiviteter er i fokus på Punta Cana, slik som dykking og snorkling, båt- og seilturer, flytende spa, og besøk til små, uberørte øyer, slik som Catalina og Saona. Men det er ikke bare strandelskere som kommer hit, også golfentusiaster. Punta Cana er nemlig den største golfdestinasjonen i Karibien, med hele 11 profesjonelle golfbaner. Provinsens hovedstad, den 500 år gamle byen Higüey, ligger 45 km fra strandområdet og er også verdt et besøk.

Reiser Puerto Playa – En populær feriedestinasjon

Langs kysten mot nord ligger provinsen Puerto Plata, en annen populær turistdestinasjon i Den dominikanske republikk. Dette kommer blant annet av de fantastiske strendene, de grønne dalene og majestetiske Mount Isabel de Torres med sine 800 m, som turister kan besøke med den eneste taubanen i Karibien, «Teleférico». Med knappe 300.000 innbyggere og 100.000 hotellsenger er det alltid liv og røre i Puerto Playa, i alle fall ved vannet. Her kan du stå på vannski, bli med på cruise med katamaraner og vindsurfe, for å nevne noe.

På land kan man bli med på «safari»-utflukter, ri på hest, besøke Fort San Filipe fra 1500-tallet, spille golf og ta en spasertur på promenaden Malecon med kaféer og restauranter med utsikt over havet. Dessuten bør en også besøke rom-fabrikken Brugdal – her fremstilles det mer en halvannen million liter hvit og brun rom hvert år. 

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Den dominikanske republikk. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Punta Cana
Punta Cana
Musikere
Musikere
Dom Republic Island nær Samana Shore
Dom Republic Island nær Samana Shore
Macaw papegøyer i Punta Cana
Macaw papegøyer i Punta Cana
Taubanen 'Teleférico' ved Mount Isabel del Torres
Taubanen 'Teleférico' ved Mount Isabel del Torres
Reiseekspert Mari kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Karibia?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge din reise til Karibia!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: