23 10 23 80
Kontakt oss
23 10 23 80
Klikk her for tilbud

Praha er en av Europas best bevarte byer, og er med sin romantiske beliggenhet ved elva Vltava med vakre middelalderbroer og en nydelig "skyline" dominert av utallige kirkespir -og kupler i bakgrunnen, et fantastisk skue som ikke ligner noe annet. 

Byens historiske bydel er ren idyll, og følger til dags dato planen som ble lagt for mer enn 1000 år siden, med vakre plasser og smale, brosteinsbelagte gater. Ruvende over alt stråler den majestetiske St. Vitus-katedralen som det naturlige sentrum i Prahas borgområde. 

Praha er nesten som et gratis friluftsmuseum over de siste 1000 års arkitektur, og tilnærmet alle stilarter er representert her, romansk, gotisk, renessanse barokk rokokko, jugend/Art Nouveau, kubisme og sosialrealisme

Mulighetene er mange i Praha
Blander man dette overveldende arkitektoniske inntrykket med herlig klassisk musikk, spennende teater/underholdning, interessante museer og god mat og drikke, er det ikke vanskelig å forstå hvorfor byen tiltrekker millioner av besøkende hvert eneste år. For her finnes virkelig aktiviteter av alle slag, til enhver lommebok og til ethvert formål.  

I Praha er det kun din egen fantasi som setter grenser for hva man kan oppleve, så uansett om man er på firmatur, personaltur, vennereise eller noe lignende, så er Praha byen hvor alle deres behov og ønsker kan oppfylles på ett og samme sted. 

Must sees i Praha

Rekken av attraksjoner er uendelig lang, men her er en forsmak på de mest vesentlige ting man bør oppleve/besøke under et opphold i Praha:

Borgområdet
Et besøk her er et must. Borgen ble grunnlagt i det 9. århundre, men det var særlig Karl IV som formet borgen slik den ser ut i dag. Det åpenbare midtpunktet i området er den vakre, gotiske St. Vitus-katedralen, som er Tsjekkias største kirke og spirituelle sentrum. Glem heller ikke den "Gyldne Gate" bak katedralen. 

Karlsbroen
Broen ble bygget i det 14. århundre av Karl IV, og var inntil det 19. århundre den eneste måten å komme seg mellom bydelene Mala Strana og Stare Mesto på uten å bruke båt. Utsmykningene av de 30 forskjellige helgenene på broen er enestående. Å stå på broen å se utover de vakre bygningene på begge sider av elva er helt fantastisk.

Forslag til aktiviteter i Praha

Det skal godt gjøres å kjede seg i Praha, da byen tilbyr spennende aktiviteter, attraksjoner og utlukter. 

Sightseeing i Praha

Det er mange muligheter for å arrangere sightseeing i Praha, og dere kan velge halvdags- eller heldagssightseeing. Om dere har ankomst på formiddagen eller ved middagstid, kan det være en god idé å bestille buss og guide som møter dere allerede på flyplassen, så får dere en halvdags sightseeing før dere blir kjørt til hotellet. På den måten blir dere litt kjent med byen med en gang. 

Om dere ønsker det, kan det også arrangeres en sightseeing til fots, hvor dere konsentrerer dere om Borgområdet og det sentrale Praha. 

Arkitektursightseeing
Hvis dere interesserer dere for arkitektur, så kan det tilrettelegges en sightseeing hvor dere konsentrerer dere om Prahas nye bygninger i kombinasjon og til sammenligning med de gamle bygningene. F.eks. The Dancing House, Smichov-distriktet, The Golden Angel (Jean Nouvel), The National Theatre Annex, samt området ved Karlin.

Sightseeing med trikk
Det er også mulig å arrangere trikkesightseeing i Praha. Dere kan leie en helt egen trikkevogn, sammen med en guide, noe som kunne være en god idé i forbindelse med en avslutningsmiddag i Praha f.eks. Mens dere får en liten sightseeing i Praha kan dere nyte en drink, før dere blir satt av ved restauranten. En litt annerledes måte å oppleve Praha på.

Glassfabrikk eller Theresienstadt
Et besøk på en glassfabrikk eller et besøk i konsentrasjonsleiren Theresienstadt, som ligger ca. en times kjøretur ut av Praha, er også populære steder for sightseeing.

Kultur i Praha

Praha har et bredt tilbud av opera-, ballett- og teaterforestillinger av internasjonal standard. De klassiske forestillingne foregår på National Theatre og State Opera.  

Laterna Magika
Praha har også en ”Laterna Magika”, som kan by på alle kunstarter, blant annet dans, ballett, film, lysbilder, musikk og skuespill.

Sort Teater
I ”Sort Teater” er alle gjenstandene malt i fluorescerende farger, mens personene som fører gjenstandene er kledd  i sort, og er derfor usynlige på scenen.    

Kanalcruise og båtturer - Se Praha fra sjøsiden

I Praha har dere også muligheten til å velge en stille og rolig sightseeing, hvor dere seiler på Moldau og ser Praha fra sjøsiden. 

Dere kan velge den korte turen, som tar ca. 1 time, og som er en deilig måte å oppleve Praha på. Man kan også velge en litt lengre tur, hvor dere kan få servert lunsj eller middag ombord på båten, imens dere nyter synet av Praha fra Moldau. 

Restauranter i Praha

Det er utallige restauranter i Praha, med mat for enhver smak, alt fra det tradisjonelle tsjekkiske kjøkken med dumplings/knödels, kål, svinekjøtt, poteter etc. til det franske, italienske eller asiatiske kjøkken. I Praha finner man også restauranter til ethvert budsjett.

Restaurant Mlynec
Restaurant Mlynec har en praktfull beliggenhet ut mot Vltava og med utsikt til Karlsbroen. Sjefskokken har tidligere jobbet på restaurant NOMA i København, og maten er en kombinasjon av det internasjonale og det lokale kjøkken, hvor det nesten utelukkende brukes lokale ingredienser. 

French Restaurant
French Restaurant ligger i Municipal House/Obecni Dum, en vakker Art Nouveau bygning, som ligger i sentrum av Praha. Restauranten har beholdt den originale Art Nouveau-stilen.

Prøvesmaking i Praha

En helt opplagt aktivitet når man besøker Praha er ølsmaking på et av byens mange bryggerier. Det er ca. 200 bryggerier i Tsjekkia, og de fleste ligger rett utenfor Praha.

Staropramen
Staropramen har siden 2011 lukket produksjonen for besøkende, og i stedet skapt et audiovisuelt show som forteller om brygghusets historie og utvikling. Besøket avsluttes i en hyggelig bar, hvor det kan arrangeres smaksprøver.    

Brewery Krusovice
Hvis dere ønsker å besøke et av de eldste bryggeriene i Tsjekkia, så burde dere besøke Brewery Krusovice, som har eksistert siden 1517. Dere reiser med buss ettersom bryggeriet ligger utenfor Praha. Regn ca. 4-5 timer. 
 
Vinsmaking
Det er også mulig å arrangere vinsmaking i Praha. Dere vil bli fortalt historien om tsjekkisk vinproduksjon og få mulighet til å smake på de lokale Czech & Moravian Wines. 

Møter og konferanser i Praha

Praha har et bredt utvalg av hoteller med møtefasiliteter, så det er gode muligheter for å holde møter, konferanser eller seminarer her. 

Friluftsliv og action i Praha

Skoda Rally
I utkanten av Praha kan man faktisk være med på Skoda rally. Man får utdelt en Skoda fra 80-årene, road-book, kart, GPS, instruksjoner, Skoda car history booklet, digitalt kamera og en mobiltelefon med nødnummer. Etter instruksjonene har blitt gjennomgått blir gruppen delt i mindre grupper på 4 personer, som har hver sin Skoda. Turen/skattejakten er på ca. 40-50 km med check-points underveis.

Trabant Rally
Trabant Rally er en annen mulighet. Turen starter som regel fra hotellet, hvor gruppen blir delt i mindre grupper på 3 personer. Hvert lag for en Trabant med sjåfør, et bykart og et digitalt kamera. Det er 3-4 check-points i Praha, og deltakerne skal guide sjåføren rundt. Ved siste check-point blir det vanligvis mulighet for at deltakerne får prøvekjøre en Trabant. 

Cesky Raj/Det Bohemske Paradis
I Cesky Raj/Det Bohemske Paradis, som ligger ca. 1 times kjøretur fra Praha, kan man ta del i en rekke forskjellige aktiviteter, som f.eks. trekking, mountainbike, klatring, rappellering etc. 

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy opplegget for deres firmareise til Praha. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Hvorfor Praha?

  • En av Europas vakreste byer
  • Gode shoppingmuligheter og et pulserende uteliv
  • Kjent for sitt gode øl
  • Et bredt tilbud klassiske av opera-, ballett- og teaterforestillinger
  • Muligheten til å oppleve forskjellige arkitekturstiler
Reiseekspert Hege kan hjelpe deg å skreddersy din firmareise eller gruppetur

Skreddersy din firmareise eller gruppetur til Praha

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din firmareise eller gruppetur til Praha

Vis resultater for: