Hva går konseptet ut på?

Hele konseptet går ut på at vi har et visst antall bobiler som skal flyttes fra en fabrikk og ut til ulike depoter. Vi hjelper tre forskjellige firmaer med å flytte de. Ettersom kostnadene for et firma er høye ved å flytte de selv, kan man derfor få en veldig billig ferie ved å hjelpe til med akkurat det. Ofte er det kun forsikring på bobilen, samt flybillett og første natt på hotell som man selv skal betale i forbindelse med flytting av bobilen. 

Hvilke bobiler er det snakk om?

Vi benytter oss av tre fabrikknye modeller fra selskapene:

Hvilke land kan vi flytte en bobil i?

Vi flytter bobiler i USA, hvor bobilene er fabrikknye, og de skal flyttes på våren. Opphenting vil være nær Minneapolis (Apollo og STAR RV) og Chicago (Cruise America), og bobilene skal flyttes til Florida, New York og byer langs vestkysten. Det kan også være mulighet for å levere i enkelte andre byer.

Hvor mye informasjon om bobilen får vi innen avreise?

Vi har forskjellige tilbud. Noen reiser er uspesifiserte hvilket innebærer at man ikke vet hvilken bobil man får før opphenting. Andre ganger vet vi på forhånd hvilke bobiler som er tilgjengelig og da kan man velge utfra en liste med ulike modeller. Men som regel når prisene er veldig lave, så er det uspesifisert, men utleierne gjør selvfølgelig hva de kan for å dekke leietakernes behov: større grupper får de største vognene, og mindre grupper får de minste.

Hvilke fasiliteter er det i bobilen?

  • Kjøkkenutstyr
  • Sengetøy og håndklær
  • Bobilen er fullt utstyrt som om man skulle oppholdt seg på et hotell.
  • Som utgangspunkt er det alltid et toalett og bad i bobilen - og hvis det ikke er spesifisert så vil man på forhånd få beskjed om det er inkludert eller ei. 

Hvem henvender konseptet seg til?

Umiddelbart passer dette konseptet best til folk som er rundt 50-60+. For eksempel par, hvor barna har flyttet ut og hvor man nå har tid til å reise på lengre turer. Selv om det oftest er par som booker dette tilbudet, så har vi også noen barnefamilier som benytter seg av det, men ettersom det ligger utenfor høysesongen så kan det være vanskelig for barnefamilier å få til. Det passer derfor best til fleksible reisende.

Det er også mange som bruker dette som en smaksprøve, for mange vil gjerne teste ut om denne reiseformen er noe for de ettersom en bobilferie kan være relativt dyrt. Det er derfor noe man skal gjøre fordi det er en reiseform man gjerne ønsker. Men med flytt en bobil-konseptet så blir det enklere for flere å teste ut ettersom det tilbys til gode og billige priser. Ofte så er det omkring halv pris. Vi opplever svært mange som vender tilbake og spør om når neste bobil skal flyttes fordi de gjerne vil reise slik igjen.

Flytt en bobil
Flytt en bobil

Hvor lenge vil reisen typisk vare?

Reisen vil typisk vare mellom 18-30 dager – alt etter hvilket selskap man flytter for. Men det er også lange strekninger hvor man er omringet av flott natur og variert landskap. Den mest populære strekningen er fra det nordlige USA til sørvest i USA, og på den strekningen behøver man minst to uker for å kunne oppleve mest mulig.

Hva er det beste ved konseptet?

Det er mange fordeler ved et slikt konsept. Man har et portabelt hus på ryggen og kjører rundt med det som gjør at man kan styre det hele selv. Man kan selv lage mat og varme vann til kaffen når man måtte ønske. Man har toalett, bad og senger – alle fasiliteter følger med, mens man kjører. Mer praktisk blir det ikke. 

I tillegg kommer man tettere på lokalbefolkningen, og amerikanere elsker også campinglivet. På campingplassen kommer man fort i snakk med naboer og derfor tett på den kulturen man er omringet av. Man lærer folk og deres kultur å kjenne på en helt annen måte enn hvis man booker seg inn på et hotell. Opplevelsen blir ikke helt den samme, så hvis man ønsker så har man en fin mulighet til å møte andre mennesker ved å reise rundt i en bobil.

En annen fordel verdt å nevne er at man kommer tett på den vakre og varierte amerikanske naturen. Det å være en del av naturen er nemlig en stor del av bobillivet. Utover det at man sparer penger, så gir det mange fine naturopplevelser og frihet til å stoppe hvor enn man måtte ønske. Alt i alt er bobillivet en gylden mulighet til en ferie spekket med nye inntrykk og gode opplevelser. 

Hva inngår i prisen?

  • Flybillett 
  • Første natt på hotell
  • Bobil og forsikring, og alt det utstyret som skal være i vognen: sengetøy, håndklær og kjøkkenutstyr. Man kan også kjøpe ekstra netter til de siste dagene, hvis man vil oppleve mer av en by som er på slutten av reisen.

Vi er interessert - hva gjør vi? 

Vi tilbyr "flytt en bobil" konseptet hvert år – og tilbudet vil som regel bli annonsert på høsten. Det er veldig populært, og ofte går det kun én uke før alt er utsolgt. Husk derfor å melde din interesse under, hvis du ønsker å være først ute med informasjon om når tilbudet blir lagt ut på vår hjemmeside. Du vil da være blant de første som får beskjed om eksakte priser og datoer for avreise våren 2019.