23 10 23 80
Kontakt oss
23 10 23 80
Klikk her for tilbud

Spanias hovedstad, Madrid, er en kosmopolitisk storby med moderne og praktisk infrastruktur. Byen har en av de fineste historiske bykjernene i Europa. I tillegg kan byen by på et stort utvalg av hoteller med den mest moderne teknologien innenfor AV-utstyr og kommunikasjon, og er derfor ideell for konferanser, seminarer m.m. Alt dette i kombinasjon med et dynamisk og åpent samfunn har gjort Madrid til en av Vestens blomstrende hovedsteder. Byen er samtidig Spanias sentrum for forretninger, finans og statsforvaltning, forenet med en enorm kunst- og kulturarv, som stammer fra mange hundre års spennende historie, som gjør byen spennende og attraktiv for ethvert formål.

Storslåtte byggverk og severdigheter

Madrid er videre kjent for sine storslåtte byggverk, som det store Kongeslott, koselig plasser, slik som Plaza Mayor, forretningsgaten Gran Via, Spanias mest spennende uteliv, store grøntområder, slik som Retiroparken, samt kulinariske opplevelser - f.eks de utallige tapas restaurantene. Madrids historiske sentrum kalles ofte "det habsburgske Madrid", og den imponerende plassen Plaza Mayor, som ble innviet i 1620 og er en av landets mest typiske og populære plasser, er et levende eksempel på byens spirende prakt i det 16. og 17. århundre. Av øvrige severdigheter kan vi nevne plassen Puerta del Sol, som er omgitt at et variert og utsøkt forretningsområde, samt "kunstalleen" som har fått dette navnet på grunn av de fantastiske museene, palassene og parkene den er omgitt av.

Spansk kultur i verdensklasse

Kunst og kultur er en viktig del av Madrids selvforståelse, og hovedstaden har over 60 museer. Innenfor et lite område, som på folkemunne blir kalt "Kunsttrekanten" ligger verdensklassemuseer som Prado-museet, med en av verdens fineste malerisamlinger, Nasjonalmuseet for Moderne Kunst Reina Sofia, som stiller ut spansk samtidskunst - heriblant verker av Picasso , Joan Miró, Salvador Dali og Juan Gris, og Thyssen-Bornemisza museet med over 800 malerier, som omfatter alle perioder fra de første nederlandske mestere til avant-garde bevegelser. Madrid er også spesielt kjent for sin dype, smittende og ærlige livsglede, som man møter over alt i byen. Det livlige nattelivet er også viktig for den spanske hovedstaden, det er stort sett alltid fantastisk stemning på puber, diskoteker og barer, samt lokaler med flamencodans. 

I Madrid er det kun din egen fantasi som setter grenser for hva man kan oppleve, så uansett om man er på firmatur, personaltur, vennereise eller noe lignende, så er Madrid byen hvor alle dine behov og ønsker kan oppfylles på ett og samme sted. 

5 Must sees i Madrid

Rekken av attraksjoner er uendelig lang, men her er en forsmak på de mest vesentlige ting man bør oppleve/besøke under et opphold i Madrid:​

Almudena Katedralen

Madrids enestående katedral er absolutt besøket verdt, eventuelt samtidig med at man besøker det kongelige palass, som ligger ved siden av. Katedralen er bygget på stedet hvor den gamle kirken for byens skytshelgen Santa Maria la Mayor lå, og byggingen av katedralen ble påbegynt allerede i 1883, og ble etter flere avbrytelser ferdiggjort i 1993 og innviet av pave John Paul II. Katedralens indre er utført i gotisk stil, mens det ytre er gjort i en mer klassisk stil. 

Royal Palace

Madrids kongeplass ble bygget i det 18. århundre på stedet for den gamle mauriske festning Alcazar. Arbeidet ble påbegynt i 1738, og palasset stod ferdig i 1764. Det har et overdådig ytre, som noen eksperter kaller barokkstil, mens andre synes det er en mer nyklassisk stil. Palasset er absolutt verdt å gå på oppdagelse i, da det blant annet huser en særdeles verdifull malerisamling av malerne Velàsquez, Goya, Rubens, El Greco og Carvaggio. 

Plaza Mayor

Er byens ledende samlingspunkt, som man ikke må gå glipp av. Plassen ble bygget på oppfordring av kong Felipe III, og hans statue troner også midt på plassen. Plassen stod klar i 1620, og er formet som et rektangel, med arkader som løper hele veien rundt. Plassen har blitt brukt til så mangt gjennom tiden, blant annet tyrefekting, festivaler, religiøse presesjoner, teater, forhør under inkvisisjonen og til og med henrettelser. Så voldsomt er det dog ikke i dag, hvor det er mest kafeer, restauranter og butikker som dominerer bildet. 

Retiroparken

En helt vidunderlig park som ligger i hjertet av Madrid. Parken kan dateres tilbake til Filipe IV, da palasset Buen Retiro ble bygget. Parkens mest prominente element er den store innsjøen, hvor monumentet av Alfonso XII skuer utover. I tillegg kan man finne Casa de Velasquez og Rosaleda rosenhage her. Parken ble i 1935 erklært historisk med særlig arkitektonisk verdi (Garden of Historic-Artistic Value).

Cibeles-fontenen

Cibeles-fontenen er et av Madrids viktigste symboler, og ble bygget i slutten av det 18. århundre på ordre fra kong Karl III. Fontenen er laget i marmor og utført av Ventura Rodrigues. Området ved fontenen benyttes især ved seiersfester for fotballklubben Real Madrid. Fontenen ligger vakkert plassert på plassen omgitt av pompøse bygninger som blant annet Banco de España og palassene Buenavista og Linares.

Forslag til aktiviteter i Madrid

Der er mange muligheter for sightseeing og spennende utflukter i Madrid.

Sightseeing i Madrid

Generell sightseeing
Hvis dere aldri har vært i Madrid før, vil det være en god introduksjon til byen å starte med en generell sightseeing. Her kommer dere rundt til Madrids severdigheter, som f.eks. Calle Mayor, Puerta del Sol, Carrera de San Jeronimo, Parliament Square, Neptuno Fountain etc. Hvis dere ønsker det, kan denne sightseeingen eventuelt kombineres med et besøk på det verdensberømte Prado Museum og/eller et besøk på Royal Palace. 

Skreddersydd sightseeing
Hvis dere ønsker å fokusere deres sightseeing på et bestemt emne, som f.eks. arkitektur, så er det mulig å skreddersy sightseeingen så den tilpasses gruppens ønsker.

Utenfor Madrid
Byen Toledo ligger kun 70 km sør for Madrid, og gjennom århundrene har både forfattere og kunstnere lovprist byen. Hele landets storhet, tradisjoner og historie er klemt inne i byens lille puslespill av klostre, synagoger og palasser. En helt utrolig koselig by, som definitvt har bevarrt sin gamle sjarm. 

El Escorial Monsatery ligger ca. 50 km nordvest for Madrid. Verdens åttende vindunder, ifølge spanjolene selv. Det imponerende palasset tok hele 21 år å bygge, og huser både et kloster, en kirke og et slott smeltet sammen i ett.

Kultur i Madrid

Museer
Det verdensberømte Prado museet har betydelige samlinger innenfor tegninger, trykk, mynter, medaljer m.m, men museet er dog mest kjent for de mer enn 3000 maleriene og over 700 skulpturer. I Madrid finner dere også Reina Sophia museet, som har et kultursenter, som blant annet huser en permanent utstilling av moderne spansk kunst.  

Fotball
Fotball er en stor del av den spanske kulturen, og i Madrid holder både storklubben Real Madrid og rivalene fra Atletico Madrid til. 

Tyrefektning
Tyrefektning er den del av den spanske kulturen. Det er mulig å arrangere et besøk på en Finca/farmhouse, utenfor Madrid, hvor gruppen kan få et innblikk i både tyrefekternes historie og utførelse. Fincaen ligger ca. 25-30 km utenfor Madrid.  

Restauranter i Madrid 

Som i de fleste andre europeiske storbyer, finnes det utallige restauranter i Madrid, alt fra små lokale tapas-restauranter til restauranter av internasjonal karakter. 

Tradisjonell mat
Los Galayos er en restaurant med stolte tradisjoner, som serverer tradisjonell spansk mat.

Madrids bedste Paella
La Barraca åpnet i 1935, her får dere den beste paellaen i Madrid.

Ocido gryderet
Restaurant Malacatin ble grunnlagt i 1896, og deres signaturrett helt fra restaurantens begynnelse er Ocido (gryterett med kjøtt, spanske pølser og kikerter). Det serveres også andre retter.

Prøvesmaking i Madrid

Tapas-tur
Det er mulig å arrangere en 3 timers "tapas-tur", hvor dere vil bli tatt med rundt til noen av Madrids tapas-restauranter. Underveis vil guiden fortelle dere om tapastradisjonen og de forskjellige tapas-restaurantene. Det blir selvfølgelig også mulighet for smaksprøver på de forskjellige restaurantene. 

Besøk på vingård
Det er også mulig å arrangere et besøk på vingården Bodegas Real Cortijo, som ligger ca. 30 km utenfor Madrid. Her vil dere få omvisning og mulighet til å smake på vinen. 

Møter og konferanser i Madrid

Det er gode muligheter for å arrangere møter, konferanser eller seminarer i Madrid. Det finnes en rekke hoteller som har de fasiliteter som kreves for å kunne arrangere dette.

Friluftsliv og action i Madrid 

Hvis dere ønsker å være aktive og kanskje til og med ta turen litt ut av Madrid, er det mulig å arrangere kanopadling i Atazar, ca. 60 km utenfor Madrid.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy opplegget for deres firmareise til Madrid. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Hvorfor Madrid?

  • Historisk og vakker arkitektur i moderne omgivelser
  • Over 60 museer
  • Mat i verdensklasse
  • Et behagelig klima året rundt
  • Spennende natteliv og gode shoppingmuligheter
 Reiseekspert Ingunn kan hjelpe deg å skreddersy din firmareise eller gruppetur

Skreddersy din firmareise eller gruppetur til Madrid

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din firmareise eller gruppetur til Madrid

Vis resultater for: